Tuinaanleg

Tuinhuis of overkapping laten plaatsen

Geplaatst: 27/07/2018 Aangepast: 02/09/2021

Geniet u ook zo van de heerlijke zomeravonden in de tuin? In de zomer is het fantastisch om lang buiten te kunnen zitten, maar over een paar maanden kan dat niet meer. Of toch?!

Het buitenleven is al een aantal jaar een enorme trend. Tuinhuisjes met overkapping of een terrasoverkapping spelen hier perfect op in. Onder uw eigen overkapping kunt u heerlijk buiten zitten, ook als het weer dit normaal gezien niet toelaat. En is het te koud, dan zet u toch de heater aan. In dit blog gaat Gras en Groen Hoveniers in op het plaatsen van die ontzettend gave tuinhuisjes en overkappingen.

Waarom mag een overkapping niet ontbreken in jouw tuin?

Overkappingen zien er natuurlijk ontzettend gaaf uit. De vormgeving, het hout en de aankleding rondom maken een overkapping tot een ware blikvanger in de tuin. Zelfs in hartje winter krijgt u zin om bij de warmte van een vuurkorf buiten te gaan zitten.

De uitstraling maar zeker ook het verlengen van het tuinseizoen zorgen ervoor dat een overkapping niet mag ontbreken in uw (toekomstige) tuin.

Hieronder alle voordelen op een rij:

  • U kunt buiten zitten als het weer dit eigenlijk niet toelaat
  • Een overkapping is een schitterende blikvanger in de tuin
  • Tuinmeubilair en andere materialen zijn droog op te slaan
  • Alle voorzieningen zoals elektra en water zijn aan te leggen

Welke typen overkappingen zijn er?

Doordat de meeste overkappingen van hout worden gemaakt zijn er eindeloos veel mogelijkheden qua vormgeving en formaat. In hoofdlijnen onderscheiden we een drie verschillende overkappingen. Mocht u een ander type of ontwerp in gedachten hebben dan kunnen wij dit natuurlijk voor u ontwerpen, calculeren en monteren.

  • Overkapping met plat dak
  • Overkapping kapschuur model
  • Overkapping met opbergruimte

Overkapping met platdak

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een overkapping met een platdak. Dat is niet vreemd gezien de voordelen die een constructie met een plat dak heeft. Het grootste voordeel van een plat dak is de voordelige prijs. Daarnaast hebben de buren geen overlast dankzij de lage constructie en is het aanvragen van een bouwvergunning dan ook niet nodig.

Overkapping kapschuurmodel

Heeft u een tuin in een landelijke omgeving of een landelijke tuinstijl? Dan sluit een kapschuur overkapping hier perfect bij aan. De hoge kap zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Ook de dakafwerking met dakpannen is erg fraai!

Overkapping met opbergruimte

Indien er een gebrek is aan opbergruimte is er ook een combinatie te maken met een overkapping. Een gedeelte kan zo afgewerkt worden dat er een afsluitbare berging ontstaat. Door in de berging een raam te monteren kan er zelfs een fijne werkplaats ontstaan voor het uitoefenen van uw hobby.

Standaard overkapping of maatwerk?

Gras en Groen Hoveniers kan een groot aantal standaard overkappingen aanbieden. U kunt hiervoor terecht in onze showtuin om ze zelfs live te bekijken. Deze kunnen wij voor een zeer scherpe prijs aanbieden. De modellen die in de showtuin zijn geplaatst hebben zelfs prijs opties in drie verschillende afmetingen. Zo weet u al direct wat de mogelijke kosten zijn!

Daarnaast bieden wij ook maatwerk. Op basis van uw wensen en de ruimte in uw tuin maken wij een ontwerp volledig op maat. Ook deze bieden wij zo scherp mogelijk aan. U ontvangt vooraf altijd een vrijblijvende offerte. En prijs is prijs dus geen verrassingen achteraf!

Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen?

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan de showtuin. U kunt daar een goede impressie krijgen van de mogelijkheden en een bijbehorende prijs indicatie. Heeft u liever dat onze hovenier bij u langs komt vanwege maatwerk of zijn er bijkomende werkzaamheden? Laat dan uw gegevens achter in het afsprakenformulier en wij nemen contact met u op om een afspraak bij u thuis in te plannen!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten