Groendak laten aanleggen

Wilt u een groendak aanleggen en zo uw woning verfraaien en ook de waarde ervan verhogen? Dat begrijpen wij heel goed. Een groendak biedt vrijwel uitsluitend voordelen en u ontvangt momenteel subsidie voor de aanleg bij de gemeente. In de meeste gevallen kan  een groendak in één dag aangelegd worden. U kunt al direct na de aanleg genieten van de schitterende aanblik van het groene dak!

Waarom een groendak laten aanleggen

 • U geniet van alle voordelen die een groendak te bieden heeft
 • Wij komen u vooraf adviseren en het dak bekijken
 • U ontvangt een passende prijsopgave zonder verrassingen achteraf
 • Onze hoveniers nemen u het werk volledig uit handen
 • U heeft de garantie van een perfect resultaat

Werkwijze sedumdak aanleggen

Wilt u een sedumdak laten aanleggen? Voor het laten begroeien van een dak met vetplantjes zijn er meerdere systemen mogelijk. Van een lichtgewicht variant tot een waterbergend sedumdak en zelfs kant-en-klare systemen met cassettes. Bekijk de kenmerken van deze typen daken op de desbetreffende pagina.

Welke soorten groen- en sedumdaken leggen wij aan:

Stap 1: Dakbedekking beschermen

 • Aanbrengen wortelwerende folie (Indien nodig)
 • Dakbedekking beschermen met speciaal doek

Stap 2: Drainage en substraat

 • Haaks op het doek brengen we drainage aan
 • Plaatsen van scheidingsprofiel tot 20 cm van de rand
 • Ophogen met daksubstraat binnen het scheidingsprofiel

Stap 3: Aanbrengen sedum en afwerking

 • Sedummatten rollen we uit over het daksubstraat
 • Afwerken ruimte tussen scheidingsprofiel en dakopstand met grind
 • Hemelwater afvoer houden we vrij door middel van een rooster

Wij kunnen verschillende sedumdaken voor u aanleggen!

Sedumdak laten aanleggen door Gras & Groen

Ontvangt u graag een offerte van Gras en Groen voor de aanleg van uw groendak? Dan kunt u nu zelf de eerste stap zetten. Allereerst willen wij u vragen om uw dak in te meten. Haal daarvoor geen halsbrekende toeren uit. Wij komen altijd kijken voordat we gaan aanleggen en meten dan zelf alles na. Uw metingen geven wel een handig uitgangspunt.

Heeft u informatie over de draagkracht van de dakconstructie? Dan ontvangen wij die ook graag. Hetzelfde geldt voor informatie over het type dakbedekking, de hellingsgraad en wanneer het dak is vernieuwd. Met deze informatie vraagt u een offerte aan waarna wij contact met u opnemen.

Tarieven sedumdak aan laten leggen

U bent vast nieuwsgierig naar wat de aanleg van een sedumdak gaat kosten. Dat is sterk afhankelijk van uw wensen en de afmetingen van het dak. Wij brengen altijd een vrijblijvende offerte uit met een prijs passend bij uw situatie. U kunt voor een globale inschatting de prijzen van de aanlegservice alvast hier bekijken: Tarieven aanleg groendaken.

Wist u dat maar liefst 50 gemeenten momenteel subsidie geven voor de aanleg van groendaken? In de meeste gevallen moet uw groendak daarvoor een waterbergend vermogen hebben van 30 liter. Wij kunnen daar uiteraard voor zorgen. De deelnemende gemeenten hebben wij verzameld in één overzicht: Subsidie regelingen groendaken.

Uw groendak vakkundig laten aanleggen?
Kies uw groendak, geef de afmetingen in en ontvang binnen één dag een passende offerte.
Vraag vrijblijvende offerte aan!

Kom nog meer te weten over