Tuinonderhoud juli

Tuinonderhoud juli

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 01-07-2018

Tonyo van Run

In juli is het hoog zomer. Bij de gedachte aan warm zomerweer is tuinonderhoud waarschijnlijk niet hetgeen waar u naar uitkijkt. Toch zijn de tuin onderhoudstaken in juli van groot belang voor uw tuin. Uitdroging en het uitzaaien van onkruid liggen op de loer om uw prachtige tuin te verstoren. Lees hier meer over het tuinonderhoud in juli.

Tuinonderhoud in juli

In juli vraagt uw tuin best wel wat extra aandacht. Het mooie weer zorgt voor een snelle groei van uw tuinplanten, maar zeker ook van allerlei onkruiden. Wie niet oplet is te laat met het voorkomen van het uitzaaien en heeft weer jarenlang extra werk. Daarom verderop in dit blog extra info over de onkruiden in de tuin.

Naast aandacht voor onkruiden ook extra aandacht deze maand voor het geven van water in de tuin. Hieronder enkele tips en/of richtlijnen voor het sproeien.

Gazononderhoud juli

Tuinonderhoud in juni: snoeien van beplanting

Nadat de struiken zijn uitgebloeid moeten ze worden teruggesnoeid, zodat ze nieuwe uitlopers kunnen vormen voor de bloei van het volgend jaar. Bij struiken die op eenjarig hout bloeien kunnen alleen de takken worden weggehaald die te groot worden. Hagen kunnen in deze maand naar behoefte worden gesnoeid.

Om verbranding en bruine bladeren te voorkomen kunt u het beste bij bewolkt weer de snoeiwerkzaamheden uitvoeren. Bomen kunnen ook wel in de zomer worden gesnoeid. Het snoeien is alleen wel wat lastiger omdat door het blad de vorm van de boom niet zo goed te zien is.

Vijveronderhoud juli

In juli kan de temperatuur van het vijverwater behoorlijk oplopen. Het is dan ook aan te bevelen om te zorgen voor extra zuurstof in het water. Dit kan met behulp van waterplanten, een vijverpomp of een losse pomp voor zuurstof.

Door het warme vijverwater kunnen algen zich snel vermeerderen. Verwijder draadalgen en controleer de waardes van het vijverwater om deze explosieve groei van algen tegen te gaan.

Snoei regelmatig de beplanting in de vijver om een open structuur te behouden. Het is niet goed voor de beplanting en de organismen die leven in de vijver als deze volledig dichtgroeit. Let wel op dat jonge visjes niet uit te vijver gevist worden en zorg ervoor dat ze voldoende beschutting houden.

Wat te doen tegen onkruiden?

In de zomermaanden staan veel onkruiden in bloei en verspreiden ze hun zaden. Het wieden van onkruiden zou dan ook een wekelijkse bezigheid moeten zijn om verdere verspreiding tegen te gaan.

Hoe kunt u onkruid het beste bestrijden?

Algemene tips voor tuinonderhoud in juli

Het tuinonderhoud laten uitvoeren?

Heeft u deze maand zelf geen tijd om werkzaamheden in de tuin uit te voeren? U kunt altijd vrijblijvend een offerte laten maken voor tuinonderhoud. Onze hoveniers komen met veel plezier deze klus voor u klaren!

Lees ook:

Tuinplant juli - Helenium

Tuinplant juli - Helenium

06-07-2018

Speciale aandacht deze maand voor de Helenium. Een bijzonder geslacht uit de vlinderbloemenfamilie.

Lees verder
Water geven in de tuin

Water geven in de tuin

29-06-2018

Hoeveel moet u sproeien bij droog weer? In dit blog geeft Gras en Groen Hoveniers inzicht op het gebied water geven en tuinberegening.

Lees verder
De top 10 mooiste geel bloeiende planten

De top 10 mooiste geel bloeiende planten

22-06-2018

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste geel bloeiende planten.

Lees verder
Tuinplant juni - Lupine

Tuinplant juni - Lupine

08-06-2018

Speciale aandacht deze maand voor de Lupinus. Een bijzonder geslacht uit de vlinderbloemenfamilie.

Lees verder
Tuinonderhoud juni

Tuinonderhoud juni

01-06-2018

Wilt u in juni tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in juni en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
De aanleg van een natuurlijk gazon

De aanleg van een natuurlijk gazon

25-05-2018

Een natuurlijk gazon aanleggen vraagt om enige kennis. Lees in dit blog hoe het gazon op de juiste wijze wordt aangelegd.

Lees verder
De top 10 mooiste vlinderplanten

De top 10 mooiste vlinderplanten

18-05-2018

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste vlinderplanten.

Lees verder
Showtuin Hemelvaartsdag geopend!

Showtuin Hemelvaartsdag geopend!

09-05-2018

Is uw tuin al klaar voor de zomer? Kom op Hemelvaartsdag langs in de showtuin van Gras en Groen!

Lees verder
Tuinplant mei - Rhodondendron

Tuinplant mei - Rhodondendron

04-05-2018

Van alle mooie planten die bloeien in mei springt de Rhodondendron er toch wel uit. Om die reden extra aandacht voor deze fraaie struik.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!