Pergola

De pergola is een erg sfeervol element voor in de tuin. De constructie van houten staanders en dwarsbalken is zowel nuttig als mooi. Het zorgt voor meer diepte in de tuin en begroeid met klimplanten biedt het de mogelijkheid tot verticaal tuinieren. Een pergola begroeid met druivenranken boven het terras, wie droomt daar nou niet van? Door Gras en Groen Hoveniers tuin timmerwerk bij u uit te laten voeren is een pergola eenvoudig te realiseren!

Voordelen van een pergola


pergola
pergola
pergola
pergola
pergola

Geschikte houtsoorten voor een pergola

Voor het vormen van een pergola kan gebruik gemaakt worden van verschillende houtsoorten. In het verleden was grenen erg populair, maar vanwege de beperkte levensduur is dat af te raden.

Gras en Groen Hoveniers maakt gebruik van houtsoorten zoals Ipé, Bankirai of Douglas. De houtsoorten zijn goed te bewerken en hebben een lange levensduur.

Layout van de pergola

Het voordeel van een houten pergola is dat deze volledig naar eigen wensen gevormd kan worden. Heeft u een ontzettend gaaf ontwerp gezien op bijvoorbeeld Pinterest? Mail het of print het uit en wij maken het voor u na. Daarnaast kunnen wij ook een mooi voorstel doen dat past bij uw tuin.

Het leuke aan de pergola is dat hij toegepast kan worden in vrijwel alle tuinstijlen. Door de balken te schilderen, overstek te geven of te verbinden met steigerbuis wordt elke pergola uniek. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de talloze mogelijkheden die klimplanten bieden!

Welke klimplanten zijn geschikt?

Er zijn talloze klimplanten die het uitstekend doen in de Nederlandse tuin. Ook mediterrane soorten zoals de druif groeien prima, zeker als zij profiteren van de warmte van de achtergevel. Het fraaist en zeer geschikt om een romantische sfeer op te roepen zijn de bloeiende klimplanten. Denk er wel aan dat bepaalde klimplanten toebehoren aan een bepaalde tuinstijl. Kies de roos in een romantische cottage garden en de blauwe regen voor een landelijke uitstraling.Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Waalre

Ajith Ganesan


5

"They were always attentive and open for suggestions. Very professional."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Pergola laten plaatsen

Wilt u een pergola laten plaatsen in uw tuin? Kies dan voor een duurzame plaatsing. De levensduur van de gebruikte materialen bepalen hoe lang u er plezier van heeft. Bij het plaatsen van een pergola houden wij hier altijd rekening mee en zullen u van het juiste advies voorzien.

Doordat ze vrijwel continu vochtig zijn rotten houten delen van de pergola snel weg. Door gebruik te maken van betonpoeren staat het hout vrij van de grond en kan het drogen. Dit heeft een zeer positief effect op de levensduur van uw pergola!

Bij het plaatsen van een pergola maken wij ook geen gebruik van verzinkte verbindingsdelen. Ook dit zijn kwetsbare delen. Door gebruik te maken van houtverbindingen wordt de levensduur verlengd en bovendien ziet het er vele malen fraaier uit!

Maak vrijblijvend een afspraak

Wilt u een eerste stap zetten naar de aanleg van uw nieuwe tuin met daarin een pergola? Maak geheel vrijblijvend een afspraak. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op om een afspraak te maken. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw wensen waarna wij met een advies komen dat past bij uw tuinwens(en).


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!