Tuinplant april - Skimmia

Tuinplant april - Skimmia

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 06-04-2018

Tonyo van Run

Elke maand zijn er weer nieuwe pareltjes in de tuin te ontdekken. Planten die uitlopen en nieuw blad vormen, maar vooral planten die prachtig in bloei komen en een sieraad zijn voor de tuin.

Gras en Groen Hoveniers brengt elke maand de mooiste planten in beeld. Ook in de koude en donkere wintermaand januari zijn er opvallende verschijningen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan de hazelaars die in bloei staan of de sneeuwklokjes die mogelijk al tevoorschijn komen.

Speciale aandacht deze maand voor de Skimmia. Een mooie wintergroene heester die dankzij de knoppen die reeds voor het voorjaar zijn gevormd een geliefde plant is voor kerststukjes. In het voorjaar lopen de knoppen uit en ontstaan er mooie witte bloempjes aan de struik..

Skimmia japonica ‘Rubella’

Nederlandse naam Rubella

Kenmerken Skimmia japonica ‘Rubella’

De Skimmia is een mooie compacte heester die in de winter bovendien zijn mooie donker groene blad behoud. Deze kenmerken maken de plant zeer geliefd en wordt dan ook bij de tuinaanleg in menig Nederlandse tuin aangeplant. De heester kan een hoogte van circa 80 centimeter bereiken.

De bruinrode bloemknoppen die laat in het najaar ontstaan zorgen ervoor dat de plant veel wordt toegepast in bloembakken en kerststukjes. In april gaan de knopen open en tonen de witroze bloemen zich. De skimmia verspreid in deze periode een heerlijke geur door de tuin.

Herkomst Rubella

De Skimmia japonica ‘Rubella’ is afkomstig uit de wijnruitfamilie. Het geslacht kent een 8-tal soorten die allen afkomstig zijn uit Oost-Azië.

Standplaats Skimmia japonica ‘Rubella’

De Skimmia japonica ‘Rubella’ heeft bij voorkeur een schaduwrijke plek in de tuin. Op een donkere plek als onderbegroeiing zal de plant u niet teleurstellen. De eigenschap het goed te doen in de schaduw van een andere, grote plant is niet vreemd en verklaart ook de voorkeur voor humusrijke en lichtzure grond.

Onderhoud Skimmia japonica ‘Rubella’

De skimmia vereist vrij weinig onderhoud. Door de langzame en compacte groei blijft de struik mooi in model. Mochten er uitlopers zijn die terug gesnoeid moeten worden dan kan dit na de bloeiperiode en dus aan het eind evan het voorjaar worden gedaan.

Jaarlijks een kleine hoeveelheid compost verspreiden aan de voet van de plant zal de Skimmia in topconditie houden. Mocht je twijfelen of de grond nog voldoende vruchtbaar is controleer de plant dan eventueel op bladverkleuringen.

Lees ook:

De top 10 mooiste plukbloemen

De top 10 mooiste plukbloemen

20-04-2018

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste plukbloemen

Lees verder
Tuinonderhoud april

Tuinonderhoud april

01-04-2018

Wilt u in april tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in april en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
Vijver aanleg - Hoe maakt u de juiste keuzes?

Vijver aanleg - Hoe maakt u de juiste keuzes?

30-03-2018

Het type vijver, de locatie in de tuin en de wijze van aanleg van de vijver hebben veel invloed op het vijveronderhoud. Lees hier meer over vijvers en de aanleg ervan.

Lees verder
Showtuin 2de paasdag open

Showtuin 2de paasdag open

30-03-2018

Komt u ook inspiratie opdoen in de showtuin van Gras en Groen?

Lees verder
De 10 mooiste voorjaar bloeiers

De 10 mooiste voorjaar bloeiers

23-03-2018

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand De 10 mooiste voorjaar bloeiers.

Lees verder
Tuinplant maart - Magnolia

Tuinplant maart - Magnolia

09-03-2018

Van alle mooie planten die bloeien in maart springt de Magnolia er toch wel uit. Om die reden extra aandacht voor deze fraaie struik.

Lees verder
Tuinonderhoud maart

Tuinonderhoud maart

01-03-2018

Wilt u in maart tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in maart en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
De top 10 mooiste paars bloeiende planten

De top 10 mooiste paars bloeiende planten

27-02-2018

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste paars bloeiende planten.

Lees verder
Wat maakt keramische tegels zo bijzonder?

Wat maakt keramische tegels zo bijzonder?

23-02-2018

Een keramisch terras zorgt voor een bijzonder fraaie sierbestrating in de tuin, maar keramische terrastegels zo bijzonder? Lees hier meer over de voordelen van keramische sierbestrating.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!