Keramische terrastegels

"Keramische tegels zijn de tuintrend op het gebied van sierbestrating"

De laatste jaren zijn keramische tegels een nieuwe trend aan het worden als sierbestrating in de tuin. Waar deze voorheen uitsluitend binnenshuis werden toegepast, doen ze nu ook hun intrede in de tuin. Om de tegels ook bruikbaar te maken voor gebruik buitenshuis, worden de tegels dikker uitgevoerd. Het verlengen van de woonkamer naar buiten doet u door het terras met dezelfde tegels aan te leggen als de vloer in huis. Bent u bang dat de keramische tegels ontzettend glad worden wanneer ze nat zijn? Kom dan eens langs bij Gras en Groen in de showtuin. Onze keramische tegels zullen u versteld doen staan.

Voordelen van keramische tegels

Het assortiment keramische tegels is immens groot. Het is een tegenhanger van natuursteen, maar met een grotere diversiteit aan kleuren en patronen.

Enkele voordelen van keramische tegels zijn:

Keramische tegels, waar zijn ze van gemaakt?

Keramische tegels zijn een typisch Italiaans product. De tegels worden vervaardigd uit 100% natuurlijke klei die plaatselijk uit de natuur wordt gehaald. Rivieren zetten enorme hoeveelheden klei af waardoor grondstoffen te over zijn. Dankzij de rivierklei zijn er veel verschillende natuurlijke kleuren verkrijgbaar. De klei wordt gedroogd in een mal geperst en voorzien van een bepaalde structuur. Dit kan een hele vlakke afwerking zijn, maar ook bijvoorbeeld met een houtmotief.

Na deze bewerking harden de keramische tegels uit alvorens ze afgebakken worden in de oven. Dankzij extreem hoge temperaturen worden de keramische tegels extreem hard, waardoor ze geen water opnemen en niet krassen. Na het bakproces ondergaat de tegel enkele nabewerkingen. Zo krijgen veel tegels een laagje glazuur en worden ze nogmaals gebakken.


keramische buitentegels leggen
keramische buitentegels leggen
keramische buitentegels leggen
keramische buitentegels leggen
keramische buitentegels leggen

Keramische tegels leggen in de tuin

Voor het leggen van keramische tegels buiten in de tuin is het ontzettend belangrijk dat zij op een waterdoorlatende onderlaag komen te liggen. Dit voorkomt dat de tegels bij vorst scheuren of los komen te liggen. De waterdoorlatende onderlaag zorgt ervoor dat het vocht, dat zich onder de tegels bevindt, weg kan zakken en tijdens de vorst niet uitzet en de tegels omhoog duwt. De hoveniers van Gras en Groen hebben ruimschoots ervaring met het leggen van dit relatief nieuwe bestratingsmateriaal.

Keramische tegels leggen op drainagemortel

Tuinbestrating wordt, afhankelijk van de belasting, gelegd op een zandbed tussen de 10 en 30 cm dik. Nadat dit met een trilplaat is verdicht, wordt dit geëgaliseerd en vormt het een ondergrond die voldoende stabiliteit geeft.

Keramische tegels worden gelegd op een afwijkende onderbouw, zoals dit zo mooi genoemd wordt. Deze wordt deels gevormd door een zandbed, maar hierop wordt nog drainagemortel aangebracht. Dit drainagemortel zorgt ervoor dat de keramische tegels vast komen te liggen. De open structuur zorgt er bovendien voor dat water geen schade kan veroorzaken.

Waar bestaat drainagemortel uit en hoe is deze werking?

Drainagemortel wordt vers aangemaakt tijdens de aanleg van uw terras. Daarvoor mengen we fijn split (4-8 mm) met een speciaal bindmiddel. Voordat een rij keramische tegels wordt gelegd, storten we dit op het zandbed uit en brengen we het op hoogte. Dankzij het fijne split krijgt de onderbouw een open structuur die voorkomt dat vocht ‘opgesloten’ zit onder de keramische tuintegels. Bij vorst zorgt het uitzetten van water dan ook niet voor problemen.

Afwerking van keramische tegels leggen

Nadat de keramische tegels zijn gelegd, worden deze gevoegd. Hiermee werken we de tegels fraai af en sluiten we het oppervlak volledig af. Onkruid is daarmee voorgoed verleden tijd en het oppervlak is eenvoudig te reinigen. Na het voegen reinigen we het oppervlak met een soort spons. Resten van het voegen worden verwijderd en u heeft nadien prachtige onderhoudsvriendelijke bestrating liggen!

Assortiment keramische terrastegels

Keramische tegels zijn gemaakt uit klei. Nadat de klei is bewerkt, wordt deze in mallen gegoten en gebakken op temperaturen tot wel 1200 graden. Door gebruik te maken van verschillende soorten klei en verschillende maten van de mallen, kunnen er zeer uiteenlopende keramische tegels worden ontwikkeld. De zeer natuurlijke en aardse tinten blijven overigens altijd aanwezig en zichtbaar.

Bekijk de werkwijze van Gras en GroenAlgemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Den Bosch

Mariejella van Dommelen


5

"Complimenten voor de ongedwongen en heldere communicatie, de flexibiliteit en de vakkundige inzet van alle medewerkers! "

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Wilt u keramische terrastegels laten leggen?

Maak dan direct online een afspraak of kom langs in onze showtuin in Den Bosch. Voor het leggen van keramische bestrating of als onderdeel van de aanleg van uw tuin komen wij geheel vrijblijvend bij u thuis langs. Na dit gesprek ontvangt u een vrijblijvende offerte die passend is bij de situatie in uw tuin. Het is daarbij wel handig als u al weet welke keramische tegel u gelegd wilt hebben! In onze showtuin is is een terras aangelegd met keramische tegels. Bovendien kunt u daar nog een groot aantal andere keramische tegels bekijken.

Keramische terrastegels aan laten leggen door Gras en Groen Hoveniers?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheid keramische terrastegels te laten leggen in uw tuin? Neem dan contact met ons op. Dit kan zowel via de e-mail als via de telefoon. U kunt natuurlijk ook altijd even langskomen bij ons in de showtuin. Onze medewerkers kunnen u dan direct van advies voorzien.


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!