De top 10 mooiste wit bloeiende planten

De top 10 mooiste wit bloeiende planten

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 13-03-2019
Laatst aangepast op: 12-12-2018

Tonyo van Run

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten om borders aan te planten met specifiek één kleur. Zo ook de vraag naar uitsluitend wit bloeiende tuinplanten.

Ben jij plannen aan het maken voor het aanleggen van de tuin of het opnieuw aanplanten van jouw border? Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste wit bloeiende planten.

Annabelle Hydrangea 'Strong Annabelle'

Hydrangea 'Strong Annabelle'

De hortensia Annabelle is een erg populaire tuinplant. De ‘Strong Annabelle’ is een cultivar die het zwakste deel van de plant heeft verbeterd. Onder het gewicht van regen en door wind ging de Annabelle namelijk doorhangen en kwam deze plat te liggen. Daar heeft de ‘Strong Annabelle’ geen last meer van. De mooie witte bloemtrossen bereiken een hoogte van 125 centimeter en sieren de border gedurende de bloeiperiode van juli tot en met september.

Bloeiperiode: Juli - september

Kerstroos Helleborus niger

Helleborus niger

De Helleborus niger is een vaste plant uit de Ranonkelfamilie. De wintergroene plant wordt tussen de 20 en 30 centimeter hoog en komt in januari in bloei. De vrij grote witte bloemen zijn in de winter een opvallende verschijning in de border. De kerstroos bloeit tot in april op een plaats in de halfschaduw.

Bloeiperiode: Januari - april

Sneeuwklokje Galanthus nivalis

Galanthus nivalis

Al vroeg in het nieuwe jaar komt het sneeuwklokje in bloei en deze bloeiperiode loopt door tot in april. Het bolgewas wordt maximaal 25 centimeter hoog. De bloembollen van het sneeuwklokje vermenigvuldigen zichzelf. Daardoor staan ze in fraaie polletjes bij elkaar, maar vermeerderen ze zichzelf dus ook razendsnel. Elk jaar wordt de pol groter en het is dan ook aan te raden sneeuwklokjes de ruimte te geven in je tuin.

Bloeiperiode: Januari - april

Anemoon Anemone rivularis

Anemone rivularis

De Anemone rivularis is een bloeiende, vaste plant die het liefste op een plaats staat in de halfschaduw. De anemoon is een echte bosplant die het dan ook goed doet in een humusrijke grond. Tijdens de bloei komen de bloemstelen hoog boven het blad uit en kan de plant een lengte van circa 60 centimeter bereiken.

Bloeiperiode: Mei - juni

Sierpeer Pyrus calleryana 'Chanticleer'

Pyrus calleryana 'Chanticleer'

De sierpeer is een boom die zoals de naam al doet vermoeden oneetbare vruchten aanmaakt. Als er überhaupt al vruchten aan de boom verschijnen. De naam sierpeer slaat dan ook niet op de vrucht, maar op de schitterende bloei van de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’. De sierpeer laat zich ook uitstekend leiden en wordt dan ook vaak als leiboom toegepast.

Bloeiperiode: April - mei

Sneeuwbes Symphoricarpos albus

Symphoricarpos albus

Symphoricarpos albus is een struik die tot de Kamperfoelie-familie behoort. De sierwaarde en naam ontleent de heester aan de ronde, witte bessen van ongeveer 1,5 centimeter groot die na de bloei aan de struik verschijnen. Van nature komt sneeuwbes voor in Noord-Amerika maar ook in Nederland komt de plant zeer algemeen voor. Met name in aangelegde plantsoenen en parken.

Bloeiperiode: Juni - september

Zilverkaars Cimicifugia

Cimicifugia

Op een plaats in de halfschaduw is de Zilverkaars een schitterende tuinplant. De lange, witte bloemen, die met enige fantasie aan een kaars doen denken, trekken de aandacht aan het einde van de zomer. Ook door de geur die deze verspreidt, is de plant in deze periode zeer aanwezig. De plant bereikt een hoogte van 150 tot 175 centimeter en oefent een grote aantrekkingskracht uit op vlinders, bijen en andere nectarminnende insecten.

Bloeiperiode: Augustus - september

Elfenbloem Epimedium Grandiflora

Epimedium Grandiflora

Epimedium bloeit in het voorjaar met elfachtige bloempjes die ver boven het blad uitsteken. Aan deze bloeiwijze ontleent de plant ook haar Nederlandse benaming. Met enige fantasie kun je je ongetwijfeld een voorstelling maken van zwevende elfjes boven de planten. Afhankelijk van de soort kan de plant een hoogte van 30 tot 60 centimeter bereiken. Na de bloei blijft de plant van waarde voor de tuin dankzij de hartvormige bladeren.

Bloeiperiode: Mei - september

Bossalie Salvia nemorosa alba

Salvia nemorosa alba

Er zijn ontzettend veel Salie-soorten die alle bekend staan om hun lange bloeiperiode. Bossalie deelt deze eigenschappen en siert langdurig de border. Het is een borderplant die weinig eisend is en je dan ook niet teleur zal stellen in de border. In grote groepen vormen ze een witte wolk in de border. Salie is een kalkminnende plant en een jaarlijkse kalkgift wordt dan ook gewaardeerd.

Bloeiperiode: Maart - juli

Rhodondendron Rhodondendron ‘Cunningham White’

Rhodondendron ‘Cunningham White’

De Rhodondendron is niet weg te denken uit de Nederlandse tuin. De wintergroene heester doet het uitstekend in een bosrijke omgeving, maar ook op een plek in de halfschaduw. Vanwege de voorkeur voor een bosrijke omgeving zal het je niet verbazen dat het een zuurminnende plant is. In normale tuingrond dient de grond bij aanplant vermengd te worden met turf.

Bloeiperiode: Juni - juli

Lees ook:

Duurzame borders in de tuin

Duurzame borders in de tuin

22-05-2019

Duurzame borders in de tuin beperken het tuinonderhoud, maar zorgen voor een grote diversiteit. Lees hier meer over duurzame beplanting voor uw borders.

Lees verder
De top 10 mooiste prairieplanten

De top 10 mooiste prairieplanten

15-05-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste prairieplanten.

Lees verder
Tuinplant mei - Blauwe regen

Tuinplant mei - Blauwe regen

08-05-2019

Blauwe regen is tuinplant van de maand mei - Lees hier meer over deze fraaie klimplant.

Lees verder
Tuinonderhoud mei

Tuinonderhoud mei

01-05-2019

Wilt u in mei tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in mei en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
Tuinberegening: dé hulp bij klimaatverandering

Tuinberegening: dé hulp bij klimaatverandering

24-04-2019

Tuinberegening de hulp bij klimaatsverandering. Lees hoe tuinberegening u gaat helpen om uw tuin te beregenen in warme en droge perioden.

Lees verder
De top 10 mooiste waterplanten

De top 10 mooiste waterplanten

17-04-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste waterplanten.

Lees verder
Tuinplant april - Vergeet-mij-nietje

Tuinplant april - Vergeet-mij-nietje

10-04-2019

Tuinplant van de maand april - Vergeet-mij-nietje. Speciale aandacht deze maand voor de Myosotis.

Lees verder
Tuinonderhoud april

Tuinonderhoud april

01-04-2019

Wilt u in april tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in april en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
Bergingen en tuinkasten

Bergingen en tuinkasten

20-03-2019

Wil je altijd een opgeruimde tuin? Bergingen en tuinkasten zijn ideaal om jouw tuin opgeruimd te houden!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!