Tuinhuis en overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Geplaatst: 10/10/2019 Aangepast: 27/10/2020

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in, waar u heerlijk kunt zitten. Het is echt een verlengstuk van uw huis. Maar heeft u erover nagedacht dat uw terrasoverkapping veel direct daglicht wegneemt? Een lichtstraat of -koepel is de uitkomst.

Voordelen overkapping direct aan uw woning

Een overkapping aan uw huis heeft vele voordelen. Een onverwachte zomerse bui komt niet meer als nare verrassing, want u hoeft niet door de stromende regen te banjeren om onder uw overkapping neer te strijken. Daarnaast is het relatief goedkoop: er hoeft geen achterwand geplaatst te worden en een aantal staanders zijn niet nodig. En in de zomer blijft uw huis koeler. Alle voordelen:

  • U kunt heerlijk genieten onder een overdekt terras
  • U hoeft niet door de regen om bij de woning of overkapping te komen
  • U krijgt extra ruimte om zaken droog te zetten
  • Uw woning blijft in de zomer koeler
  • De bouwkosten zijn relatief laag

Minder daglicht

Helaas heeft een overkapping direct aan uw woning niet enkel voordelen. Uw terrasoverkapping zorgt er namelijk voor dat het een stuk donkerder wordt in de woonkamer; er kan immers minder licht door de ramen vallen. De meeste mensen vinden dat vervelend. U wil liever toch ook alles goed zien uw huis? Daglicht laat u een stuk vrolijker voelen en brengt sfeer in huis. Bovendien laat veel licht uw woning ruimtelijk groter lijken.

Een lichtstraat of -koepel: uitkomst

Gelukkig biedt een lichtstraat of -koepel uitkomst Met plezier monteren wij één van de twee in het platte dak van uw overkapping. Het gaat in beide gevallen om een raamconstructie in het dak, waar doorheen veel licht valt. Een lichtkoepel bestaat uit één stuk glas en is vaak vierkant van vorm, terwijl lichtstraten opgebouwd zijn uit verschillende segmenten en rechthoekig van vorm. Een lichtstraat oogt vaak wat luxer, maar is tevens de duurdere optie.    

Mogelijkheden lichtstraat

De afmetingen van uw lichtkoepel staat vaak vast, maar met lichtstraten kunt u alle kanten op. Ze zijn in de lengte- en breedtemaat geheel naar wens aan te passen. Kunnen parallel of haaks op uw huis worden geplaatst en horizontaal of onder een helling. Je hebt ze in diverse soorten en maten: zijn driehoekig, rechthoekig of hebben een tussenvorm.  En sommige hebben een opening om vliegende insecten eruit te laten, zodat u niet tussen het gezoem zit. Mogelijkheden te over!

Ook een overkapping direct aan uw woning?

Bent u overtuigd? Wilt u ook een lichtstraat of -koepel in het dak van uw terrasoverkapping? Neem vrijblijvend contact op. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden. Ook bent u van harte welkom om langs te komen in onze showtuin. Hier kunt u een paar voorbeelden van overkappingen bekijken.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten