Kunstgras leggen

Gras en Groen Hoveniers legt kunstgras bij u in de tuin met zorg en oog voor kwaliteit. Wij werken uitsluitend met kwaliteitsproducten en personeel dat kennis heeft van kunstgras en de manier van leggen. Gras en Groen Hoveniers kan alle werkzaamheden met betrekking tot een kunstgrasveld voor u uitvoeren. Of het nu gaat om het vervangen van versleten kunstgras of het verwijderen van echte graszoden en het leggen van kunstgras, wij voeren het voor u uit.


Kunstgras leggen
Kunstgras leggen
Kunstgras leggen
Kunstgras leggen
Kunstgras leggen

Stappenplan kunstgras leggen

Het aanleggen van kunstgras verloopt bij Gras en Groen Hoveniers heel systematisch; wij doorlopen de volgende stappen:

1. Het bewerken van de ondergrond

Gras en Groen Hoveniers zorgt er te allen tijde voor dat uw kunstgrasveld de juiste ondergrond heeft. Een goede ondergrond voor kunstgras is witzand, dat goed afwatert.

2. Kantopsluiting kunstgras

Om ervoor te zorgen dat uw kunstgras stevig ligt, is kantopsluiting noodzakelijk. Er zijn verschillende soorten kantopsluitingen, zoals een bestaand terras, een betonnen schutting of betonbanden die wij voor u kunnen plaatsen. Om mooie rondingen te krijgen in uw kunstgras gebruiken wij kunststof of hardhouten kantopsluitingen.

3. Het leggen van de drukverdeeldoek

Drukverdeeldoek zorgt ervoor dat de ondergrond stabiel blijft en er geen kuiltjes ontstaan tijdens het uitrollen van het kunstgras. Het doek zorgt er ook voor dat onkruid in uw kunstgras geen kans maakt.

4. Aanleggen kunstgras

Als de ondergrond is geëgaliseerd en het drukverdeeldoek is uitgerold, kan het kunstgras worden gelegd. Om te zorgen dat alles precies op zijn plek terecht komt, wordt alles vakkundig op maat ingesneden. Ook rondom trampolines is dit geen enkel probleem voor ons.

5. Verlijmen van naden

Indien er meerdere rollen kunstgras nodig zijn, worden de uiteinden van de rol aan elkaar vastgelijmd. Dit vastlijmen doen wij met professionele lijmband. Na het verlijmen van het kunstgras zijn de naden niet meer zichtbaar.

6. Instrooien van kwartszand

Het kunstgras dat wij bij u leggen hoeft in principe niet bezand te worden. Dit komt omdat ons kunstgras een mosdraadkrulvezel heeft en daar ondersteuning van krijgt om rechtop te blijven staan. Ondanks dat bezanden wij ons kunstgras toch. Door het bezanden blijven de grassprieten langer rechtop staan en ligt het kunstgras steviger.

7. U kunt nu jarenlang genieten van uw kunstgras

Op kunstgras geven wij maar liefst 10 jaar garantie op kleurvastheid en slijtage. Indien er voor het verstrijken van deze termijn klachten ontstaan over het vaal worden of slijten van het gras, dan komen wij het kunstgras kosteloos vervangen.

Werkwijze bij kunstgras leggen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen bij de werkzaamheden die door onze medewerkers worden uitgevoerd? Dat kan, speciaal daarvoor heeft Gras en Groen enkele time-lapse filmpjes laten maken. Hierin kunt u zien hoe systematisch een kunstgras gazon wordt aangelegd. Voor een goed beeld van het eindresultaat kunt u afgeronde projecten bekijken. Bij gezinstuinen en bij moderne tuinen zijn er verschillende kunstgras gazons aangelegd.

Video kunstgras leggen

In onderstaande video kunt u zien hoe het kunstgras gazon in Empel is aangelegd. Dankzij de vaste werkwijze wordt de ondergrond voorbereid en het kunstgras gelegd. Het leggen van kunstgras zal bij u in de tuin op eenzelfde wijze worden uitgevoerd. U kunt hier een duidelijk beeld krijgen bij de kwaliteit van onze werkzaamheden en het kunstgras dat wij leggen.

Kunstgras leggen als onderdeel van de tuinaanleg

Met name in gezinstuinen wordt veelvuldig kunstgras toegepast. Het is een ideale ondergrond voor spelende kinderen. Het leggen van kunstgras is vaak één van de laatste onderdelen van de tuinaanleg. Pas als de schuttingen, bestrating en alle grondwerkzaamheden zijn gedaan, begint men met de groene aankleding van de tuin. Het plaatsen van tuinplanten en de aanleg van het gazon vallen hieronder. Wanneer het kunstgras is gelegd, krijgt uw tuin direct een groene aankleding!Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Onderhoud bedrijfstuin Rosmalen

Response BV


5

"De medewerkers zijn aardige, nette jongens!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Showtuin Gras en Groen Hoveniers

Bij onze vestiging in Den Bosch hebben wij een showtuin aangelegd. In deze showtuin ziet u allerlei soorten kunstgras die wij bij u kunnen leggen. Naast kunstgras hebben wij hier showtuinen aangelegd met tuinbestrating en trampolines. De showtuin is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Gras en Groen Hoveniers 100% klanttevredenheidsgarantie

  1. 10 jaar garantie op uw kunstgras.
  2. 3 maanden garantie op het leggen van graszoden.
  3. Op uw bestrating krijgt u 1 jaar garantie op verzakkingen.
  4. Planten en bloemen in uw tuin hebben 1 seizoen garantie.
  5. 10 jaar garantie op uw schutting.

Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!