Tuinaanleg

Uw tuin laten aanleggen, hoe verloopt zo'n traject?

Geplaatst: 18/09/2020 Aangepast: 23/03/2021

Kan uw tuin wel een opknapbeurt gebruiken of heeft u een nieuwbouwwoning en is de aanleg van uw tuin de volgende stap? Mogelijk weet u zelfs al in welke tuinstijl u de tuin aangelegd wilt hebben. Dan heeft u ongetwijfeld al allerlei wensen en ideeën verzameld. Er zijn in ieder geval zoveel mooie projecten te bekijken om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin!

De volgende stap is dan het maken van een concreet plan om uw droomtuin te realiseren, maar hoe verloopt dit proces? Graag nemen wij u mee in dit traject, zodat u weet wat u kan verwachten.

Ideeën en wensen vertalen naar een tuinontwerp

De basis voor de aanleg van uw tuin ligt bij het tuinontwerp. In het tuinontwerp worden alle wensen, ideeën en harde eisen verwerkt. Bij Gras en Groen betekent dit dat wij een digitaal tuinontwerp voor u maken. Maar voordat wij voor u aan de slag gaan, plannen we een kennismakingsgesprek en komen wij bij u thuis de tuin inmeten. 

Na een prettige kennismaking gaat de tuinarchitect van Gras en Groen naar de “tekentafel”. Er volgt een eerste ontwerp dat hij aan u presenteert en dat vormt de basis voor het uiteindelijke tuinplan. Wij nemen de tijd om het ontwerp te fine-tunen totdat iedereen enthousiast is. Gedurende dit proces heeft u continu direct contact met onze tuinarchitect Jasper Brands. Deze korte lijn zorgt ervoor dat dit proces vlot en zonder ruis verloopt!

De realisatie van uw tuin

Gras en Groen Hoveniers heeft de beschikking over drie aanlegteams. Op basis van het ontwerp bekijken wij welk team het meest geschikt is voor de opdracht. Door onze hoveniers in hun kracht te laten werken zorgen wij voor de grootste tevredenheid bij onze klanten. Ongetwijfeld weten wij u te verrassen met de schoonheid van uw tuin, maar ook met de gedrevenheid en het plezier dat onze hoveniers in hun werk hebben!

Veelgestelde vragen over de tuinaanleg

Een tuin laten aanleggen doet u mogelijk voor het eerst of slechts eens in de zoveel tijd. Het is dan ook niet vreemd als u de nodige vragen hierover heeft. Het ontwerpen en aanleggen van een tuin is maatwerk. Veel vragen zijn dan ook niet te vangen in een categorie “veelgestelde vragen”. Toch zijn er een drietal vragen die bijna altijd terugkomen:

  • Wat is het ideale moment om de tuin aan te leggen?
  • Met welke kosten moet ik rekening houden?
  • Hoe snel verloopt het traject van tuinaanleg?

Wat is het ideale moment om de tuin aan te leggen?

Kerst vieren in het nieuwe huis is vaak de grote wens als mensen gaan verhuizen of verbouwen. Hetzelfde geldt voor tuinaanleg, alleen horen we dan vaak: "Wij willen in het voorjaar genieten van de nieuwe tuin." Zodra de lente zich aandient staat ineens iedereen te popelen om de tuin aan te pakken, maar is dit wel het meest logische moment?

Natuurlijk is de lente traditioneel het startpunt van het tuinseizoen, maar met de matige winters van tegenwoordig kan uw tuin in alle seizoenen worden aangelegd. Wilt u in de tuin veel nieuwe beplanting in de vorm van bomen, struiken en vaste planten? Dan zijn het najaar en de winter ideaal voor het aanleggen van uw tuin. Dit wordt ook wel het vergeten tuinseizoen genoemd. Planten gebruiken de herfst en winterperiode om veel nieuwe wortels aan te maken. In het voorjaar zijn ze sterk en kunnen dan direct tot volle groei komen in het eerste groeiseizoen!

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Deze vraag  is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden bij het aanleggen van uw tuin. Alleen al bij de sierbestrating lopen de prijzen enorm uiteen, van € 25,- p/m² voor een eenvoudige betontegel tot € 75,- p/m² voor een chique keramische variant.

Voor een goede inschatting van de kosten plannen wij altijd eerst een kennismakingsgesprek. Aan de hand van de oppervlakte van de tuin en uw wensen kunnen wij wel de verwachte kosten doorgeven. Tegelijkertijd met het presenteren van het tuinontwerp geven wij u ook de vrijblijvende offerte. Hierin specificeren wij de kosten van alle onderdelen van de tuinaanleg.

Hoe snel verloopt het traject van tuinaanleg?

Tussen het maken van een vrijblijvende afspraak en de oplevering van uw tuin zit doorgaans zo’n acht tot tien weken.

  • Binnen 14 dagen plannen wij de eerste kennismaking
  • Binnen één week ontvangt u het basisontwerp
  • Uitvoering binnen 4 tot 6 weken nadat het ontwerp definitief is.

Zet nu de eerste stap richting de realisatie van uw droomtuin

U kunt zelf een eerste stap zetten door een afspraak te maken. Gras en Groen Hoveniers komt heel graag met u in contact! Om kennis te maken en te luisteren naar de wensen voor uw tuinaanleg. Wij zijn ervan overtuigd dat wij u kunnen verrassen en te zorgen voor een zeer tevreden glimlach bij oplevering.

Wilt u eerst op een laagdrempelige manier kennis maken met Gras en Groen en wat extra inspiratie opdoen? Breng dan een bezoek aan de showtuin, wij hebben bij ons bedrijf in Den Bosch verschillende inspiratietuinen aangelegd. U bent hier van harte welkom!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten