Keramische tegels Goirle

Keramische tegels de nieuwe trend voor uw tuin

Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijk zijn steeds vaker de eis bij de aanleg van de tuin. De ontwikkeling van keramische tegels die geschikt zijn als sierbestrating voor toepassingen in de tuin sluiten hier perfect bij aan. De tegels zijn hard, kras bestendig, eenvoudig te reinigen en hebben daarbij de uitstraling van een natuursteen tegel. Wilt u ook een duurzame en onderhoudsvriendelijke bestrating in uw tuin in Goirle?

Toepassing van keramische tegels

Keramische tegels kent u waarschijnlijk van toepassingen in het huis. Binnen worden keramische tegels al geruime tijd toegepast als vloer en wand bekleding. Vele natuurlijke tinten kunnen dankzij de uit klei gebakken tegels worden gemaakt. Dankzij de vele positieve eigenschappen is de keramische terrastegel ook geschikt gemaakt voor toepassingen buiten in de tuin. Dit kan op een balkon, onder de veranda, als terras maar ook als tuinpad dwars door uw tuin. Door zowel binnen als buiten dezelfde tegel te leggen wordt uw tuin pas echt een verlengstuk van uw woning!

Keramische tegels zijn:


hovenier hoveniersbedrijf Den Bosch
hovenier hoveniersbedrijf Den Bosch
hovenier hoveniersbedrijf Den Bosch
hovenier hoveniersbedrijf Den Bosch
hovenier-den-bosch-4

Keramische tegels (laten) leggen

Keramische tegels leggen als sierbestrating, als onderdeel van de tuinaanleg, vraagt echter wel om een speciale aanpak. Doordat de tegels in het cement worden gelegd dient er te worden voorkomen dat er vocht onder het terras kan komen. Dit vocht kan bij vorst tot problemen leiden doordat het uitzet waardoor de tegels scheuren of los komen te liggen. Dankzij onderstaande werkwijze van onze hovenier bent u verzekerd dat het leggen van keramische terrastegels bij u in Goirle niet tot dergelijke problemen zal leiden.

 1. Aanbrengen van een zandbed
 2. Aanbrengen van drainagemortel
 3. Keramische tegels leggen
 4. Keramische tegels voegen
 5. Keramische tegels reinigen

Aanbrengen van een zandbed

Het leggen van keramische tegels bij u in Goirle begint met het vormen van een zandbed. Dit gaat zorgen voor een stabiele en waterdoorlatende onderlaag. Een zandbed van 10 centimeter volstaat, om dit mogelijk te maken wordt er uiteraard eerst grond afgegraven. Nadat het witzand is aangebracht wordt dit verdicht met een trilplaat en egaliseren onze medewerkers de ondergrond.

Aanbrengen van drainagemortel

Om te voorkomen dat er vocht vanuit de ondergrond onder de keramische tegels komt wordt er drainagemortel aangebracht. Het mengen van fijn split 4-8 mm met een speciaal bindmiddel zorgt voor de vorming van drainagemortel. Dit wordt ter plaatse bij u in Goirle gevormd. Dit wordt vervolgens over het zandbed uitgestort waarna het wederom wordt uitgevlakt.

Keramische tegels leggen

Het leggen van keramische tegels in uw tuin in Goirle is een zeer nauwkeurig werk. Onze medewerkers leggen de tegels rij voor rij waarbij deze ruimte laten voor het voegen. De tegels worden aan de onderkant met een lijmkam voorzien van hechtbrugmortel. Daarmee worden de tegels duurzaam verenigd met de ondergrond.

Keramische tegels voegen

Voor een fraaie afwerking worden de keramische tegels gevoegd. Hierbij kan gekozen worden voor een donkere of een lichte voeg. Hierdoor wordt de bestrating één geheel en is deze eenvoudig te reinigen en bovendien volledig onkruid vrij!

Keramische tegels reinigen

Als laatste worden de keramische tegels gereinigd. Eerst wordt het grove vuil ervan af geveegd waarna met een spons het volledige oppervlak wordt gereinigd. U hoeft dan ook niet bang te zijn dat er een cement sluier achterblijft op uw keramische tegels!Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Den Bosch

Toine van den Boomen


5

"Samen goed doorgesproken wat onze wensen zijn en de mensen dachten goed mee, gaven goede adviezen. "

Lees verder
Overzicht

Assortiment aan keramische tegels

Keramische tegels worden vervaardigd uit klei. Nadat de klein is bewerkt wordt deze in mallen gegoten en worden de tegels gebakken op temperaturen tot wel 1200 graden. Door gebruik te maken van verschillende soorten klei en verschillende maten van de mallen, kunnen er zeer uiteenlopende keramische tegels worden ontwikkeld. Overeenkomstig blijven altijd de zeer natuurlijke en aardse tinten.

Wilt u in Goirle keramische tegels laten leggen?

Maak dan direct online een afspraak of kom langs in onze showtuin in Den Bosch. Voor het leggen van keramische bestrating of als onderdeel van de aanleg van de tuin komen wij geheel vrijblijvend bij u thuis langs. Na dit gesprek wordt er een vrijblijvende offerte uitgebracht die passend is bij de situatie in uw tuin. Het is daarbij wel handig als u reeds weet welke keramische tegel u gelegd wil hebben bij u in de tuin. U kunt daarvoor langs komen bij ons in de showtuin in Den Bosch. Daar ligt een terras aangelegd met keramische tegels, bovendien kunt u daar nog een groot aantal andere keramische tegels bekijken.


Afgeronde projecten in Goirle

 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel
 • Moderne tuin Empel

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!