Stadstuin

Luxe, groene stadstuin in Oss

Aangelegd op: 09/03/2017

De bestaande tuin was, nadat men er jarenlang veel plezier van had gehad, aan renovatie toe. Het houten barretje begon last te krijgen van houtrot en de Ceder (naaldboom) drukte met haar wortels en stam tegen de tuinafscheiding. Om de gemetselde muur te behouden was het dus de hoogste tijd om in te grijpen!

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Douglas overkapping

Tijdens de bezoekjes aan vrienden in Scandinavië ontstond de wens ontstaan om het hele jaar buiten te kunnen zitten. “Is daar iets voor te bedenken in onze nieuwe tuin?” Door het bouwen van een overkapping voorzien van een terrasverwarmer is dit vanaf nu mogelijk. Het douglashout geeft de overkapping een warme uitstraling en vormt een fraaie blikvanger in de tuin.

Luxe sierbestrating

In eerste instantie had men de wens een houten vlonder onder de overkapping te leggen. Bij het uitzoeken van de sierbestrating voor de tuin veranderde men van gedachte. De keramische “houtlook” tegels sloten qua uitstraling aan bij hetgeen men voor ogen had. Het terras is aangelegd met een natuurstenen tegel welke gevoegd is om de groei van onkruid tegen te gaan. Het geeft de tuin een luxueuze uitstraling. Fraai is ook het contrast met de rood bruine waaltjes.

Beplanting

De mix van groenblijvende en bloeiende planten geeft door het jaar heen een wisselend beeld van de tuin. Op het moment dat de eindfoto’s zijn gemaakt stonden de Verbena Bonariensis en Echinacea Purpurea prachtig in bloei. Daarmee is aan alle wensen voldaan en kan er in de zomer langdurig genoten worden van de tuin.

Soortgelijke projecten

Alle projecten