Mooie bestrating vakkundig laten leggen

Een tuin is er niet alleen om in te werken, uitrusten hoort er ook bij. Daarvoor is een zitplek nodig en de bijbehorende stoelen kunt u het beste kwijt op een terras. Op een terras staan ze stevig en kunt u ze makkelijk verplaatsen.

Gras en Groen Hoveniers is gespecialiseerd in alle soorten bestrating. Bestrating is een belangrijk onderdeel van de tuin en de hoveniers van Gras en Groen zijn ook hierin gespecialiseerd.

Gras en Groen kunt u inzetten voor de volgende bestratingswerkzaamheden:

  • Het bestraten van uw oprit met tegels of klinkers
  • Bestraten van uw voor- of achtertuin
  • Het verwijderen en afvoeren van uw oude bestrating
  • Het leveren van alle soorten tegels en klinkers
  • Het ontwerp van uw bestrating
  • Rioleringswerkzaamheden zoals putjes en drains.
  • Hardstenen tegels leggen in cement

Tuinbestrating aanleggen

In bijna iedere tuin die wij aanleggen, krijgen wij te maken met tuinbestrating. Binnen ons hoveniersbedrijf hebben wij de beschikking over meerdere ervaren stratenmakers met jarenlange ervaring in het stratenmakersvak.

Hergebruik oude bestrating

Bij het bestraten van uw tuin is het ook mogelijk om uw oude tegels of klinkers te hergebruiken. Buiten het feit dat dit duurzamer is, is het natuurlijk ook veel goedkoper. De aanschaf van nieuwe bestratingsmaterialen en de afvoer van oude materialen zijn dan immers niet nodig.

Bestrating kopen

Op het gebied van bestratingsmaterialen werken wij samen met Van der Donk uit Vinkel. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van hoogwaardige bestratingsmaterialen.

Bij Van der Donk kunt u terecht voor de volgende bestratingsmaterialen:

  • Tegels of klinkers
  • Zand, grind en split
  • Putjes en drains

Minimale afmetingen van uw bestrating

De terrasafmetingen hangen vooral af van wat u kwijt wilt op het terras. Voor een eettafel met zes stoelen hebt u bijvoorbeeld al gauw een terras van 3x5 m nodig. Probeer vooraf uw stoelen of ligmeubilair even uit en schrijf de maten op. Dat voorkomt een teleurstelling later in de tijd.

Kleur en materiaal

Als de bestrating een vrij groot oppervlak van de tuin beslaat is het materiaal heel bepalend voor de sfeer. De kleurkeuze van de bestrating is daarom belangrijk. Meestal wordt er gekozen voor natuurlijke, gegrijsde tinten. Terrassen en paden mogen immers een neutrale achtergrond vormen voor andere, kleuriger tuinonderdelen. Let bij de keuze vooral op lichte en/of juist donkere tinten. Een lichte bestrating valt meer op en laat een ruimte daardoor groter lijken. Donkere tinten zijn neutraler en maken de sfeer van een terras intiemer.


Offerte aanvraag

Vul uw gegevens in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte!

vraag offerte aan

Uw tuin in goede handen!

“Wat wordt er over ons
gezegd”

Al een aantal jaren laten wij enkele keren per jaar het onderhoud van onze grote kantoortuin verzorg ...

Response BV -

Bekijk referentie

recente project
Baarle Nassau

kom gerust langs of
bel ons