Landelijke kapschuur in de tuin

Landelijke kapschuur in de tuin

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 24-07-2019
Laatst aangepast op: 18-12-2018

Tonyo van Run

Heb je een tuin in of aan de rand van het buitengebied? Of een tuin met een sterk landelijke uitstraling? Dan past een kapschuur perfect bij jouw tuin. In dit nieuwsbericht leg ik uit waarom een kapschuur juist zo goed past in een landelijke tuin en wat de mogelijkheden zijn!

Een overkapping met een landelijke sfeer

Geniet je ook zo van de landelijke tuinstijl? De haagjes, waterpartijen en weelderig groeiende borders gecombineerd met het fruit dat groeit in jouw eigen boomgaard. Het is een fantastische tuinstijl waarbij je je in een polderlandschap waant. Zelfs wanneer jouw tuin zich helemaal niet buiten de bebouwde kom bevindt.

In dit type tuin mag een robuuste kapschuur overkapping niet ontbreken. Het zorgt voor de opbergruimte die je zo hard nodig hebt voor al jouw tuingereedschap, maar belangrijker nog: het zorgt voor een sfeervolle plek om op zomeravonden nog heerlijk buiten te kunnen zitten. Zie je jezelf al met vrienden genieten van de BBQ en de geuren en kleuren in de tuin?

Wat maakt de kapschuur zo landelijk?

Van alle soorten overkappingen heeft de kapschuur de meest landelijke uitstraling. Dat komt natuurlijk doordat het een afgeleide is van de boerenschuur waarin stro, hooi, hout en gereedschappen droog werden opgeslagen. De robuuste materialen van de schuur en de schuine kap tonen één op één vergelijkingen. Al helemaal wanneer de wanden zijn afgewerkt met zwarte geschilderde planken.

Voordelen van een kapschuur

Mogelijkheden met een kapschuur

Bij de keuze voor een kapschuur staat het uiterlijk van jouw overkapping al voor 90% vast. Kapschuren worden namelijk gemaakt met douglas/larikshout. Daardoor krijg je de zo fraaie staanders en de zo kenmerkende dakconstructie. Toch zijn ook hier nog een aantal variatiemogelijkheden te bedenken:

Wat kan Gras en Groen voor jou betekenen?

Gras en Groen Hoveniers zet jouw wensen om in een op maat ontworpen kapschuur. Met jouw input en de situatie in de tuin gaat de tuinarchitect aan de slag. Vervolgens krijg jij een ontwerp en bouwtechnische tekening met bijbehorende kostenbegroting.

De timmermannen en hoveniers van Gras en Groen kunnen ook de realisatie bij jou in de tuin uitvoeren. In de meeste gevallen staat de overkapping binnen één werkweek en kun je al direct in het weekend jouw eigen kapschuur inrichten en in gebruik nemen.

Inspiratie en advies

De showtuin van Gras en Groen is aangelegd om je verder te helpen met het realiseren van de gewenste overkapping. Dit doen wij enerzijds met het tonen van overkappingen die jou kunnen inspireren in het maken van de juiste keuze. De verschillende modellen voorzien van afmetingen en prijs geven jou natuurlijk een goed beeld van de kosten voor jouw overkapping. Naast het inspireren, voorzien wij je ook graag van advies. Medewerkers van Gras en Groen staan voor je klaar om met jou de wensen te inventariseren en waar nodig je te begeleiden in het maken van de juiste keuze. Dit alles uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee.

Adresgegevens Gras en Groen

Hedikhuizerweg 21 5222 BC Den Bosch

073-7200913 | hoveniers@grasengroen.nl

Lees ook:

De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

14-08-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste tuinplanten in de herfst.

Lees verder
Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

07-08-2019

Stekelige berenklauw is tuinplant van de maand augustus. Lees hier meer over Acanthus Mollis.

Lees verder
De top 10 eetbare bessenplanten

De top 10 eetbare bessenplanten

17-07-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 eetbare bessen.

Lees verder
Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

10-07-2019

Amerikaanse zijdeplant is de tuinplant van de maand juli - Lees hier meer over deze fraaie borderplant.

Lees verder
Vind verkoeling in je eigen tuin

Vind verkoeling in je eigen tuin

26-06-2019

Hoe zorg je voor verkoeling in jouw eigen tuin? In dit nieuwsbericht gaan we op zoek naar oplossingen voor jouw tuin.

Lees verder
De top 10 tuinkruiden

De top 10 tuinkruiden

19-06-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 tuinkruiden.

Lees verder
Tuinplant juni - Elfenbloem

Tuinplant juni - Elfenbloem

12-06-2019

Elfenbloem is tuinplant van de maand juni - Lees hier meer over Epimedium.

Lees verder
Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

05-06-2019

Vol trots zorgt Gras en Groen er wekelijks voor dat het groen rondom de Sint-Janskathedraal er prachtig bij ligt!

Lees verder
Duurzame borders in de tuin

Duurzame borders in de tuin

22-05-2019

Duurzame borders in de tuin beperken het tuinonderhoud, maar zorgen voor een grote diversiteit. Lees hier meer over duurzame beplanting voor uw borders.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!