Uw tuin (laten) ontwerpen

Gras en Groen Hoveniers ontwerpt en realiseert sfeervolle tuinen voor ieder budget. Samen met u bedenken we een mooi ontwerp voor uw tuin of dakterras, passend bij uw woonsituatie.

Een tuin is een verlengstuk van uw huis: het moet er eigenlijk net zo prettig zijn als in je huis. Centraal bij het maken van een ontwerp van uw tuin staan uw wensen én natuurlijk de mogelijkheden en beperkingen van uw tuin.

Belangrijke elementen in onze tuinontwerpen:

Blikvangers

In wat grotere tuinen kunt u een beeld of ornament plaatsen om als blikvanger te fungeren. Maar eenvoudige aandachttrekkers zoals een alleenstaande plant, een vogelbadje, een waterornament of een mooie stoel, kunnen ook heel goed als effectieve blikvangers dienen.

Verschillende ruimtes maken

Gras en Groen Hoveniers maken optimaal gebruik van de ruimtes in een tuin door deze in verschillende kleinere stukken of tuinkamers op te delen. Dat maakt de ruimte in onze waarneming en voor ons gevoel veel interessanter: Een tuin die niet in één keer te overzien is nodigt uit tot verder rondkijken.

Licht en schaduw

In goed ontworpen tuinen wordt optimaal gebruik gemaakt van de lichtomstandigheden. Het contrast tussen helder zonlicht en schaduw in een tuin kan allerlei mooie effecten opleveren. Te veel licht kan echter ook een probleem zijn. U weet ook hoe heerlijk het op een schaduwplek kan zijn tijdens een warme dag.

De juiste verhoudingen in uw tuin

Werken op de juiste schaal is cruciaal in uw tuin. Als je bijvoorbeeld een grote Viburnum naast een ijle klokjesbloem (Campanula) plant, is dat geen succesvolle combinatie. Als je een mooie tuin bezoekt, sta je daar meestal niet zo bij stil, maar als er iets echt niet klopt, zal het meteen opvallen. Bekijk dus steeds alle elementen in de tuin, inclusief de afmetingen van het geheel. De basis van onze ontwerpen kennen drie principes: ruimte, tijd en maat.

Harde materialen

De keuze uit harde materialen is ook een belangrijk aspect dat de sfeer in de tuin beïnvloedt. Terrassen, opstapjes, houten vlonders en stukken met grind zijn maar een paar van de vele mogelijkheden, maar ze moeten wel in verhouding met de omgeving zijn. Wij proberen altijd een verband met de omgeving, de plek en de bouwstijl van het huis te zoeken.

Meer informatie over ontwerpprincipes?

Wilt u meer informatie over de ontwerpprincipes? Klik dan hier: Ontwerpprincipes


Offerte aanvraag

Vul uw gegevens in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte!

vraag offerte aan

Uw tuin in goede handen!

“Wat wordt er over ons
gezegd”

Al een aantal jaren laten wij enkele keren per jaar het onderhoud van onze grote kantoortuin verzorg ...

Response BV -

Bekijk referentie

recente project
Baarle Nassau

kom gerust langs of
bel ons