De top 10 mooiste blauw bloeiende planten

De top 10 mooiste blauw bloeiende planten

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 16-01-2019
Laatst aangepast op: 12-12-2018

Tonyo van Run

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten om borders aan te planten met één specifieke kleur. Zo ook de vraag naar uitsluitend blauw bloeiende tuinplanten.

Ben jij plannen aan het maken voor het aanleggen van de tuin of het opnieuw aanplanten van jouw border? Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste blauw bloeiende planten.

Passiebloem Passiflora caerulea

passiflora

De passiebloem is een klimplant met schitterende bloemen. De bovengenoemde variant van de tropische plant kan vorst tot -12 °C verdragen en is daardoor ook geschikt voor aanplant in de Nederlandse tuin. Plant de passiebloem op een zonnige plek voor een klimrek en geniet van de prachtige bloemen!

Bloeiperiode: Juni t/m oktober

Blauwe regen Wisteria Sinensis

wisteria

De blauwe regen is een sterke en snelgroeiende klimplant. Bij het aanplanten heeft de blauwe regen ondersteuning nodig. Heeft de plant eenmaal twijgen in de hoogte gemaakt, dan slingeren de twijgen zich overal omheen. In het voorjaar is de plant een schitterende verschijning en vormen zich grote trossen met bloemen die sprookjesachtig naar beneden hangen.

Bloeiperiode: Mei - juni

Amerikaanse sering Ceanothus Concha

Ceanothus

De Amerikaanse sering is een groenblijvende plant die in de winter vorst tot -10 °C kan overleven. Plant de sering wel op een beschutte plek in de tuin. De struik maakt trosachtige bloemen aan die langdurig bloeien. Nadat de plant is uitgebloeid kan deze teruggesnoeid worden om het model te behouden.

Bloeiperiode: Mei - juni

Vergeet-mij-nietje Myosotis

Myosotis

Het vergeet-mij-nietje is een vaste inheemse plant die al vroeg in de lente mooie blauwe bloempjes brengt in de tuin. Doordat de plant weinig eisen stelt aan de standplaats en breed uitgroeit, is het een dankbare plant. Het vergeet-mij-nietje zal jaarlijks uitbundig bloeien, terugkeren na de zomer en weinig ruimte laten voor onkruid.

Bloeiperiode: Mei - augustus

Hortensia Hydrangea macrophylla

Hydrangea macrophylla

De hortensia is vanwege de mooie bloemen een geliefde plant in de Nederlandse tuin. Met name in klassieke of landelijke tuinstijlen mag de plant niet ontbreken. Het blauw kleuren van de hortensia hangt af van een aantal factoren. Dat ze blauw kleuren van koperen muntjes, spijkers en andere metalen is een mythe. Wat wel helpt is: Zure, ijzerrijke en voedingsarme grond.

Bloeiperiode: Juli - oktober

Kogeldistel Echinops ritro

Echinops ritro

De kogeldistel is een bijzondere verschijning in de tuin. De plant dankt haar naam aan de kogelronde bloem die in de zomer verschijnt. De plant vereist een droge en dus goed waterdoorlatende bodem.

Bloeiperiode: Juli-september

Kruisdistel Eryngium planum ‘blue hobbit’

Eryngium

De kruisdistel is een schitterende verschijning in jouw tuin. De bijzondere groeivorm trekt direct de aandacht in de tuin. Wat zo leuk is aan deze plant, is dat het is eigenlijk helemaal geen distel is. De plant is meer verwant aan de peterselie en dus ook vrij van stekels.

Bloeiperiode: juni - augustus

Salie Salvia 'rhapsody in blue'

Salvia

De Salvia is een winterharde plant die zeer uitbundig zal bloeien. Daarvoor vraagt de plant wel een zonnige standplaats. In de zomer maakt de plant vele slanke bloemaren aan welke veel insecten aantrekken.

Bloeiperiode: juni- augustus

Blauwe druifje Muscari botryoides

Muscari

Het blauwe druifje is één van de eerste planten die in het voorjaar in bloei komt. De kleine, blauwe trossen van de bloembol kondigen vol trots het voorjaar aan. Kan zowel in de border als in bloembakken aangeplant worden.

Bloeiperiode: maart - mei

Hyacint Hyacinthus ‘Blue Jacket’

Hyacinthus

De hyacint is familie van het blauwe druifje en eveneens aankondiger van het voorjaar. De plant doet het uitstekend in de Nederlandse tuin. Zodra de plant in de lente tot bloei komt, verspreidt deze een heerlijke geur in de tuin.

Bloeiperiode: maart-april

Lees ook:

De top 10 eetbare bessenplanten

De top 10 eetbare bessenplanten

17-07-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 eetbare bessen.

Lees verder
Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

10-07-2019

Amerikaanse zijdeplant is de tuinplant van de maand juli - Lees hier meer over deze fraaie borderplant.

Lees verder
Vind verkoeling in je eigen tuin

Vind verkoeling in je eigen tuin

26-06-2019

Hoe zorg je voor verkoeling in jouw eigen tuin? In dit nieuwsbericht gaan we op zoek naar oplossingen voor jouw tuin.

Lees verder
De top 10 tuinkruiden

De top 10 tuinkruiden

19-06-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 tuinkruiden.

Lees verder
Tuinplant juni - Elfenbloem

Tuinplant juni - Elfenbloem

12-06-2019

Elfenbloem is tuinplant van de maand juni - Lees hier meer over Epimedium.

Lees verder
Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

05-06-2019

Vol trots zorgt Gras en Groen er wekelijks voor dat het groen rondom de Sint-Janskathedraal er prachtig bij ligt!

Lees verder
Duurzame borders in de tuin

Duurzame borders in de tuin

22-05-2019

Duurzame borders in de tuin beperken het tuinonderhoud, maar zorgen voor een grote diversiteit. Lees hier meer over duurzame beplanting voor uw borders.

Lees verder
De top 10 mooiste prairieplanten

De top 10 mooiste prairieplanten

15-05-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste prairieplanten.

Lees verder
Tuinplant mei - Blauwe regen

Tuinplant mei - Blauwe regen

08-05-2019

Blauwe regen is tuinplant van de maand mei - Lees hier meer over deze fraaie klimplant.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!