Tuinaanleg

Uw tuin laten aanleggen, hoe verloopt zo'n traject?

Geplaatst: 18/09/2020

Kan uw tuin wel een opknapbeurt gebruiken of is uw nieuwbouwwoning opgeleverd en is de aanleg van uw tuin de volgende stap? Mogelijk weet u zelfs al in welke tuinstijl u de tuin aangelegd wilt hebben. Dan heeft u ongetwijfeld al allerlei wensen en ideeën verzameld. Er zijn zo ontzettend veel mooie projecten te bekijken om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin!

De volgende stap is natuurlijk het concretiseren van deze plannen en stappen te zetten om uw droomtuin te realiseren, maar hoe verloopt dit proces? Graag nemen wij u mee in dit traject zodat u te weten komt wat u mag verwachten.

Ideeën en wensen vertalen naar een tuinontwerp

De basis voor de aanleg van uw tuin wordt gelegd in het tuinontwerp. In het ontwerp worden alle wensen, ideeën en ook harde eisen verwerkt. Bij Gras en Groen betekent dit dat wij een digitaal tuinontwerp maken. Maar voordat wij voor u aan de slag gaan voeren we een kennismakingsgesprek en komen wij bij u thuis de tuin inmeten. 

Na een prettige kennismaking gaat de tuinarchitect van Gras en Groen naar de “tekentafel”. Er volgt een eerste ontwerp dat gepresenteerd wordt en de basis vormt voor het uiteindelijke tuinplan. Wij nemen de tijd om het ontwerp te fine-tunen totdat iedereen enthousiast is. Gedurende dit proces heeft u continu direct contact met onze tuinarchitect Jasper Brands. Deze korte lijn zorgt ervoor dat dit proces vlot en zonder ruis verloopt!

De realisatie van uw tuin

Gras en Groen Hoveniers heeft de beschikking over drie aanleg teams. Op basis van het ontwerp bekijken wij welk team het meest geschikt is voor de opdracht. Door onze hoveniers in hun kracht te laten werken zorgen wij voor grote tevredenheid. Ongetwijfeld weten wij u te verrassen met de schoonheid van uw tuin, maar zeker ook gedrevenheid en het plezier dat onze hoveniers in hun werk hebben!

Vragen die vaak gesteld worden

Een tuin laten aanleggen doet u mogelijk voor het eerst of slechts eens in de zoveel tijd. Daarin bent u niet uniek. Het is dan ook niet verwonderlijk als u met de nodige vragen zit. Het ontwerpen en aanleggen van een tuin is maatwerk. Veel vragen zijn dan ook niet te vangen in een categorie “veelgestelde vragen”. Toch zijn er een drietal vragen die bijna altijd terug komen:

  • Wat is het ideale moment om de tuin aan te leggen?
  • Met welke kosten moet ik rekening houden?
  • Hoe snel verloopt het traject van tuinaanleg?

Wat is het ideale moment om de tuin aan te leggen?

Kerst vieren in het nieuwe huis is heel vaak de grote wens als mensen gaan verhuizen of verbouwen. Hetzelfde gaat op bij tuinaanleg, alleen horen wij dan vaak: "Wij willen in het voorjaar genieten van de nieuwe tuin." Zodra de lente zich aandient staat ineens iedereen te popelen om de tuin aan te pakken, maar is dit wel het meest logische moment?

Natuurlijk is de lente traditioneel het startpunt van het tuinseizoen, maar met de matige winters van tegenwoordig kan uw tuin in alle seizoenen worden aangelegd. Wilt u in de tuin veel nieuwe beplanting in de vorm van bomen, struiken en vaste planten. Dan zijn het najaar en de winter ideaal. Dit wordt ook wel het vergeten tuinseizoen genoemd. Planten gebruiken de herfst en winterperiode om veel nieuwe wortels aan te maken. In het voorjaar zijn ze dan sterk en kunnen direct tot volle wasdom komen in het eerste groeiseizoen!

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Deze vraag komt altijd terug, maar is niet zomaar te beantwoorden. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden. Alleen al bij de sierbestrating lopen de prijzen enorm uiteen, van € 25,- p/m² voor een eenvoudige betontegel tot € 75,- p/m² voor een chique keramische variant.

Voor een goede inschatting van de kosten plannen wij altijd eerst een gesprek. Aan de hand van het oppervlak en uw wensen kunnen wij wel al snel een verwachting afgeven. Tegelijkertijd met het presenteren van het tuinontwerp geven wij u ook de vrijblijvende offerte. Hierin specificeren wij de kosten van alle onderdelen van de tuinaanleg.

Hoe snel verloopt het traject van tuinaanleg?

Tussen het maken van een vrijblijvende afspraak en de oplevering van uw tuin zit doorgaans zo’n acht tot tien weken.

  • Binnen 14 dagen plannen wij de eerste kennismaking
  • Binnen één week ontvangt u het basisontwerp
  • Uitvoering binnen vier tot zes weken nadat het ontwerp definitief is.

Zet nu de eerste stap richting de realisatie van uw droomtuin

U kunt zelf een eerste stap zetten door een afspraak te maken. Gras en Groen Hoveniers komt ontzettend graag met u in contact! Om kennis te maken en te luisteren naar uw wensen voor uw tuin. Wij zijn ervan overtuigd dat wij u kunnen verrassen en kunnen zorgen voor een zeer tevreden glimlach bij oplevering.

Wilt u eerst op een laagdrempelige manier kennis maken met Gras en Groen en mogelijk ook wat extra inspiratie opdoen? Breng dan een bezoek aan de showtuin, wij hebben bij ons bedrijf in Den Bosch verschillende inspiratietuinen aangelegd. U bent hier altijd van harte welkom!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten