Tuinhuis en overkapping

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Geplaatst: 25/07/2018 Aangepast: 06/02/2021

De kapschuur heeft een schitterende landelijke uitstraling. Deze misstaat in geen enkele tuin in een landelijke omgeving. Ook in een stadstuin kan de kapschuur een schitterende overkapping vormen. Gesitueerd aan de achterzijde van de tuin heeft u direct een blikvanger erbij!

Bent u overtuigd dat uw houten overkapping het uiterlijk moet krijgen van een kapschuur? Dan is het tijd om na te denken over het type dakbedekking. Deze kan op een zeer fraaie of juist een budgetvriendelijke manier worden gerealiseerd. Wij nemen de mogelijkheden met u door!

Geschikte soorten dakbedekking voor een kapschuur

Voor de aanleg van de dakbedekking van een kapschuur zijn niet alle typen even geschikt. Naast het esthetische aspect heeft u ook te maken met de onmogelijkheden doordat de kapschuur een schuin dak heeft. Hieronder lichten wij de mogelijke opties aan u toe.

  • Dakpannen
  • Dakpanplaten
  • Rieten dak
  • Groendak

Dakpannen

Net als bij de meeste woningen kan het dak van een kapschuur waterdicht gemaakt worden met dakpannen. Op de houten schuine kap worden panlatten bevestigd waarna het oppervlak dicht gelegd kan worden. Het kan fraai zijn om dakpannen te kiezen die hetzelfde uiterlijk hebben als de exemplaren op uw woning. Of als u een bepaalde sfeer wilt creëren dan kunt u eens een kijkje nemen bij een dakpannen handelaar bij u in de buurt.

Dakpanplaten

Dakpannen zijn natuurlijk ontzettend fraai, maar helaas niet altijd even goedkoop. Gelukkig is hiervoor een budget optie voor die een behoorlijke besparing op kan leveren. Een dak met echte dakpannen kost grofweg zo’n € 60,- p/m², terwijl dakpanplaten slechts € 12,- p/m² kosten.

Rieten dak

Wat geeft uw kapschuur nou meer een landelijke uitstraling dan een rieten kap? En het leuke is dat dit niet eens zoveel duurder hoeft te zijn dan een dakpannen dak. Prefab dakelementen met echt riet zijn relatief goedkoop en dat zonder in te leveren op de uitstraling. Komt er op uw kapschuur dakbedekking te liggen van Easyriet?

Groendak

Duurzaam en ontzettend hip is natuurlijk een groendak. Verkoelend in de zomer, waterabsorberend tijdens regenbuien, goed voor de biodiversiteit en ook nog eens ontzettend mooi. Niet voor niets worden er steeds vaker groendaken aangelegd. Afhankelijk van de hellingsgraad van het dak kan er met sedummatten of met sedumcassettes worden gewerkt. Houdt er wel rekening mee tijdens het waterdicht maken van het dak. Voor een groendak is het een vereiste dat eronder EPDM folie wordt aangebracht!

Advies nodig bij uw keuze?

Gras en Groen Hoveniers levert niet alleen op het gebied van ontwerp en montage maatwerk. Wij denken ook graag met u mee en geven u indien nodig vrijblijvend advies. Heeft u behoefte aan meer toelichting bij de keuze voor een bepaald type dak? Dan bent u van harte welkom bij Gras en Groen of wij komen bij u thuis langs om de situatie ter plekke te beoordelen.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten