Stadstuin

Stadstuin centrum Den Bosch

Aangelegd op: 31/08/2016

Tuinen in de stijl stadstuin liggen zelden zo dicht tegen het centrum van de stad aan als deze tuin in de Vughterstraat in Den Bosch. Met een winkelstraat aan de voorzijde van de woning en de oude stadsmuur aan de rechterzijde van de tuin kunnen we hier met recht spreken over een stadstuin!

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Op een relatief klein oppervlak hebben de hoveniers van Gras en Groen toch een zeer fraaie tuin weten te realiseren. Eentje die aan alle wensen tegemoet komt en bovendien zeer goed aansluit bij de sfeer in de woning en de omgeving.

Direct vanuit de woning loopt de bezoeker van de tuin een terras op van bankirai hardhout. Grenzend aan het terras begint direct een smalle vijver die extra diepte en leven brengt in de tuin. Door zowel de muur achter de vijver als de fonteinen uit te lichten ontstaan er in de avond een zeer sfeervolle tuin!

Verder de tuin in is er nogmaals met hardhout een vlonder gevormd gecombineerd met een pergola. Dankzij de hoogte die de pergola brengt in de tuin lijkt de tuin optisch groter. In de toekomst zal de aangeplante druif de pergola begroeien en bij warme zomers bovendien vruchten dragen. Het zal bijdragen aan de romantische sfeer die in deze stadstuin is ontstaan!

Soortgelijke projecten

Alle projecten