De top 10 mooiste heesters

De top 10 mooiste heesters

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 23-11-2018
Laatst aangepast op: 03-12-2018

Tonyo van Run

Heesters spelen een belangrijke rol in de tuin. Bij het inrichten van de border zorgen zij voor hoogte die onmisbaar is in de opbouw van verschillende hoogtes.  Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste heesters oftewel struiken.

Rodondendron Rhodondendron

De Rodondendron is een zeer geliefde struik of heester. De uitbundige bloei aan het einde van het voorjaar en het behouden van het groene blad hebben hier zeker mee te maken! De plant verdraagd zeer sterke snoei. Wacht hiermee totdat de plant is uitgebloeid en je wordt beloond in het volgende jaar!

Bloeiperiode: Juni - juli

Japanse esdoorn Acer palmatum

De bladvorm en de kleur maken de Japanse esdoorn tot een bijzondere verschijning in de tuin. Bij velen een zeer geliefde struik waar veel aandacht aan wordt besteed. De struik is, zeker in de eerste jaren na aanplant, gevoelig voor vorst. Ingevroren takken kunnen gelukkig probleemloos terug gesnoeid worden.

Bloeiperiode: April - mei

Pruikenboom Cotinus coggygria

De pruikenboom leent zich uitstekend voor het verzorgen van verschillende bladkleuren in de tuin. De bordeaux rode bladkleur en bijzondere ronde vorm zullen ongetwijfeld uw aandacht trekken. De Nederlandse naam ontleent de plant aan de pruikachtige pluimen waaraan de plant haar vruchten draagt.

Bloeiperiode: Juni - augustus

Schoonvrucht Callicarpa

De Callicarpa is als heester geen bijzondere verschijning. Dit verandert echter wanneer de plant het blad laat vallen in het najaar. Op de takken heeft de plant dan namelijk trosjes met kleine paarse bessen gevormd. Voor een goede bestuiving zijn twee planten nodig in de tuin. De takken met bessen kunnen uitstekend binnen in een vaas gezet worden.

Bloeiperiode: Juli

Hemelse bamboe Nandina domestica

Deze plant die alleen met een zeer ruime fantasie iets weg heeft van bamboe is op haar mooiste in de winter. De helderrode bessen zorgen ervoor dat de Nadina domestica een aanwinst is voor jouw tuin. Ook de rood-groene bladverkleuringen geven het jaar rond een fraaie aanblik van de plant.

Bloeiperiode: Juli - augustus

Sneeuwbal Viburnum davidii

Viburnum Davidii is een zeer dankbare plant. De wintergroene sierheester is sterk en zeer geschikt als bodembedekker, maar ook als solitaire plant. In het voorjaar komt de plant in bloei en vormt witte bloesem. Daarna vormt de plant blauw-zwarte bessen. Bij zeer strenge vorst afdekken om schade te voorkomen.

Bloeiperiode: April - juni

Skimmia

De Skimmia is eveneens een winterharde en groenblijvende heester. Al jarenlang een erg populaire plant die een lichte plek in de tuin nodig heeft. Aan het einde van de zomer verschijnen de eerste knoppen en bessen die kenmerkend voor de plant zijn. Skimmia wordt veelvuldig toegepast in kerstbloemstukken.

Bloeiperiode: Maart - mei

Kardinaalsmuts Euonymus

Karninaalsmuts is een inheemse plant. De kleurrijke bessen die in de herfst en winter aan de struik groeien maken de plant tot een sieraad voor de tuin. Vogels zijn dol op de bessen van deze struik die tussen de 4 en 5 meter hoog kan worden. De plant doet het goed op elke voedingsrijke grond.

Bloeiperiode: Mei

Amerikaanse sering Ceanothus

De Amerikaanse sering is een sterke en groenblijvende struik die het uitstekend doet in ons klimaat. Aan het einde van het voorjaar komt de struik zeer uitbundig in bloei en maakt zeer grote bloemtrossen aan die iets weg hebben van de vlinderstruik. In een bloemrijke tuin mag deze heester niet ontbreken!

Bloeiperiode: Mei - juni

Glansmispel Photinia fraseri ‘Red robin’

De glansmispel is een prachtige struik voor in de Nederlandse tuin. De plant kan toegpast worden als solitair maar leent zich ook uitstekend voor snoeivormen of zelfs een haag. De echte pracht van de plant uit zich wanneer er zich nieuwe uitlopers vormen. Het nieuwe blad is dieprood van kleur.

Bloeiperiode: Mei - juni

Lees ook:

Creëer of benut de hoogteverschillen in uw tuin

Creëer of benut de hoogteverschillen in uw tuin

20-02-2019

Voor het ontwerp is het spelen met hoogtes ontzettend gaaf. In dit nieuwsbericht vertel ik je over de voordelen en mogelijkheden met hoogteverschillen.

Lees verder
De top 10 mooiste bomen voor de tuin

De top 10 mooiste bomen voor de tuin

13-02-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste bomen voor in de tuin.

Lees verder
Tuinplant februari - Sneeuwklokje

Tuinplant februari - Sneeuwklokje

06-02-2019

Speciale aandacht deze maand voor de Galanthus. Een bloembol soort die schitterend bloeit aan het einde van de winter.

Lees verder
Maak een tuin moodboard

Maak een tuin moodboard

23-01-2019

Droom jij al jaren van een nieuw aangelegde tuin? Dan is het maken van een moodboard wellicht een zeer goede eerste stap.

Lees verder
De top 10 mooiste blauw bloeiende planten

De top 10 mooiste blauw bloeiende planten

16-01-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste blauw bloeiende planten.

Lees verder
Tuinplant januari - Winterjasmijn

Tuinplant januari - Winterjasmijn

09-01-2019

Speciale aandacht deze maand voor de Jasminum nudiflorum. Een schitterend decoratieve plant in de winter.

Lees verder
De top 10 klimplanten

De top 10 klimplanten

14-12-2018

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste klimplanten.

Lees verder
Tuinplant december - Witte Kornoelje

Tuinplant december - Witte Kornoelje

07-12-2018

Speciale aandacht deze maand voor de Cornus alba. Een schitterende, decoratieve plant in de winter.

Lees verder
Tuinonderhoud december

Tuinonderhoud december

01-12-2018

Wilt u in december tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in december en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!