Ruil bestrating in voor gras en groen

Ruil bestrating in voor gras en groen

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 25-07-2016
Laatst aangepast op: 20-01-2017

Tonyo van Run

Dat we met z’n allen een steentje bijgedragen hebben aan de klimaatsveranderingen staat vast. De gevolgen worden steeds duidelijker zichtbaar voor ons. Het warmte record op aarde wordt maandelijks verbroken en dichter bij huis hebben de extreme buien ons allen de afgelopen maanden verrast.

Dat zaken anders moeten weten we allemaal. Daarom is het voor mij onbegrijpelijk dat er dit voorjaar toch weer een nieuwe kolencentrale is geopend. Gelukkig hebben we de politiek niet nodig om in onze eigen tuin een bijdrage leveren. Meer gras en groen levert zeker een bijdrage aan het oplossen van de problemen door klimaatsverandering. Daarom aan jou de vraag: Hoe groen wordt jouw volgende tuin?

Hoe kan jouw tuin een bijdrage leveren aan CO2 reductie?

CO2 is de grootste boosdoener in de opwarming van de aarde. Tuinplanten en gras leveren van nature een bijdrage op dit gebied. Zij nemen CO2 op en zetten dit om in zuurstof. Een voetbalveld kan op één dag tot 400 kg CO2 opnemen. Nou hebben we niet allemaal een gazon in het formaat van een voetbalveld maar vele kleintjes maken één grote.

Heb je een groot gazon aan laten leggen of op een andere manier ruimte gemaakt voor meer groen, dan is het zaak dit niet meteen teniet te doen. Tuingereedschappen aangedreven door benzinemotoren zijn grote vervuilers. Een uur grasmaaien staat qua uitstoot gelijk aan een rit met de auto van 150 km.

Elektronische apparatuur is, dankzij de in kolencentrales opgewerkte energie, helaas ook niet zo groen als we zouden willen. Toch is dit op de lange termijn een beter alternatief. Zijn de aanschafkosten van nieuw gereedschap jou nog te hoog? Aspen 4 is een schonere variant van de gebruikelijke benzine. Overstappen hierop is een eerste stap in de goede richting.

Sierbestrating eruit, gras en groen erin.

Het is dus zaak om kritisch te gaan kijken naar de inrichting van de tuin. Het volledig verharden van tuinen kan echt niet meer. Facebook groepen als Stop de verstening en Operatie Steenbreek nagelen eigenaren van volledig verharde tuinen aan de schandpaal. Nou gaat dat misschien wat ver, maar toch is het goed eens stil te staan bij de gevolgen.

Volledig verharde tuinen leiden tot het volgende:

Kan Gras en Groen iets voor jou betekenen?

Wil jij in je eigen tuin een bijdrage leveren aan het milieu en het oplossen van problemen met wateroverlast? Gras en Groen Hoveniers wil jou hier graag bij helpen. De aankomende weken zullen er meer nieuwsartikelen verschijnen waarin je tips krijgt op dit gebied. Je kunt hiermee eenvoudig zelf aan de slag.

Wil je het groots aanpakken en heb je daar de visie en hulp van een hovenier bij nodig? Gras en Groen Hoveniers komt graag vrijblijvend bij je langs om jouw tuinwensen te bespreken. Gezamenlijk kijken we dan wat we kunnen doen om te zorgen voor meer gras en groen in jouw tuin.

Wil je trouwens zelf graszoden gaan leggen op een plek waar nu nog bestrating ligt? Elke dag zijn er bij Gras en Groen verse graszoden verkrijgbaar. Voor slechts € 1,75 p/m² kun je de graszoden komen afhalen. Wel altijd even vooraf reserveren. Bel of mail 24 uur voordat je de graszoden wilt hebben en wij zorgen ervoor dat er verse exemplaren voor je klaar liggen!

Lees ook:

Top 10 fruit- en notenbomen in de tuin

Top 10 fruit- en notenbomen in de tuin

18-09-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 fruit- en notenbomen.

Lees verder
Tuinplant september - Grootmoeders oorbellen

Tuinplant september - Grootmoeders oorbellen

11-09-2019

Grootmoeders oorbellen is tuinplant van de maand september. Lees hier meer over Leycesteria formosa.

Lees verder
Groendaken: Waterberging, verkoeling en diversiteit!

Groendaken: Waterberging, verkoeling en diversiteit!

28-08-2019

Wil jij een groendak laten aanleggen? Lees hier over waterberging, verkoeling en de biodiversiteit van sedumdaken.

Lees verder
De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

14-08-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste tuinplanten in de herfst.

Lees verder
Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

07-08-2019

Stekelige berenklauw is tuinplant van de maand augustus. Lees hier meer over Acanthus Mollis.

Lees verder
Landelijke kapschuur in de tuin

Landelijke kapschuur in de tuin

24-07-2019

Wil je een overkapping met een landelijke uitstraling? Kies dan voor een kapschuur. Gras en Groen zorgt voor het ontwerp en montage bij jou thuis.

Lees verder
De top 10 eetbare bessenplanten

De top 10 eetbare bessenplanten

17-07-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 eetbare bessen.

Lees verder
Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

10-07-2019

Amerikaanse zijdeplant is de tuinplant van de maand juli - Lees hier meer over deze fraaie borderplant.

Lees verder
Vind verkoeling in je eigen tuin

Vind verkoeling in je eigen tuin

26-06-2019

Hoe zorg je voor verkoeling in jouw eigen tuin? In dit nieuwsbericht gaan we op zoek naar oplossingen voor jouw tuin.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!