Showtuin

Duurzame voortuin en entree

Aangelegd op: 22/08/2018

De entree van de showtuin is even sierlijk als functioneel. Rond drie meerstammige esdoorns zijn met waaltjes cirkels bestraat. Afwisselend onderbreken de cirkels het lange pad langs de voorzijde van het bedrijfspand van Gras en Groen Hoveniers. In de border is er volop ruimte voor groen. Onderhoudsvriendelijke beplanting in de vorm van siergrassen, bodembedekkers en bloeiende vaste planten sieren de langgerekte borders.

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Cortenstalen vijver

Bij binnenkomst van de showtuin springt de roestkleurige vijver direct in het oog. Een schitterend object voor elke tuin. Deze vijverbak is op maat te bestellen en kan ook in uw tuin een ruimte verfraaien.

Onderhoudsvriendelijke en duurzame border

Over een pad met wisselende bestratingsverbanden loopt u verder de showtuin in. In de border is er gekozen voor duurzame beplanting. Een mix van bloeiende, vaste planten sieren vanaf het vroege voorjaar tot diep in de herfst de border.

Een belangrijke eis bij het selecteren van de beplanting was het vergroten van de biodiversiteit. Vliegende insecten zoals bijen, hommels, zweefvliegen en vlinders maken dankbaar gebruik van de nectar die de beplanting produceert.

Een andere belangrijke eis is dat de beplanting onderhoudsvriendelijk is. De borders dienen aan te tonen dat er aan elke ruimte een groene invulling te geven is. Ook als er weinig tijd is om deze bij te houden.

De duurzame border dient vroeg in het voorjaar terug gesnoeid te worden. Daarbij kan zelfs te keuze gemaakt worden om het snoeiafval te laten liggen. Mulchen is in het openbaar groen een veel gekozen optie. Vervolgens zullen de vaste planten zich ontwikkelen en tot bloei komen. Bemesten, onkruid wieden en zelfs water geven kunnen tot een minimum worden beperkt bij deze verrassende mix van planten.

Mooi wat groen kan doen

Is uw voortuin of bedrijfstuin aan verandering toe? Overweeg dan ook eens een duurzaam alternatief voor bestrating. De bloeiende borders verhogen de biodiversiteit en de kleuren en geuren maken mensen aantoonbaar gelukkig!

Soortgelijke projecten

Alle projecten