Showtuin

Hedendaagse gezinstuin

Aangelegd op: 01/02/2018

De hedendaagse gezinstuin biedt ruimte voor het hele gezin. De tuin is niet langer het domein van uitsluitend spelende kinderen. Een goede balans tussen speelruimte voor de allerjongste leden en een heerlijke plek om te ontspannen voor de drukke ouders is meer dan wenselijk.

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Fijne speelomgeving

In de gezinstuin is met beide wensen van het moderne gezin rekening gehouden. In een tuin die qua oppervlak overeenkomt met de buitenruimte van een eengezinswoning is genoeg ruimte voor iedereen.

Voor de kinderen kunstgras om heerlijk op te ravotten en een inground trampoline om acrobatische trucjes uit te halen. Hoewel er natuurlijk ook echt gras gelegd kan worden krijgt kunstgras in de gezinstuin toch vaak de voorkeur. Door het intensieve gebruik is het vaak lastig om een fraai donker groen gazon met echt gras te behouden.

Privacy en veiligheid

De gezinstuin is rondom omgeven met een schutting en bijbehorende poort. De zeer degelijke hout beton schutting zorgt voor privacy en een hermetisch afsluitbare tuin. Zo kunnen de kinderen zorgeloos spelen en geeft het u ook ’s nachts een gevoel van veiligheid.

Wilt u ’s avonds buiten eten of genieten van een heerlijke avond als de kinderen op bed liggen? Dat kan onder de douglas houten overkapping. De warme kleuren van het hout en de luxe maken een overkapping tot een echte aanwinst in de tuin. Bovendien kunnen speelgoed en tuingereedschappen heerlijk uit het zicht opgeborgen worden.

Wat opvalt in de tuin zijn de pilaarvormige beukenbomen. De rode beuken accentueren het pad naar de schuur en zorgen tevens voor schaduw op het heetst van de dag. Onder de bomenrij is er gekozen voor bodembedekkers die het onkruid verdringen en de tuin groen aankleden.

In de border langs de schutting staat een mix van bloeiende planten die de tuin aantrekkelijk maken voor vlinders, hommels en bijen. De vogelhuisjes en het insectenhotel sluiten aan bij de gedachte dat de gezinstuin ook een leerzame plek is voor opgroeiende kinderen.

Soortgelijke projecten

Alle projecten