Gazon met zwembad en tuinstoelen

Tuinontwerp

Uw tuinontwerp in goede handen

Gras en Groen Hoveniers ontwerpt en realiseert sfeervolle tuinen voor ieder budget. Samen met u bedenken we een mooi ontwerp voor uw tuin of dakterras, passend bij uw woonsituatie. Een tuin is een verlengstuk van uw woning: het moet er eigenlijk net zo prettig zijn als in huis. Centraal bij het maken van een ontwerp voor uw tuin staan uw wensen én natuurlijk de mogelijkheden en beperkingen van uw tuin. Voor meer inspiratie kunt u een kijkje nemen op de pagina tuinontwerp voorbeelden.

  • Tuinontwerp
  • Tuinontwerp

Belangrijke elementen in onze tuinontwerpen:


  • Blikvangers
  • Verschillende ruimtes maken
  • Licht en schaduw
  • Tuinstijlen
  • De juiste verhoudingen in uw tuin
  • Harde materialen

Blikvangers

Grotere tuinen vragen vaak om een of meerdere blikvangers. Zij trekken uw aandacht door hun vorm, kleur of door het leven dat zich in of rondom de blikvanger afspeelt. In de vroegere renaissancetuinen kende men al de waarde van een blikvanger. Beelden of ornamenten kregen vaak een centrale plaats in de tuin toebedeeld.

Nu zien we vaak dat een mooie alleenstaande plant, vijver of vogelbad deze plaats innemen. Beelden en zonnewijzers komen overigens in bepaalde tuinstijlen nog steeds voor. Vaak ziet u ze dan ‘s avonds met tuinverlichting nog eens extra opgelicht worden.

Verschillende ruimtes maken

Gras en Groen Hoveniers maken optimaal gebruik van de ruimtes in een tuin door deze in verschillende kleinere stukken of tuinkamers op te delen. Dat maakt de ruimte in onze waarneming en voor ons gevoel veel interessanter. Een tuin die niet in één keer te overzien is, nodigt uit tot verder rondkijken. Alles wat niet direct te zien is, trekt onze aandacht en maakt u en anderen nieuwsgierig.

Licht en schaduw

In goed ontworpen tuinen wordt optimaal gebruikgemaakt van de lichtomstandigheden. Het contrast tussen helder zonlicht en schaduw in een tuin kan allerlei mooie effecten opleveren. Te veel licht kan echter ook een probleem zijn. U weet ook hoe heerlijk het op een schaduwplek kan zijn tijdens een warme dag.

Tuinstijlen

Uw tuin hoort te zorgen voor een omgeving waarin u zich kunt ontspannen. Toch kunnen tuinen nog wel eens het tegenovergestelde veroorzaken. U bevindt zich in een tuin en u krijgt een onrustig gevoel. Dit kan een aantal oorzaken hebben zoals slecht tuinonderhoud of storende geluiden uit de omgeving. Wanneer een tuin is aangelegd zonder dat het één geheel vormt met de woning, kan ook de omgeving de eigenaar die onrust laten voelen.

Tuinstijlen zijn hier ontzettend belangrijk in. De tuinstijl is een bepaalde thematiek in de tuin die altijd rekening hoort te houden met de woning, omgeving en eigenaar. Pas wanneer wij het gevoel hebben dat dit is bereikt, is ons tuinontwerp compleet.

De juiste verhoudingen in uw tuin

Werken op de juiste schaal is cruciaal in uw tuin. Als je bijvoorbeeld een grote Viburnum naast een ijle klokjesbloem (Campanula) plant, is dat geen succesvolle combinatie. Als je een mooie tuin bezoekt, sta je daar meestal niet zo bij stil. Maar als er iets echt niet klopt, zal het meteen opvallen. Bekijk dus steeds alle elementen in de tuin, inclusief de afmetingen van het geheel. De basis van onze ontwerpen kennen drie principes: ruimte, tijd en maat.

Harde materialen

De keuze uit harde materialen is ook een belangrijk aspect dat de sfeer in de tuin beïnvloedt. Terrassen, opstapjes, composieten vlonders en stukken met grind zijn maar een paar van de vele mogelijkheden, maar ze moeten wel in verhouding met de omgeving zijn. Wij proberen altijd een verband met de omgeving, de plek en de bouwstijl van het huis te zoeken.

  • Tuinontwerp
  • Tuinontwerp

Kosten tuinontwerp

De kosten voor uw tuinontwerp zijn afhankelijk van de grote van uw kavel. De kosten van onze tuinontwerpen liggen tussen € 200,- en € 400,-. Voordat het ontwerp gemaakt wordt, geven wij de definitieve kosten aan u door. Een grove schets van de tuin is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor zullen uiteraard geen kosten in rekening worden gebracht.

Gratis tuinontwerp

Indien Gras en Groen Hoveniers het tuinontwerp mag realiseren, vervallen de kosten voor het ontwerp en is uw tuinontwerp dus gratis. Wilt u een beeld krijgen bij verschillende tuinontwerpen? Bezoek dan onze showtuin waar wij u de verschillende tuinstijlen laten zien.

Openingstijden van de showtuin

Maandag 08:00 uur - 18:00 uur
Dinsdag 08:00 uur - 18:00 uur
Woensdag 08:00 uur - 18:00 uur
Donderdag 08:00 uur - 18:00 uur
Vrijdag 08:00 uur - 18:00 uur
Zaterdag 08:00 uur - 16:00 uur


Adresgegegevens Gras en Groen Hoveniers:
Hedikhuizerweg 21
5222 BC Den Bosch
073-7200855
info@grasengroenhoveniers.nl


Offerte aanvraag

Vul uw gegevens in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte!

vraag offerte aan
Hovenier showtuin Den Bosch
Gras en Groen Hoveniers video's

Uw tuin in goede handen!

Kom gerust langs of
bel ons