Tuinhuis en overkapping

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Geplaatst: 02/12/2019 Aangepast: 27/10/2020

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Een échte tuinkamer! Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui ideaal! Ook perfect voor overkappingen of veranda's die dicht tegen een huis aan worden geplaatst, omdat de pui voor lichtinval zorgt.

Ruimtelijkheid en afscheiding

Bovendien geeft het de breedste kijk naar buiten toe! Hierdoor voelt het tegelijkertijd als een onderdeel van uw tuin als van uw huis. Het is een mooie knip tussen binnen én buiten, zonder dat het meteen twee aparte, gescheiden werelden zijn.

Er warmpjes bij zitten

Stelt u zich toch eens voor: het is een zonnige winterdag en u geniet onder uw nieuwe terrasoverkapping van het uitzicht op uw tuin. Klinkt dat niet heerlijk? Helaas is het niet altijd fijn om bij stralend, maar fris weer buiten te zitten. De wind voelt al snel te koud aan. Maar als u een glazen schuifpui onder uw overkapping laat aanbrengen, kan uw jas binnen blijven. Dat wordt lekker genieten van een kopje warme chocolademelk, glaasje Glühwein en appelflap in eigen tuin!

Makkelijk open en dicht schuiven

Naast deze voordelen heeft een glazen schuifpui onder uw overkapping nog een aantal mooie bijkomstigheden. Allereerst kunt u het heft zelf in handen nemen. In de winter gooit u de pui dicht, maar in de zomer laat u de hoge temperaturen, vogelgezang en frisse bloemengeuren heerlijk binnen. Een glazen schuifpui is makkelijk open en dicht te schuiven!

Voordelen glazen schuifpui onder terrasoverkapping

Ook kunt u ervoor kiezen om een slot in de schuifpui te bevestigen. Hierdoor kan de overkapping eventueel als berging dienen. Ook sierstrips, functionele deurgrepen, tochtstripts en U-profielen zijn waardevolle toevoegingen. Deze houden tocht, maar ook ongewenste insecten als muggen, vliegen en wespen buiten.

Goede fundering noodzakelijk

Glas heeft een hoog gewicht, daarom is een stabiele ondergrond essentieel voor het maken van een glazen schuifpui onder uw overkapping. Zorg voor steen of beton als ondergrond of gebruik een aluminium funderingskoker. Zo bent u er zeker van dat de schuifpui met onderrail stabiel en waterpas gemonteerd kan worden.

Ook een terrasoverkapping met glazen schuifpui?

Ook er warmpjes bij zitten ongeacht de temperatuur? Kies voor een overkapping met glazen schuifpui. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Schuifpuien zijn er in verschillende groottes en zijn meestal van hout gemaakt.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten