Boomverzorging

Boomverzorging is van essentieel belang wanneer u voor een zeer lange duur wilt genieten van de boom die ooit in uw tuin in aangeplant. Boomverzorging begint eigenlijk al met het aanplanten van de boom en is een doorgaand proces totdat deze uiteindelijk gerooid moet worden. Bij boomverzorging is dit laatste zo lang mogelijk uitstellen eigenlijk het uitgangspunt. Op welke wijze houdt Gras en Groen hoveniers de boom zo lang mogelijk gezond en in harmonie met de tuin?

Wat kan Gras en Groen Hoveniers op het gebied van boomverzorging uitvoeren?


boomverzorging
boomverzorging
boomverzorging
boomverzorging
boomverzorging

Bomen aanplanten

Wanneer ervoor wordt gekozen om een boom aan te planten in de tuin dient er gekeken te worden naar de groeiomstandigheden. Is de boom geschikt voor de tuin of kunnen we de tuin geschikt maken voor de boom? Door dit voor u te analyseren is een succesvolle aanplant in een later stadium gegarandeerd. Het aanvoeren van teelaarde op kleigrond, het toevoegen van turf of compost aan de bodem zijn vaak mogelijke bewerkingen die zorgen voor de juiste groeiomstandigheden. Eigenlijk kunnen we dus stellen dat boomverzorging al direct bij aanplant begint.

Bomen snoeien

Veel bomen die aangeplant worden, zouden zonder enige vorm van boomverzorging al snel niet meer passen in de tuin. Het snoeien van de bomen zorgt ervoor dat de boom lange tijd behouden kan blijven voor de tuin. Daarnaast is het snoeien in de eerste jaren vaak noodzakelijk om de boom al direct in de juiste vorm te krijgen. Door takken weg te nemen gaat de boom investeren in een sterkere kluit, stam en kruin. Dit resulteert in een kerngezonde boom.

Gras en Groen Hoveniers houdt bij het snoeien rekening met:

Bomen verplanten

Bomen die te dicht op elkaar of ooit op de verkeerde plaats zijn aangeplant zouden in theorie verzet kunnen worden. Toch behoeft dit enig onderzoek om te bekijken of dit in de praktijk ook uitvoerbaar is. De conditie van de boom en de omvang van de kluit spelen hierin een grote rol. Ter voorbereiding zou de kluit ruim voor het verplaatsen van de boom al rondom doorgesneden kunnen worden. Wanneer deze dan later verplaatst wordt zal de kluit omvangrijker zijn. Dit vergroot de kans op het succesvol verplanten van de boom in uw tuin.

Boomonderzoek

Bomen met een slechte conditie uiten dit in een slechte groei, verkleuringen in het blad of het afsterven van takken. Wanneer de boom behouden moet blijven vanwege de sierwaarde voor de tuin kan er boomonderzoek worden uitgevoerd. Een specialist komt dan bij u thuis om vast te stellen waar het probleem zit en komt indien mogelijk met een oplossing. Mogelijk kan de boom gered worden waardoor u er nog jarenlang plezier van heeft!Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Bergen op Zoom

Deadalus B.V.


5

"Zeer prettige communicatie, jullie reageren altijd zo snel op mijn mails"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Bomen rooien

Ondanks dat bomen ontzettend oud kunnen worden, kan het zijn dat deze uiteindelijk toch gerooid moeten worden uit uw tuin. Gras en Groen Hoveniers kan ook deze laatste stap voor u verzorgen. Op verschillende wijzen, afhankelijk van de veiligheid van de hovenier en de omgeving, rooien wij de boom. Het hout mag u eventueel zelf houden; er zijn vaak voldoende bestemmingen voor te bedenken.

Voor het rooien zijn veel verschillende redenen te bedenken:

Heeft u werkzaamheden op het gebied van boomverzorging?

Werkzaamheden op het gebied van boomverzorging zijn vaak te specialistisch voor u als tuinbezitter. Gras en Groen Hoveniers kan u ontzorgen op alle gebieden van boomverzorging. Heeft u werkzaamheden op het gebied van boomverzorging? Maak vrijblijvend een afspraak om uw klus met onze specialisten te bespreken!


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!