Tuinhuis en overkapping

Overkappingswanden met lamellen of shutters

Geplaatst: 03/06/2019 Aangepast: 02/04/2021

Wilt u er ook graag warmpjes bij zitten onder uw terrasoverkapping? Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind buiten. En dat scheelt een spreekwoordelijke jas. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor shutterschermen of lamellen.

Wandbekleding overkapping bepalend voor sfeer

Samen met de dakconstructie is de wandbekleding van uw overkapping erg bepalend voor het uiterlijk en de sfeer. De ideale sfeer bereikt u door een goede afstemming tussen de gebruikte materialen. Welke mogelijkheden zijn er om uw overkappingswanden stijlvol af te werken?

 • Overkappingswanden met lamellen of shutters
 • Potdekselplanken
 • Blokhutprofielen
 • Gevelbekleding
 • Stuc- of schilderwerk
 • Steenstrips
 • Glazen pui

Deze keer zoomen we in op de shutterschermen. In een voorgaande blog behandelden we al de verschillende soorten wandafwerkingen. De houten afwerkingswanden met lamellen of shutters zorgen voor een natuurlijke, open uitstraling. 

Spelen met licht bij overkappingswand met shutters

De shutterschermen bestaan uit een vurenhouten raamwerk of frame van minimaal 90 cm breed en 180 cm hoog. Hierin zitten de houten lamellen die bewegen middels een RVS-strip. Door ze naar wens open, halfopen of helemaal dicht te doen, kunt u spelen met de lichtinval! Dat betekent dat de wanden niet helemaal dicht zijn, waardoor uw overkapping in verbinding blijft met de rest van uw tuin. Terwijl u wél beschut zit.

Mogelijkheden shutterschermen

Onze schermen met shutters zijn verkrijgbaar in twee populaire kleuren: grijs en de oorspronkelijke houtkleur. U kantelt de lamellen naar de stand van de zon om de hoeveelheid zonlicht en schaduw te regelen. Zo zorgen ze voor de gewenste afkoeling en ventilatie. U kunt kiezen voor shutterswanden waarvan de lamellen doorlopen tot aan de grond of met houten planken aan de onderkant. Op deze manier kiest u precies de wand die past bij uw overkapping.

Een terrasoverkapping met kantelbare lamellen; we zien ze steeds vaker. Wat zijn de voordelen van deze stijlvolle wandafwerking?

 • Op ieder moment van de dag zelf uw lichtinval regelen. Ideaal als u een intensieve thuiswerkdag voor de boeg heeft óf juist ontspannen van het weidse uitzicht in uw tuin wilt genieten.
 • Uw terrasoverkapping met hoogwaardig, duurzaam hout afgewerkt;
 • Makkelijk hanteerbare RVS-strips aan de binnenzijde;
 • De overkapping krijgt een hoge sierwaarde en de juiste sfeer;
 • Een perfecte match met uw huis of tuinafscheiding zoals een schutting.

Ook een shutterscherm als overkappingswand?

Hoe ziet de overkapping van uw dromen eruit? Maakt een overkappingswand van shutters er onderdeel van uit? Wij helpen u uiteraard graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen of breng een bezoek aan onze showtuin. In onze showtuin staan een aantal exclusieve overkappingen, waardoor u een goed beeld krijgt van wat er mogelijk is voor in uw tuin. 

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten