Groendaken

Thuiswerken met uitzicht op een groendak

Geplaatst: 23/06/2021

Door de coronapandemie zijn we massaal ‘gedwongen’ thuis gaan werken. Ondanks dat de maatregelen nu versoepelen, zien veel bedrijven het thuiswerken als het nieuwe normaal. Dan is het extra belangrijk dat je thuiswerkplek een fijne plek is om te zijn! Vanuit die plek uitkijken op groen, dat geeft toch rust én inspiratie? Met een groendak heb je het hele jaar door iets om naar uit te kijken.

Groendaken in opkomst

In de stedelijke gebieden kiezen steeds meer particulieren voor een groendak. Een stukje natuur erbij, waardoor je minder het gevoel hebt ‘opgesloten te zitten’. Je draagt op een mooie manier bij aan de biodiversiteit en het brengt je meer voordelen. Zoals dat je woning koeler blijft in de zomer en beter isoleert in de winter. De plantjes van het sedumdak absorberen namelijk de warmte en werken zo als een natuurlijke airco. Het zweten op je zolderkamer achter de laptop is voortaan verleden tijd!

Volop leven op het groendak

Het dak begroeit met sedumplantjes trekt veel insecten aan. Bijen, vlinders en hommels vliegen in het rond en dat zorgt voor veel levendigheid op het dak. Zelfs vogels kunnen er een nest maken en dat is een genot om naar te kijken.

Wandelen in de schone lucht

De vele sedumplantjes op het dak werken als filters voor fijnstof en nemen CO2 op uit de lucht. Met een groendak help je mee aan een schonere lucht en een betere luchtkwaliteit en dat merk je als je buiten gaat wandelen. De lucht in de steden zal aanzienlijk verbeteren als er meer groendaken komen!

Snelle plaatsing met sedumdak cassettes

Met deze handige cassettes kun je snel een eigen sedumdak realiseren. Een sedumdak casette is een soort ondiepe plantenbak die uit verschillende lagen bestaat, waarvan de bovenste laag bedekt is met sedumplantjes. Deze vetplantjes zijn al goed geworteld en vormen daardoor een instant groene dakbedekking. De sedumdak cassettes klik je aan elkaar vast, waardoor ze als puzzelstukken in elkaar vallen. Ze zijn zowel geschikt voor het dak van je huis als voor de kleinere daken, zoals van de garage, buitenkeuken of schuur.

Meer weten?

Gras en Groen adviseert je graag over de mogelijkheden van een groendak om het thuiswerken aangenamer te maken! We kunnen de aanleg geheel voor je uit handen nemen of je gaat zelf aan de slag om binnen een dag te kunnen genieten van een groene en bloeiende oase op jouw dak! Mail ons via hoveniers@grasengroen.nl of bel naar (073) 7200 913.

Je bent ook van harte welkom in de showtuin van Gras en Groen!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten