Onderhoudsvrije tuin

We hebben het allemaal steeds drukker. Voor degene die tuinieren niet als hobby heeft, wordt het tuinonderhoud al snel een ondergeschoven kindje. U kunt natuurlijk het tuinonderhoud laten uitvoeren door Gras en Groen Hoveniers. Onze medewerkers komen u dan periodiek het meeste werk uit handen nemen. Toch zal er dan altijd een aantal zaken blijven dat u zelf dient te verrichten. Een andere oplossing is de tuin zo inrichten dat u een onderhoudsvrije tuin krijgt. Het onderhoud wordt dan echt tot een minimum beperkt.


Onderhoudsvrije tuin
Onderhoudsvrije tuin
Onderhoudsvrije tuin
Onderhoudsvrije tuin
Onderhoudsvrije tuin

Een onderhoudsvrije tuin laten aanleggen

Onkruid plukken, gras maaien, snoeien en water geven aan de planten kan tot een minimum beperkt worden. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. De hoeveelheid onderhoud die u zelf dient uit te voeren kan door een tuinberegening enorm worden teruggedrongen. Mocht dit niet afdoende zijn, dan kunnen elementen worden aangepast. Veel materialen die in de tuin worden gebruikt kunnen zorgen voor een onderhoudsvrij of arm karakter.

Gedegen aanleg voorkomt ook onderhoud

Een tuin die goed wordt aangelegd met kwalitatief zeer goede producten voorkomt een behoorlijke hoeveelheid werk. Een schutting met geïmpregneerd hout heeft een levensduur van 15 jaar. Deze kunt u verlengen door het hout te behandelen en rotte delen te vervangen, maar dit kost tijd en geld. Met een hardhouten schutting heeft u 25 jaar geen onderhoud. Het kost misschien wel iets meer bij de aanschaf, maar dit verdient u op die manier wel terug.

Hetzelfde geldt voor de aanleg van sierbestrating. Als deze wordt gelegd met voldoende afschot en eventueel een drain voor de afvoer van regenwater, ontstaan er geen waterproblemen in de tuin. Groene aanslag en het verhelpen van plasvorming vragen in dat geval geen tijd. Keramische tegels zijn helemaal onderhoudsvriendelijk; zijn eenvoudig te reinigen, krijgen geen onkruid in de voeg en hebben geen enkele kans op verzakkingen.

 Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Graszoden leggen Rosmalen

Anneke Struijf


5

"Petje af. Ik ben onder de indruk"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

100% tevredenheidsgarantie

Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin? Gras en Groen biedt u 100% tevredenheidsgarantie. Laat uw gegevens achter op onze website en wij nemen contact met u op. Wij komen dan bij u thuis vrijblijvend inventariseren hoe uw tuin onderhoudsvrij kan worden gemaakt. Wellicht komen we tot de conclusie dat met een paar kleine aanpassingen het onderhoud al enorm kan worden beperkt!


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!