Ruil bestrating in voor gras en groen

Ruil bestrating in voor gras en groen

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 25-07-2016
Laatst aangepast op: 20-01-2017

Tonyo van Run

Dat we met z’n allen een steentje bijgedragen hebben aan de klimaatsveranderingen staat vast. De gevolgen worden steeds duidelijker zichtbaar voor ons. Het warmte record op aarde wordt maandelijks verbroken en dichter bij huis hebben de extreme buien ons allen de afgelopen maanden verrast.

Dat zaken anders moeten weten we allemaal. Daarom is het voor mij onbegrijpelijk dat er dit voorjaar toch weer een nieuwe kolencentrale is geopend. Gelukkig hebben we de politiek niet nodig om in onze eigen tuin een bijdrage leveren. Meer gras en groen levert zeker een bijdrage aan het oplossen van de problemen door klimaatsverandering. Daarom aan jou de vraag: Hoe groen wordt jouw volgende tuin?

Hoe kan jouw tuin een bijdrage leveren aan CO2 reductie?

CO2 is de grootste boosdoener in de opwarming van de aarde. Tuinplanten en gras leveren van nature een bijdrage op dit gebied. Zij nemen CO2 op en zetten dit om in zuurstof. Een voetbalveld kan op één dag tot 400 kg CO2 opnemen. Nou hebben we niet allemaal een gazon in het formaat van een voetbalveld maar vele kleintjes maken één grote.

Heb je een groot gazon aan laten leggen of op een andere manier ruimte gemaakt voor meer groen, dan is het zaak dit niet meteen teniet te doen. Tuingereedschappen aangedreven door benzinemotoren zijn grote vervuilers. Een uur grasmaaien staat qua uitstoot gelijk aan een rit met de auto van 150 km.

Elektronische apparatuur is, dankzij de in kolencentrales opgewerkte energie, helaas ook niet zo groen als we zouden willen. Toch is dit op de lange termijn een beter alternatief. Zijn de aanschafkosten van nieuw gereedschap jou nog te hoog? Aspen 4 is een schonere variant van de gebruikelijke benzine. Overstappen hierop is een eerste stap in de goede richting.

Sierbestrating eruit, gras en groen erin.

Het is dus zaak om kritisch te gaan kijken naar de inrichting van de tuin. Het volledig verharden van tuinen kan echt niet meer. Facebook groepen als Stop de verstening en Operatie Steenbreek nagelen eigenaren van volledig verharde tuinen aan de schandpaal. Nou gaat dat misschien wat ver, maar toch is het goed eens stil te staan bij de gevolgen.

Volledig verharde tuinen leiden tot het volgende:

Kan Gras en Groen iets voor jou betekenen?

Wil jij in je eigen tuin een bijdrage leveren aan het milieu en het oplossen van problemen met wateroverlast? Gras en Groen Hoveniers wil jou hier graag bij helpen. De aankomende weken zullen er meer nieuwsartikelen verschijnen waarin je tips krijgt op dit gebied. Je kunt hiermee eenvoudig zelf aan de slag.

Wil je het groots aanpakken en heb je daar de visie en hulp van een hovenier bij nodig? Gras en Groen Hoveniers komt graag vrijblijvend bij je langs om jouw tuinwensen te bespreken. Gezamenlijk kijken we dan wat we kunnen doen om te zorgen voor meer gras en groen in jouw tuin.

Wil je trouwens zelf graszoden gaan leggen op een plek waar nu nog bestrating ligt? Elke dag zijn er bij Gras en Groen verse graszoden verkrijgbaar. Voor slechts € 1,75 p/m² kun je de graszoden komen afhalen. Wel altijd even vooraf reserveren. Bel of mail 24 uur voordat je de graszoden wilt hebben en wij zorgen ervoor dat er verse exemplaren voor je klaar liggen!

Lees ook:

De top 10 mooiste prairieplanten

De top 10 mooiste prairieplanten

15-05-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste prairieplanten.

Lees verder
Tuinplant mei - Blauwe regen

Tuinplant mei - Blauwe regen

08-05-2019

Blauwe regen is tuinplant van de maand mei - Lees hier meer over deze fraaie klimplant.

Lees verder
Tuinonderhoud mei

Tuinonderhoud mei

01-05-2019

Wilt u in mei tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in mei en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
Tuinberegening: dé hulp bij klimaatverandering

Tuinberegening: dé hulp bij klimaatverandering

24-04-2019

Tuinberegening de hulp bij klimaatsverandering. Lees hoe tuinberegening u gaat helpen om uw tuin te beregenen in warme en droge perioden.

Lees verder
De top 10 mooiste waterplanten

De top 10 mooiste waterplanten

17-04-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste waterplanten.

Lees verder
Tuinplant april - Vergeet-mij-nietje

Tuinplant april - Vergeet-mij-nietje

10-04-2019

Tuinplant van de maand april - Vergeet-mij-nietje. Speciale aandacht deze maand voor de Myosotis.

Lees verder
Tuinonderhoud april

Tuinonderhoud april

01-04-2019

Wilt u in april tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in april en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
Bergingen en tuinkasten

Bergingen en tuinkasten

20-03-2019

Wil je altijd een opgeruimde tuin? Bergingen en tuinkasten zijn ideaal om jouw tuin opgeruimd te houden!

Lees verder
De top 10 mooiste wit bloeiende planten

De top 10 mooiste wit bloeiende planten

13-03-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste witbloeiende planten.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!