Tuinhuis en overkapping

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Geplaatst: 02/04/2019 Aangepast: 16/09/2021

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. ‘t Is een mooie toevoeging op een gazon of betegelde tuin. Bovendien voegt het een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en andere structuur.

Vlonder aan overkapping heerlijke plek om te ontspannen

Een houten vlonder aan of onder uw overkapping staat synoniem voor ontspanning. Uiteraard kunt u er een vijver aanleggen, maar ook losstaand is het prachtig. Hout oogt natuurlijk en geeft een intieme, romantische uitstraling; het is minder hard materiaal dan sierbestrating. Daarbij zijn er vele mogelijkheden qua materiaal, kleur en uitvoering. Laat u vooral inspireren door deze blog!

Materialen voor een vlonder bij uw overkapping

Het contrast van materialen maakt een vlonder aantrekkelijker. Geschikte houtsoorten zijn:

  • Douglas
  • Red Class
  • Vuren
  • Grenen
  • Bankirai
  • Ipé
  • Bamboe

Douglas

Een ware hype: douglashout afkomstig van de douglasspar uit eigen land. Het is een harde naaldhoutsoort en staat bekend als duurzaam. Door de hardheid is het echter ook gevoeliger voor scheurvorming, splijtvorming en splinters. Daarnaast vergrijst het na verloop van jaren.

Red Class

Geheel nieuw is het Red Class hout. De uit Rusland afkomstige vervanger van douglas hout. Dankzij een themische behandeling wordt de duurzaamheid verbeterd. Bovendien werkt het hout daardoor niet meer en is het daarnaast goed te reinigen. Door vele al douglashout 2.0 genoemd! 

Vuren

Een zachte naaldhoutsoort die afkomstig is van de fijnspar uit Noord-Zweden. Makkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Impregneren is wel noodzakelijk.

Grenen

Geïmpregneerd grenenhout is vanuit het oogpunt van budget de meest voordelige manier voor het maken van een vlonder bij uw terrasoverkapping. Veel mensen kiezen daarom voor deze houtsoort. Besef wel dat het hout minder lang meegaat en sneller aan vervanging toe is, waardoor het op lange termijn misschien duurder uitvalt.


Bankirai

Een waar begrip onder de hardhoutsoorten. Bankirai is een duurzame soort hout, behoeft geen behandeling en heeft een fijne, gelijkmatige structuur. Het heeft een aangename geelbruine kleur die na verloop van tijd potloodkleurig grijs zal verkleuren.

Ipé

Geeft uw vlonder een exclusieve uitstraling. Ipé-hout is een duurzame, tropische hardhoutsoort die op ecologische wijze wordt geplant en gekapt. Positieve eigenschappen zijn: hard, sterk, moeilijk splijtbaar en elastisch. Het hout hoeft niet bewerkt te worden en vraagt weinig onderhoud.

Bamboe

Misschien wel de toekomst voor de houtbouw: bamboe. Het is een goed alternatief voor tropisch hardhout, want het wordt gemaakt van de snelstgroeiende plant ter wereld. De houtsoort kenmerkt zich door een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Een nadeel is dat het net als hardhoutsoorten snel vergrijst door zonlicht.

Ook een vlonder bij uw overkapping?

Wilt u ook een mooie vlonder aan of onder uw terrasoverkapping? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door. 

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten