Groendak subsidie

Groendaken hebben een enorm positief effect op het milieu en de leefomgeving in stedelijke gebieden. Dit effect is dusdanig dat veel gemeenten de aanleg van groendaken stimuleren door middel van groene daken subsidies.

De voornaamste reden hiervoor is het waterbergend vermogen. Door de opwarming van de aarde hebben we met name in de zomer steeds vaker te maken met extreme regenval. In stedelijke gebieden heeft de bebouwing tot gevolg dat al het regenwater via het riool moet worden afgevoerd. Regelmatig heeft dit wateroverlast tot gevolg. Waterbergende groendaken kunnen minimaal 30 liter water p/m² vasthouden. Op die manier zijn deze daken een belangrijk wapen tegen wateroverlast.

Subsidiegroendak1 • Gras en Groen Hoveniers

Kent u ook de andere voordelen van het groendak?

Het groendak heeft naast dit grote voordeel voor de gemeenten nog meer pluspunten, zowel voor de omgeving als voor uzelf.

  • Groendaken hebben een positief effect op de biodiversiteit
  • In de zomer heeft het groendak een koelend effect op de omgeving
  • Zonnepanelen leveren een hoger rendement tot 6%
  • Uw woning is tot 4 graden koeler in de zomer en ook beter geïsoleerd in de winter

Groene daken subsidie voor particulieren

Al deze positieve effecten zorgen er dus voor dat u voor de aanleg van een sedumdak subsidie kunt aanvragen. In enkele gemeenten loopt deze sedumdak subsidie op tot maar liefst € 30,- p/m². Afhankelijk van het type groendak levert dit voor u een kostenbesparing op van maar liefst 50%.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie groendak dient het dak wel aan verschillende voorwaarden te voldoen. In de meeste gevallen hebben deze subsidie groendak voorwaarden betrekking op het waterbergende vermogen, het minimale oppervlak en de leeftijd van het dak.

Subsidieregeling in de gemeente ‘s-Hertogenbosch

De gemeente stimuleert de aanleg middels groene daken subsidie. Burgers en verenigingen van eigenaars kunnen deze subsidies groendak aanvragen voor een bestaand dak op een gebouw, huis, appartement, garage, overkapping, carport of schuur.

Voorwaarden subsidie groendak:

  • Het dak is van een particulier of een Vereniging van Eigenaren (VvE)
  • Het groene dak komt op een bestaand dak (bouwjaar vóór 2014)
  • Het oppervlak van het groene dak is minimaal 20 m2
  • Het groene dak heeft een waterbergende capaciteit van 30 liter/m²

Voorwaarden subsidie daken kleiner dan 20m2

Ook kleinere daken tellen mee als u met anderen uw daken groen maakt. Een aanvraag voor een groep particulieren heeft minimaal 2 adressen en kent één contactpersoon. Het totale oppervlak is minimaal 20 m2.

Vergoeding

Voldoet u aan de voorwaarden van de groene daken subsidie, dan draagt de gemeente bij aan uw groene dak. De vergoeding in 2021 bedraagt € 15,- per m2, met een maximum van € 3.000 (particulieren) of € 15.000 (VvE). De sedumdak subsidie wordt uitbetaald als het dak gereed is; u stuurt als bewijs een foto en de rekening in.

Wilt u groene daken subsidie ontvangen?
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw subsidieaanvraag!
Vraag vrijblijvende offerte aan!