Tuinplant april - Skimmia

Tuinplant april - Skimmia

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 06-04-2018
Laatst aangepast op: 04-12-2018

Tonyo van Run

Elke maand zijn er weer nieuwe pareltjes in de tuin te ontdekken. Planten die uitlopen en nieuw blad vormen, maar vooral planten die prachtig in bloei komen en een sieraad zijn voor de tuin.

Gras en Groen Hoveniers brengt elke maand de mooiste planten in beeld. Ook in de koude en donkere wintermaand januari zijn er opvallende verschijningen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan de hazelaars die in bloei staan of de sneeuwklokjes die mogelijk al tevoorschijn komen.

Speciale aandacht deze maand voor de Skimmia. Een mooie wintergroene heester die dankzij de knoppen die reeds voor het voorjaar zijn gevormd een geliefde plant is voor kerststukjes. In het voorjaar lopen de knoppen uit en ontstaan er mooie witte bloempjes aan de struik..

Skimmia japonica ‘Rubella’

Nederlandse naam Rubella

Kenmerken Skimmia japonica ‘Rubella’

De Skimmia is een mooie compacte heester die in de winter bovendien zijn mooie donker groene blad behoud. Deze kenmerken maken de plant zeer geliefd en wordt dan ook bij de tuinaanleg in menig Nederlandse tuin aangeplant. De heester kan een hoogte van circa 80 centimeter bereiken.

De bruinrode bloemknoppen die laat in het najaar ontstaan zorgen ervoor dat de plant veel wordt toegepast in bloembakken en kerststukjes. In april gaan de knopen open en tonen de witroze bloemen zich. De skimmia verspreid in deze periode een heerlijke geur door de tuin.

Herkomst Rubella

De Skimmia japonica ‘Rubella’ is afkomstig uit de wijnruitfamilie. Het geslacht kent een 8-tal soorten die allen afkomstig zijn uit Oost-Azië.

Standplaats Skimmia japonica ‘Rubella’

De Skimmia japonica ‘Rubella’ heeft bij voorkeur een schaduwrijke plek in de tuin. Op een donkere plek als onderbegroeiing zal de plant u niet teleurstellen. De eigenschap het goed te doen in de schaduw van een andere, grote plant is niet vreemd en verklaart ook de voorkeur voor humusrijke en lichtzure grond.

Onderhoud Skimmia japonica ‘Rubella’

De skimmia vereist vrij weinig onderhoud. Door de langzame en compacte groei blijft de struik mooi in model. Mochten er uitlopers zijn die terug gesnoeid moeten worden dan kan dit na de bloeiperiode en dus aan het eind evan het voorjaar worden gedaan.

Jaarlijks een kleine hoeveelheid compost verspreiden aan de voet van de plant zal de Skimmia in topconditie houden. Mocht je twijfelen of de grond nog voldoende vruchtbaar is controleer de plant dan eventueel op bladverkleuringen.

Lees ook:

Bergingen en tuinkasten

Bergingen en tuinkasten

20-03-2019

Wil je altijd een opgeruimde tuin? Bergingen en tuinkasten zijn ideaal om jouw tuin opgeruimd te houden!

Lees verder
De top 10 mooiste wit bloeiende planten

De top 10 mooiste wit bloeiende planten

13-03-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste witbloeiende planten.

Lees verder
Tuinplant maart - Vinca minor

Tuinplant maart - Vinca minor

06-03-2019

Speciale aandacht deze maand voor de Vinca minor. Een zeer gewaardeerde bodembedekker met lieflijk, paarse bloempjes.

Lees verder
Creëer of benut de hoogteverschillen in uw tuin

Creëer of benut de hoogteverschillen in uw tuin

20-02-2019

Voor het ontwerp is het spelen met hoogtes ontzettend gaaf. In dit nieuwsbericht vertel ik je over de voordelen en mogelijkheden met hoogteverschillen.

Lees verder
De top 10 mooiste bomen voor de tuin

De top 10 mooiste bomen voor de tuin

13-02-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste bomen voor in de tuin.

Lees verder
Tuinplant februari - Sneeuwklokje

Tuinplant februari - Sneeuwklokje

06-02-2019

Speciale aandacht deze maand voor de Galanthus. Een bloembol soort die schitterend bloeit aan het einde van de winter.

Lees verder
Maak een tuin moodboard

Maak een tuin moodboard

23-01-2019

Droom jij al jaren van een nieuw aangelegde tuin? Dan is het maken van een moodboard wellicht een zeer goede eerste stap.

Lees verder
De top 10 mooiste blauw bloeiende planten

De top 10 mooiste blauw bloeiende planten

16-01-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste blauw bloeiende planten.

Lees verder
Tuinplant januari - Winterjasmijn

Tuinplant januari - Winterjasmijn

09-01-2019

Speciale aandacht deze maand voor de Jasminum nudiflorum. Een schitterend decoratieve plant in de winter.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!