Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 07-08-2019
Laatst aangepast op: 18-12-2018

Tonyo van Run

Elke maand zijn er weer nieuwe pareltjes in de tuin te ontdekken. Planten die uitlopen en nieuw blad vormen, maar vooral planten die prachtig in bloei komen en een sieraad zijn voor de tuin.

Gras en Groen Hoveniers brengt elke maand de mooiste planten in beeld. In augustus staat de tuin vol met bloeiende en heerlijk geurende planten. In deze maand staan tal van tuinplanten schitterend in bloei. Met name bloeiende siergrassen en kruidachtige planten domineren de border in deze maanden.

Speciale aandacht deze maand voor de stekelige berenklauw oftewel Acanthus Mollis. Een berenklauwsoort die in tegenstelling tot de wilde varianten niet giftig is. Dankzij de bijzondere bloei absoluut een aanwinst in de border van menig tuin!

Acanthus Mollis

Nederlandse naam: Stekelige berenklauw

Kenmerken van Acanthus Mollis

De Acanthus Mollis is een Berenklauwsoort die een stuk vriendelijker is dan de variant die in Nederland aan de waterkant te vinden is. Het diep ingesneden blad vult goed de border, maar maakt de plant wat lastig te combineren met andere borderplanten. In juli en augustus verschijnen de stijf opgaande bloemen aan de plant. De plant is dan tussen de 100 en 130 cm hoog en een bijzondere verschijning.

Herkomst van Stekelige berenklauw

Stekelige berenklauw is afkomstig uit het Middenlandse Zeegebied. Daar groeit de plant zowel aan de Europese zijde van Portugal tot aan Kroatië als aan de Afrikaanse zijde. Standplaats van Acanthus Mollis Acanthus Mollis groeit als vrijstaande plant uit tot een zeer brede pol. Daarvoor behoeft de plant een zonnige, niet te vochtige en kalkrijke ondergrond.

Onderhoud van Acanthus Mollis

Vanwege het stekelige blad is het wel aan te raden tuinhandschoenen te dragen tijdens het onderhouden van de plant. In het eerste jaar van het aanplanten in de tuin is de plant vaak gevoelig voor de vorst. Plant Stekelige Berenklauw dan ook pas aan in het voorjaar na de vorstperiode.

Verwijder in het najaar alle afgestorven plantdelen uit de tuin en dek de plant toe met compost of afgevallen blad. Acanthus Mollis is een kalkminnende plant: een jaarlijkse kalkgift is een vereiste.

Lees ook:

De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

14-08-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste tuinplanten in de herfst.

Lees verder
Landelijke kapschuur in de tuin

Landelijke kapschuur in de tuin

24-07-2019

Wil je een overkapping met een landelijke uitstraling? Kies dan voor een kapschuur. Gras en Groen zorgt voor het ontwerp en montage bij jou thuis.

Lees verder
De top 10 eetbare bessenplanten

De top 10 eetbare bessenplanten

17-07-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 eetbare bessen.

Lees verder
Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

Tuinplant juli - Amerikaanse zijdeplant

10-07-2019

Amerikaanse zijdeplant is de tuinplant van de maand juli - Lees hier meer over deze fraaie borderplant.

Lees verder
Vind verkoeling in je eigen tuin

Vind verkoeling in je eigen tuin

26-06-2019

Hoe zorg je voor verkoeling in jouw eigen tuin? In dit nieuwsbericht gaan we op zoek naar oplossingen voor jouw tuin.

Lees verder
De top 10 tuinkruiden

De top 10 tuinkruiden

19-06-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 tuinkruiden.

Lees verder
Tuinplant juni - Elfenbloem

Tuinplant juni - Elfenbloem

12-06-2019

Elfenbloem is tuinplant van de maand juni - Lees hier meer over Epimedium.

Lees verder
Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

05-06-2019

Vol trots zorgt Gras en Groen er wekelijks voor dat het groen rondom de Sint-Janskathedraal er prachtig bij ligt!

Lees verder
Duurzame borders in de tuin

Duurzame borders in de tuin

22-05-2019

Duurzame borders in de tuin beperken het tuinonderhoud, maar zorgen voor een grote diversiteit. Lees hier meer over duurzame beplanting voor uw borders.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!