Showtuin

Vijvertuin met allure

Aangelegd op: 01/07/2018

Inspireren en laten zien wat hoveniersbedrijf Gras en Groen kan. Dat is natuurlijk het doel geweest bij de aanleg van de showtuin. In geen enkele tuin komen beide beter tot uiting dan in deze vijvertuin. Een prachtig ontwerp en zeer hoogwaardige afwerking van de hoveniers maken deze tuin tot een pronkstuk!

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Vijver als middelpunt van de tuin

Water brengt leven in de tuin. De aantrekkingskracht op alle fauna in de omgeving van de tuin is enorm. Ook bij de bezoekers zal de aandacht uitgaan naar de vijver. Een blik over de schitterend afgewerkte randen de vijver in tonen de nieuwsgierige vissen die rondzwemmen in het water. Een schouwspel dat even druk als rustgevend is op een mooie zomerdag.

Natuursteen als zeer hoogwaardige sierbestrating

De vijver en het terras zijn gevormd met een schitterende natuurstenen tegel. Het geeft de tuin de allure die het verdient. Op maat gezaagde afdekkers lenen zich meer dan uitstekend als vijverrand. Van hetzelfde type natuursteen zijn ook de opsluitbanden gezaagd die leiden naar het achterste terras. Natuursteen biedt oneindig veel mogelijkheden en kan ook uw tuin de allure geven die past bij uw woning.

Klassieke blikvanger

In het verlengde van de vijver is er gekozen voor een klassieke blikvanger. De buste van Zeus op een verhoogde sokkel past binnen de klassieke stijl van de tuin. De corten stalen wand zorgt voor een verhoogd contrast en laten het beeld de gewenste aandacht krijgen.

Het hele jaar door omgeven door het groen

De taxushaag die de tuin omgeeft sluit perfect aan bij het type tuin. Dichtgegroeid en donker groen heeft Taxus Baccata een sierwaarde in de tuin.

Sierlijk zijn ook de zes kurkeiken die in twee rijen van drie de diepte in de tuin accentueren. De uit Zuid-Europa afkomstige eik is groenblijvend en de bast wordt inderdaad gebruikt voor het maken van kurken voor wijnflessen.

Als bodembedekker is leliegras oftewel Liriope muscari aangeplant. Net als het merendeel van de beplanting in deze tuin is ook deze bodembedekker groenblijvend. Liriope muscari zal de onkruiddruk verminderen en in augustus paarse, besachtige bloemen vormen. 

Soortgelijke projecten

Alle projecten