Kwalitatieve graszoden leggen voor een goede prijs

Naast Gras en Groen Hoveniers hebben wij een bedrijfstak die zich volledig heeft toegelegd op het leggen van graszoden en dat is het bedrijf Gras en Groen Graszoden

Kwaliteit graszoden

Onze graszoden hebben een dichte structuur, zijn egaal en ongeveer 2 cm dik. De graszoden die gelegd worden zijn 250 cm lang en 40 cm breed. Een grasrol weegt ongeveer 15 kg per stuk. Met onze graszoden bent u verzekerd van een mooi gazon.

De te leveren graszoden beschikken over de volgende eigenschappen:

  • Geen plastic netten
  • Donkergroen van kleur
  • Dichte structuur
  • Geen onkruid

Graszoden leggen

Er zijn meerdere mogelijkheden om een gazon te realiseren. Een goede mogelijkheid, in plaats van het inzaaien is het leggen van graszoden. Met het plaatsen van graszoden zorgt u ervoor dat uw tuin direct groen is, u hoeft geen maanden te wachten op een mooi gazon. Graszoden kunnen gelegd worden vanaf maart tot november. In de wintermaanden worden er geen graszoden gelegd vanwege het risico op vorst, deze is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de graszoden. Bovendien zal het gras in de wintermaanden niet groeien, voor de worteling van graszoden is een temperatuur nodig van 15 graden.

Zien hoe Gras en Groen te werk gaat bij het aanleg van een nieuw gazon?

In deze video kunt u zien hoe Gras en Groen te werk gaat bij het aanleggen van een nieuw gazon

Voordelen graszoden

Het leggen van graszoden heeft naast het directe resultaat nog meer voordelen. Graszoden kunnen namelijk bijna het gehele jaar gelegd worden. Zolang het niet vriest, kunnen graszoden wortelen in de grond. Alleen als de grond bevroren is kan de grond niet voorbereid worden en kunnen er geen graszoden gesneden worden. Binnen enkele weken na de aanleg zullen de graszoden zich wortelen en kunt u zien dat het gazon gaat groeien. U ontvangt 3 maanden garantie bij het leggen van graszoden.

Tuinontwerpen met gazon

In vele tuinontwerpen komt een gazon voor, groot of klein qua omvang. Voor een tuinontwerp maken wij een afspraak voor een gesprek bij u thuis. Wij kunnen dan samen met u een goed beeld vormen van de locatie, de mogelijkheden en eventueel specifieke onderwerpen bespreken waarmee rekening gehouden dient te worden, zoals waterpartijen, zon- en schaduwterrassen. Alle gegevens die we geïnventariseerd hebben in het kennismakingsgesprek worden verwerkt in het eerste ontwerp. We noemen dit een voorlopig ontwerp omdat er in de volgende fase nog veranderingen mogelijk zijn. We presenteren het ontwerp en bespreken dan ook de alternatieven, bijvoorbeeld de diverse locaties in de tuin voor het aan te leggen gazon.

Wel een natuurlijk gazon, nooit meer maaien?

Voordelen van een gazon in uw tuin

Een natuurlijk aangelegd gazon heeft de best denkbare uitstraling. Daarnaast heeft het nog als voordelen dat het een fijne speelondergrond oplevert, ruimtelijk werkt, zowel in een grote als een kleine tuin goed toe te passen is, en tot slot: ook rustgevend is. Een gazon heeft wel onderhoud nodig om er het hele jaar netjes uit te zien. Het is belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te maaien, soms tweemaal per week; het inzaaien van kale plekken, verwijderen van blad in het najaar, bemesten en beluchten in het voorjaar zorgt ervoor dat het gazon er goed uit blijft zien.

Offerte aanvraag

Vul uw gegevens in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte!

vraag offerte aan

Uw tuin in goede handen!

“Wat wordt er over ons
gezegd”

Al een aantal jaren laten wij enkele keren per jaar het onderhoud van onze grote kantoortuin verzorg ...

Response BV -

Bekijk referentie

recente project
Baarle Nassau

kom gerust langs of
bel ons