Tuinhuis en overkapping

Houten bergingen bij overkappingen: de oplossing voor ruimtegebrek

Geplaatst: 01/09/2019 Aangepast: 02/04/2021

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed en fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Waar huizen vroeger vaak garages hadden, gebruikt men tegenwoordig bijna elke vierkante meter als woonruimte. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Verschillende functies houten berging

Wilt u er kleine zaken in opslaan zoals tuingereedschap, de barbecue of stoelkussens? Of wilt u de berging bij uw overkapping vooral gebruiken voor fietsen, kinderspeelgoed en een grasmaaier? De berging kan groot of klein verschillende functies hebben in uw tuin.

Opbergruimte onder uw overkapping op maat

Al onze overkappingen en bijbehorende bergingen zijn van hout. Hierdoor heeft u tal van mogelijkheden en krijgt u altijd een oplossing op maat. Helemaal in de stijl van uw overkapping! Gras en Groen Hoveniers ontwerpt de door u gewenste berging, compleet met deuren, ramen en voorzieningen als stromend water en elektra.

Helemaal naar uw wens

Bij het ontwerpen van een overkapping met berging spelen we helemaal in op uw wensen. Wilt u dat uw opbergruimte geïsoleerd is, zodat u een fijn tuinkantoor heeft? Of wilt u ruimte voor de pomp- en filterinstallaties voor uw vijver of zwembad? Wij houden hier rekening mee in het ontwerp.

Alle voordelen van een overkapping met opbergruimte:

  • 100% maatwerk: uw opbergruimte helemaal naar wens;
  • Droge opslag van gereedschap en tuinmeubels;
  • Geheel in stijl van uw overkapping;
  • Opbergen achter slot en grendel is mogelijk, dus geen zorgen over uw kostbare bezittingen;
  • U bouwt vergunningsvrij.

Mogelijke combinaties overkapping met berging

Hoe uw overkapping met berging eruit komt te zien, is helemaal aan u. Ziet u wel iets in één van onze standaardoverkappingen? Of heeft uw tuin nét iets andere afmetingen? Nog andere speciale wensen waar we rekening mee kunnen houden? We maken graag een ontwerp op maat voor u. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

In hoofdlijnen onderscheiden we de volgende combinaties:

  • Overkapping met plat dak en berging
  • Overkapping kapschuur met berging
  • Overkapping met zadeldak en berging
  • Blokhut met overkapping

Afwerking overkapping met berging

De berging werken we in dezelfde stijl af als de wanden van uw terrasoverkapping. Hiervoor heeft u verschillende mogelijkheden, waaronder overhangend rabat, potdekselplanken, blokhutprofielen en schaaldelen. Lees in deze blog alles over de afwerking van overkappingswanden.

Ook een stijlvolle overkapping met opbergruimte?

Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan onze showtuin. Hier ziet u verschillende aangelegde tuinen met voorbeelden van exclusieve overkappingen met opbergruimte. Eén van onze medewerkers staat voor u klaar met koffie en geeft desgewenst advies.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten