Ruil bestrating in voor gras en groen

Ruil bestrating in voor gras en groen

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 25-07-2016
Laatst aangepast op: 20-01-2017

Tonyo van Run

Dat we met z’n allen een steentje bijgedragen hebben aan de klimaatsveranderingen staat vast. De gevolgen worden steeds duidelijker zichtbaar voor ons. Het warmte record op aarde wordt maandelijks verbroken en dichter bij huis hebben de extreme buien ons allen de afgelopen maanden verrast.

Dat zaken anders moeten weten we allemaal. Daarom is het voor mij onbegrijpelijk dat er dit voorjaar toch weer een nieuwe kolencentrale is geopend. Gelukkig hebben we de politiek niet nodig om in onze eigen tuin een bijdrage leveren. Meer gras en groen levert zeker een bijdrage aan het oplossen van de problemen door klimaatsverandering. Daarom aan jou de vraag: Hoe groen wordt jouw volgende tuin?

Hoe kan jouw tuin een bijdrage leveren aan CO2 reductie?

CO2 is de grootste boosdoener in de opwarming van de aarde. Tuinplanten en gras leveren van nature een bijdrage op dit gebied. Zij nemen CO2 op en zetten dit om in zuurstof. Een voetbalveld kan op één dag tot 400 kg CO2 opnemen. Nou hebben we niet allemaal een gazon in het formaat van een voetbalveld maar vele kleintjes maken één grote.

Heb je een groot gazon aan laten leggen of op een andere manier ruimte gemaakt voor meer groen, dan is het zaak dit niet meteen teniet te doen. Tuingereedschappen aangedreven door benzinemotoren zijn grote vervuilers. Een uur grasmaaien staat qua uitstoot gelijk aan een rit met de auto van 150 km.

Elektronische apparatuur is, dankzij de in kolencentrales opgewerkte energie, helaas ook niet zo groen als we zouden willen. Toch is dit op de lange termijn een beter alternatief. Zijn de aanschafkosten van nieuw gereedschap jou nog te hoog? Aspen 4 is een schonere variant van de gebruikelijke benzine. Overstappen hierop is een eerste stap in de goede richting.

Sierbestrating eruit, gras en groen erin.

Het is dus zaak om kritisch te gaan kijken naar de inrichting van de tuin. Het volledig verharden van tuinen kan echt niet meer. Facebook groepen als Stop de verstening en Operatie Steenbreek nagelen eigenaren van volledig verharde tuinen aan de schandpaal. Nou gaat dat misschien wat ver, maar toch is het goed eens stil te staan bij de gevolgen.

Volledig verharde tuinen leiden tot het volgende:

Kan Gras en Groen iets voor jou betekenen?

Wil jij in je eigen tuin een bijdrage leveren aan het milieu en het oplossen van problemen met wateroverlast? Gras en Groen Hoveniers wil jou hier graag bij helpen. De aankomende weken zullen er meer nieuwsartikelen verschijnen waarin je tips krijgt op dit gebied. Je kunt hiermee eenvoudig zelf aan de slag.

Wil je het groots aanpakken en heb je daar de visie en hulp van een hovenier bij nodig? Gras en Groen Hoveniers komt graag vrijblijvend bij je langs om jouw tuinwensen te bespreken. Gezamenlijk kijken we dan wat we kunnen doen om te zorgen voor meer gras en groen in jouw tuin.

Wil je trouwens zelf graszoden gaan leggen op een plek waar nu nog bestrating ligt? Elke dag zijn er bij Gras en Groen verse graszoden verkrijgbaar. Voor slechts € 1,75 p/m² kun je de graszoden komen afhalen. Wel altijd even vooraf reserveren. Bel of mail 24 uur voordat je de graszoden wilt hebben en wij zorgen ervoor dat er verse exemplaren voor je klaar liggen!

Lees ook:

De nieuwste tuintrends van 2020

De nieuwste tuintrends van 2020

31-01-2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Tuinplant december - Struikkamperfoelie

Tuinplant december - Struikkamperfoelie

04-12-2019

Struikkamperfoelie is tuinplant van de maand juni - Lees hier meer over Lonicera fragrantissima.

Lees verder
Functionele en sfeervolle verlichting in jouw tuin

Functionele en sfeervolle verlichting in jouw tuin

20-11-2019

Ben je op zoek naar functionele en sfeervolle verlichting in jouw tuin? Lees meer over de mogelijkheden!

Lees verder
De 10 mooiste groenblijvende tuinplanten

De 10 mooiste groenblijvende tuinplanten

13-11-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste groenblijvende tuinplanten!

Lees verder
Tuinplant november - Winterheide

Tuinplant november - Winterheide

06-11-2019

Winterheide is tuinplant van de maand november - Lees hier meer over deze fraaie borderplant.

Lees verder
Maak van uw dak een daktuin!

Maak van uw dak een daktuin!

23-10-2019

Maak van jouw dak een daktuin! Gras en Groen Hoveniers legt de mogelijkheden aan je uit!

Lees verder
De top 10 mooiste bloembollen

De top 10 mooiste bloembollen

16-10-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste bloembollen.

Lees verder
Tuinplant oktober - Anemone

Tuinplant oktober - Anemone

09-10-2019

De Herfstanemoon is tuinplant van de maand oktober - Lees hier meer over deze fraaie borderplant.

Lees verder
Tuinbankje op jouw favoriete plek in de tuin!

Tuinbankje op jouw favoriete plek in de tuin!

25-09-2019

Wil je een tuinbankje op jouw favoriete plek in de tuin? Wij leggen de mogelijkheden aan je uit!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!