Kleine tuin

De grootste uitdaging bij kleine tuinen is dat privacy moet worden gecreëerd in een kleine ruimte. Het geluid afkomstig van de buren kan hinderlijk zijn. Een oplossing is een dichte schutting bij het huis of een muur als tuinafscheiding. Hagen of andere natuurlijke tuinafscheidingen nemen al snel te veel ruimte in beslag. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met zicht op de tuin vanuit bovenkamers van buurhuizen. Gras en Groen Hoveniers werkt vaak met schuttingen van betongaas waar klimplanten zorgen voor een groene aankleding. Dit zorgt voor een smalle en goedkope tuinafscheiding. Voor extra privacy planten wij vaak leibomen aan.


Kleine tuin
Kleine tuin
Kleine tuin
Kleine tuin
Kleine tuin

Graszoden of kunstgras in uw tuin?

Kleine tuinen zijn in de regel niet geschikt voor graszoden. Dit komt omdat er te weinig licht in de tuin komt en omdat het oppervlak te frequent wordt gebruikt. Een goed alternatief is kunstgras. Het kunstgras van Gras en Groen is nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras en kan op iedere willekeurige plek in de tuin worden toegepast!

Een groene aankleding met uitbundige bloeiers

Hoewel er in een kleine tuin maar een beperkte ruimte beschikbaar is, mag dit er niet voor zorgen dat er geen tuinplanten in staan. Door tuinplanten te selecteren die zeer lang, uitbundig of meerdere keren in het jaar bloeien, krijgt uw kleine tuin toch iets extra’s. Lavendel is een van die planten die zeer geschikt is hiervoor. Lavendel staat lang in bloei en geeft ook nog eens een heerlijke geur af.

Wat is er mogelijk in een kleine tuin?Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Den Bosch

Ruben Heins


4

"Er is prettig met ons meegedacht over onze wensen en hoe deze in te vullen."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Het creëren van een ruimtelijk gevoel

In kleine tuinen is het belangrijk dat er geen benauwend gevoel ontstaat. Een van de mogelijkheden is net als in een woning de ruimte zeer licht te maken. Wanneer ervoor wordt gezorgd dat zoveel mogelijk licht binnenvalt, lijkt de ruimte groter. Er kan ook een ruimtelijk gevoel ontstaan door een grote doorkijk te vormen, waardoor een mooi uitzicht mogelijk is. Gras en Groen Hoveniers komt graag bij u kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij komen geheel vrijblijvend bij u thuis een kijkje nemen. Neem daarvoor direct contact met ons op, of kom langs in onze showtuin.


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!