Tuinonderhoud april

Tuinonderhoud april

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 01-04-2019
Laatst aangepast op: 10-04-2019

Tonyo van Run

April doet wat het wil is een oud-Hollands gezegde. Vaak is het een grillige maand met uitersten. Regen, onweer en zelfs winterse buien zijn geen unicum. Liever kijken wij bij Gras en Groen Hoveniers uit naar de zonnige dagen die ook zeker voor komen. In 2007 werd in april zelfs de zomerse temperatuur van 28 graden bereikt. En dan gaat het ineens heel hard in de tuin. Er is werk aan de winkel! Lees snel meer over het tuinonderhoud in April.

Tuinonderhoud in April

In april doet uw tuin de aanzet naar de ongeremde groei die door zal lopen tot in de zomer. In maart heeft u de beplanting dankzij een goede snoeibeurt de ruimte gegeven te gaan groeien. Door het uitvoeren van het tuinonderhoud in april gaat u de beplanting helpen aan de juiste voeding. En niet onbelangrijk het terras klaar maken voor de heerlijke lente en zomerdagen die u gaat doorbrengen in de tuin!

Gazononderhoud in april

April staat ook wel bekend als de grasmaand. In een zeer rap tempo begint het gazon aan een groeispurt. Het is dan ook zaak het gazon te faciliteren in deze groei. Met name meststoffen en in droge perioden water kan het gazon goed gebruiken. U kunt, wanneer u dit in maart nog niet heeft gedaan, het gazon voorzien van een voorjaarsbemesting.

Organische meststoffen

Gebruik bij voorkeur een organische meststof. Bij Gras en Groen is een mooie meststof van Ecostyle verkrijgbaar, maar bij tuincentra zijn er ook organische meststoffen van andere merken te vinden. Organische meststoffen richten zich grotendeels op een langdurig effect. Dit is goed voor de plant en het leven dat zich in de bodem bevindt.

Bijzaaien of graszoden leggen

Kale plekken die gedurende de winter zijn ontstaan kunt u herstellen met graszaad of sneller nog met graszoden. Deze zijn weer volop te verkrijgen bij Gras en Groen en te bestellen via de link: https://www.grasengroengraszoden.nl/bestellen

Gras maaien

Het maaien van het gazon heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit ervan. Na het maaien van het gras zal het nieuwe uitlopers vormen. Hierdoor ontstaan een mooi compact gazon dat dus dicht bezet is met grassprieten. Verhoog de frequentie van maaien richting het einde van april naar tweemaal per week!

Tuinonderhoud in april: snoeien van beplanting

Heesters die in het voorjaar bloeien kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden. Zo heeft u nog kunnen genieten van de mooie bloei en zal de plant al direct gaan investeren in nieuwe bloemen voor volgend jaar.

Snoei vanaf nu elke maand de hagen in uw tuin. Door te snoeien houdt u de haag in model en zorgt u ervoor dat de haagplant gaat vertakken. Hierdoor versnelt u het proces waardoor een ondoordringbare haag ontstaat. Coniferen kunt u regelmatig licht snoeien om te voorkomen dat ze te breed worden.

Heesters, zoals lavendel kunnen teruggesnoeid worden tot de eerste uitlopers op het oude hout. Bij lavendel is dit doorgaans 15-20 cm boven de grond.

Vaste planten die bovengronds zijn afgestorven kunnen tot op de grond worden afgesneden. Let bij het afknippen goed op de jonge uitlopers die zich al gevormd kunnen hebben.

Bolbomen en knotbomen kunnen in deze maand helemaal teruggesnoeid worden.

Algemene tips voor tuinonderhoud in april

Graszaad kopenl

Lees ook:

De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

14-08-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste tuinplanten in de herfst.

Lees verder
Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

07-08-2019

Stekelige berenklauw is tuinplant van de maand augustus. Lees hier meer over Acanthus Mollis.

Lees verder
Landelijke kapschuur in de tuin

Landelijke kapschuur in de tuin

24-07-2019

Wil je een overkapping met een landelijke uitstraling? Kies dan voor een kapschuur. Gras en Groen zorgt voor het ontwerp en montage bij jou thuis.

Lees verder
De top 10 eetbare bessenplanten

De top 10 eetbare bessenplanten

17-07-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 eetbare bessen.

Lees verder
Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

10-07-2019

Amerikaanse zijdeplant is de tuinplant van de maand juli - Lees hier meer over deze fraaie borderplant.

Lees verder
Vind verkoeling in je eigen tuin

Vind verkoeling in je eigen tuin

26-06-2019

Hoe zorg je voor verkoeling in jouw eigen tuin? In dit nieuwsbericht gaan we op zoek naar oplossingen voor jouw tuin.

Lees verder
De top 10 tuinkruiden

De top 10 tuinkruiden

19-06-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 tuinkruiden.

Lees verder
Tuinplant juni - Elfenbloem

Tuinplant juni - Elfenbloem

12-06-2019

Elfenbloem is tuinplant van de maand juni - Lees hier meer over Epimedium.

Lees verder
Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

05-06-2019

Vol trots zorgt Gras en Groen er wekelijks voor dat het groen rondom de Sint-Janskathedraal er prachtig bij ligt!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!