Showtuin

Stadstuin met luxe

Aangelegd op: 30/01/2018

De stadstuin is qua benaming natuurlijk een afgeleide van de klassiek aangelegde tuinen in de binnenstad. Karakteristieke kenmerken hebben geleid tot een tuinstijl die zeer breed toepasbaar is. Daarvoor hoeft uw tuin dus absoluut niet in het centrum van een stad te liggen.

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Kenmerken van de stadstuin

Kenmerkend voor de stadstuin is vaak de compacte maar sfeervolle inrichting. Er is zelden ruimte voor een gazon. In plaats daarvan sieren strakke paden en borders de tuin. Het creëren van een groene oase in de stad is de gedachte. De plek om bij te komen van het drukke bestaan in de stad.

Klassieke waaltjes

In de stadstuin past geen type bestrating beter dan het oud gebakken waaltje. Zelfs in de oudste stadstuinen is het fraaie klinkertje te vinden. En dus zo ook in de modeltuin van Gras en Groen. De veelzijdigheid van de klinker ook goed terug te zien. Ideaal voor een fraai pad met een halfsteensverband, maar wat te denken van het cirkelverband in het midden van de tuin?

Gezellige terrassen met Schellevis tegels

In de oude stadstuin is, door dichte bebouwing, direct zonlicht spaarzaam. Om optimaal te genieten van de zonnestralen zijn om die reden meerdere terrassen aangelegd. Daardoor kan er zowel tijdens kopje koffie in de ochtend als bij glas wijn laat in de middag genoten worden van het heerlijke zonnetje. De klassiek moderne Schellevis tegel is dankzij het contrast met het roodbruine waaltje een perfecte match. Het accentueert de bestemming van de verschillende onderdelen van de sierbestrating!

De luxe van een overkapping

De inkijk van buren in de stadstuin is vaak enorm. Om een gevoel van privacy te krijgen wordt vaak gekozen voor het bouwen en laten begroeien van een pergola of een dichte overkapping. Het geeft een gevoel van rust als u zich niet continu bekeken voelt. De douglas houten overkapping in de modeltuin is perfect in harmonie met de tuin en voorziet in deze luxe.

Sfeervolle en kleurrijke aankleding

De schaduwrijke stadstuinen lenen zich niet voor elk type tuinplant. Voor uitbundige bloeiers wordt niet altijd een geschikte groeiplaats gevonden. Ter verfraaiing, inkleuring en aankleding zal dan ook vaak gekozen worden voor eenjarige, bloeiende planten in potten en zinken teilen.

Dit ontwerp is gebaseerd op de volgende ontwerpen:

Soortgelijke projecten

Alle projecten