Showtuin

Ruimtelijke, organisch vormgegeven tuin

Aangelegd op: 01/01/2018

Na een wandeling door de voortuin en langs de duurzaam aangelegde borders komt u in de eerste modeltuin van Gras en Groen. De organische vorm van de borders in de zeer open tuin vallen direct op. Het idee voor dit ontwerp is ontstaan in een aantal tuinen die onze hoveniers is 2017 en 2018 aanlegden.

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Verhoogde cortenstalen borders

Bij het ontwerp van tuinen is bij veel klanten van Gras en Groen de wens om Corten staal te verwerken. Zijn het de talloze voorbeelden op het internet die deze wens prikkelen? Of heeft het mede te maken met de toepassing van Cor-Ten staal in de openbare ruimte rondom het centrum van ’s-Hertogenbosch? Hoe dan ook reden genoeg om de mogelijkheden met dit fraaie staal te laten zien!

Met 3 mm dik plaatmateriaal is er een verhoogde border gevormd met zeer fraaie rondingen. De organische vorm is kenmerkend voor de tuin en geeft de tuin een zeer hedendaags karakter.

Opvallende beplanting

Duivelswandelstok of engelenboom (hoe tegenstrijdig kunnen benamingen zijn?) is de opvallendste verschijning in de border. Het hele jaar rond bewijst Duivelswandelstok een fantastische meerstammige struik te zijn.

De stekelige stammen zijn ook kaal een lust voor het oog. In de zomer komt er aan de struik heerlijk geurende cremé witte bloesem dat later uitgroei tot zwarte bessen. In het najaar kleurt het blad vuurrood. Enig nadeel aan de struik zijn de wortelstokken vanuit waar vaak ongewenst nieuwe uitlopers ontstaan. Door rootbarrier toe te passen is dit probleem getackeld.

Kras en onderhoudsvrije bestrating

Voor de ingang van de showroom is een keramisch terras aangelegd. De hoogwaardige, uit Italië afkomstige tegels hebben enkele unieke kenmerken. Naast de meest aansprekende designs is de tegel ook zeer geliefd doordat deze krasvrij is. Bijkomend voordeel is dat onkruid en groene aanslag geen kans krijgen het terras aan te ontsieren.

Deze tuin is gebaseerd op eerdere ontwerpen:

Soortgelijke projecten

Alle projecten