Tuinonderhoud juli

Tuinonderhoud juli

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 01-07-2018

Tonyo van Run

In juli is het hoog zomer. Bij de gedachte aan warm zomerweer is tuinonderhoud waarschijnlijk niet hetgeen waar u naar uitkijkt. Toch zijn de tuin onderhoudstaken in juli van groot belang voor uw tuin. Uitdroging en het uitzaaien van onkruid liggen op de loer om uw prachtige tuin te verstoren. Lees hier meer over het tuinonderhoud in juli.

Tuinonderhoud in juli

In juli vraagt uw tuin best wel wat extra aandacht. Het mooie weer zorgt voor een snelle groei van uw tuinplanten, maar zeker ook van allerlei onkruiden. Wie niet oplet is te laat met het voorkomen van het uitzaaien en heeft weer jarenlang extra werk. Daarom verderop in dit blog extra info over de onkruiden in de tuin.

Naast aandacht voor onkruiden ook extra aandacht deze maand voor het geven van water in de tuin. Hieronder enkele tips en/of richtlijnen voor het sproeien.

Gazononderhoud juli

Tuinonderhoud in juni: snoeien van beplanting

Nadat de struiken zijn uitgebloeid moeten ze worden teruggesnoeid, zodat ze nieuwe uitlopers kunnen vormen voor de bloei van het volgend jaar. Bij struiken die op eenjarig hout bloeien kunnen alleen de takken worden weggehaald die te groot worden. Hagen kunnen in deze maand naar behoefte worden gesnoeid.

Om verbranding en bruine bladeren te voorkomen kunt u het beste bij bewolkt weer de snoeiwerkzaamheden uitvoeren. Bomen kunnen ook wel in de zomer worden gesnoeid. Het snoeien is alleen wel wat lastiger omdat door het blad de vorm van de boom niet zo goed te zien is.

Vijveronderhoud juli

In juli kan de temperatuur van het vijverwater behoorlijk oplopen. Het is dan ook aan te bevelen om te zorgen voor extra zuurstof in het water. Dit kan met behulp van waterplanten, een vijverpomp of een losse pomp voor zuurstof.

Door het warme vijverwater kunnen algen zich snel vermeerderen. Verwijder draadalgen en controleer de waardes van het vijverwater om deze explosieve groei van algen tegen te gaan.

Snoei regelmatig de beplanting in de vijver om een open structuur te behouden. Het is niet goed voor de beplanting en de organismen die leven in de vijver als deze volledig dichtgroeit. Let wel op dat jonge visjes niet uit te vijver gevist worden en zorg ervoor dat ze voldoende beschutting houden.

Wat te doen tegen onkruiden?

In de zomermaanden staan veel onkruiden in bloei en verspreiden ze hun zaden. Het wieden van onkruiden zou dan ook een wekelijkse bezigheid moeten zijn om verdere verspreiding tegen te gaan.

Hoe kunt u onkruid het beste bestrijden?

Algemene tips voor tuinonderhoud in juli

Het tuinonderhoud laten uitvoeren?

Heeft u deze maand zelf geen tijd om werkzaamheden in de tuin uit te voeren? U kunt altijd vrijblijvend een offerte laten maken voor tuinonderhoud. Onze hoveniers komen met veel plezier deze klus voor u klaren!

Lees ook:

Bergingen en tuinkasten

Bergingen en tuinkasten

20-03-2019

Wil je altijd een opgeruimde tuin? Bergingen en tuinkasten zijn ideaal om jouw tuin opgeruimd te houden!

Lees verder
De top 10 mooiste wit bloeiende planten

De top 10 mooiste wit bloeiende planten

13-03-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste witbloeiende planten.

Lees verder
Tuinplant maart - Vinca minor

Tuinplant maart - Vinca minor

06-03-2019

Speciale aandacht deze maand voor de Vinca minor. Een zeer gewaardeerde bodembedekker met lieflijk, paarse bloempjes.

Lees verder
Creëer of benut de hoogteverschillen in uw tuin

Creëer of benut de hoogteverschillen in uw tuin

20-02-2019

Voor het ontwerp is het spelen met hoogtes ontzettend gaaf. In dit nieuwsbericht vertel ik je over de voordelen en mogelijkheden met hoogteverschillen.

Lees verder
De top 10 mooiste bomen voor de tuin

De top 10 mooiste bomen voor de tuin

13-02-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste bomen voor in de tuin.

Lees verder
Tuinplant februari - Sneeuwklokje

Tuinplant februari - Sneeuwklokje

06-02-2019

Speciale aandacht deze maand voor de Galanthus. Een bloembol soort die schitterend bloeit aan het einde van de winter.

Lees verder
Maak een tuin moodboard

Maak een tuin moodboard

23-01-2019

Droom jij al jaren van een nieuw aangelegde tuin? Dan is het maken van een moodboard wellicht een zeer goede eerste stap.

Lees verder
De top 10 mooiste blauw bloeiende planten

De top 10 mooiste blauw bloeiende planten

16-01-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste blauw bloeiende planten.

Lees verder
Tuinplant januari - Winterjasmijn

Tuinplant januari - Winterjasmijn

09-01-2019

Speciale aandacht deze maand voor de Jasminum nudiflorum. Een schitterend decoratieve plant in de winter.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!