Houten schutting

De houten schutting blijft, ondanks dat de hout-beton schutting in opkomst is, onverminderd populair als tuinafscheiding. De natuurlijke uitstraling en wat gunstigere prijs doen nog steeds veel tuinbezitters kiezen voor een houten schutting. Gras en Groen Hoveniers verkoopt en plaatst verschillende soorten houten schuttingen. Alle schuttingen die wij verkopen zijn voorzien van duurzaamheidskeurmerken. Wij dragen daardoor niet bij aan de ontbossing in Azië of het Amazonegebied. U kunt bij ons uitsluitend schuttingen kopen die gemaakt zijn met hout afkomstig uit bossen die opnieuw worden aangeplant!


Houten schutting
Houten schutting
Houten schutting
Houten schutting
Houten schutting

Assortiment van houten schuttingen

Houten schuttingen kunnen gemaakt worden met de volgende houtsoorten:

Grenenhout

Het hout van grenenhouten schuttingen is afkomstig van verschillende Pinus-soorten. De Pinus is een familienaam voor veel verschillende soorten naaldbomen. De grove den, ook wel Pinus Sylvestris genoemd, wordt hiervoor het vaakst gebruikt. Grenenhout is licht van kleur en nadat dit behandeld is heeft het een lange levensduur. Grenenhout is vrij zacht hout en daardoor eenvoudig te bewerken en te bevestigen.

Vurenhout

Het hout van de spar wordt zeer algemeen toegepast in de Nederlandse tuin. Net als grenenhout is het vrij zacht en daardoor goed te bewerken. Door de zachte structuur neemt het impregneermiddel goed op waardoor het een lange levensduur krijgt. Na verloop van tijd zal het hout vergrijzen, maar dit verkort de levensduur niet.

Hardhout

Schuttingen kunnen ook gemaakt worden met hardhout. Gras en Groen Hoveniers kan dit geheel voor u verzorgen. De kleur en duurzaamheid zijn eigenschappen waardoor er voor hardhout wordt gekozen. Hardhout is zoals de naam al doet vermoeden zeer hard van structuur; het is daardoor niet eenvoudig te bevestigen of op maat te maken. Hardhouten schuttingen hebben een zeer lange levensduur. De harde structuur helpt het product te beschermen tegen weersinvloeden.

Soorten houten schuttingen

Houten schuttingen worden in de volgende soorten uitgevoerd:

Overlappende planken

Deze schuttingen worden speciaal voor u op maat gemaakt. Hierbij worden planken dwars bevestigd op een horizontale plank. Doordat de planken om en om aan de voorkant en de achterkant worden bevestigd, krijgt het een open en onderbroken effect. Dit type schutting is de meest gangbare soort.

Lamellenscherm

Bij een lamellenscherm worden de planken op tuinpalen bevestigd. Allereerst worden de tuinpalen geplaatst, vervolgens worden om en om planken horizontaal bevestigd. Door de planken horizontaal te bevestigen, is het mogelijk om bijvoorbeeld bloembakken aan de schutting te hangen.

Plankenscherm

Plankenschermen zijn kant-en-klare schuttingpanelen. Deze kunnen eenvoudig tussen tuinpalen worden bevestigd. Allereerst worden de tuinpalen op de juiste onderlinge afstand geplaatst, waarna de panelen er tussen worden gehangen.

Toogscherm

Een toogscherm is een houten schutting waarbij de bovenkant een halve cirkelvorm heeft. Toogschermen kunnen uit verschillende constructies bestaan. Planken of latten zijn logischerwijs wel altijd verticaal bevestigd.Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Rosmalen

Gubbels


5

"We zijn ontzettend tevreden met het resultaat"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Levensduur van een houten schutting

Een houten schutting, indien goed geplaatst, blijft gemiddeld 20 jaar lang in goede conditie. Er zijn verschillende oorzaken waardoor uw houten schutting een kortere levensduur heeft: Er groeit klimop tegen de schutting. Er ligt grond tegen de schutting aan. Er zijn geïmpregneerde schuttingpalen gebruikt in plaats van hardhout. Er zijn gegalvaniseerde schroeven gebruikt in plaats van rvs-schroeven. Er zijn te korte schuttingpalen gebruikt om de schutting te plaatsen. Houten schuttingen zijn uitstekend te combineren De neutrale uitstraling van hout zorgt ervoor dat ze eenvoudig in elke tuin zijn in te passen. Indien gewenst kan de houten schutting zelfs met buitenverf behandeld worden. De kleur kan in een moderne tuin een bijzonder element vormen. Om die reden kan er bijvoorbeeld ook gekozen worden voor het roodbruine Bankirai-hout.

Houten schuttingen laten plaatsen door Gras en Groen Hoveniers

Gras en Groen Hoveniers ontzorgt u volledig op het gebied van het plaatsen van een houten schutting. Wij komen bij u thuis langs om de tuinafscheiding in te meten. Nadat alle opties zijn besproken, wordt de bestelling geplaatst. Vervolgens komen wij, zodra alle materialen zijn geleverd, de schutting bij u plaatsen. Indien gewenst kunnen wij uiteraard ook uw oude tuinafscheiding verwijderen en afvoeren.

Openingstijden van de showtuin

Maandag 08:00 - 18:00
Dinsdag 08:00 - 18:00
Woensdag 08:00 - 18:00
Donderdag 08:00 - 18:00
Vrijdag 08:00 - 18:00
Zaterdag 08:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!