Vlonder in de tuin

De vlonder is een bijzonder element voor in de tuin. Dankzij de kleur en hardheid van het materiaal is het uitstekend geschikt om een contrast te vormen met aangrenzende materialen. Een vlondertuin heeft dankzij het zachte materiaal en de natuurlijke kleuren van het hout een erg vriendelijke uitstraling.

Waarom een vlonder in de tuin?

Gedeeltelijk is deze vraag hierboven al beantwoord. De vriendelijke uitstraling en het contrast dat de materialen geven zijn belangrijke redenen om te kiezen voor een vlonder in uw tuin. Toch zijn er nog veel meer redenen te bedenken!

De vlonder is bijvoorbeeld uitermate geschikt om hoogteverschillen op te vangen. Het maken van niveau’s en/ of traptreden is zeer eenvoudig te verwezenlijken.

Als laatste zien we de vlonder veelvuldig terug langs het water, bijvoorbeeld in Rosmalen in de wijk de Groote wielen. Hardhouten palen maken constructies boven het water mogelijk die dienst kunnen doen als terras of aanlegplaats voor de boot.


vlonder tuin
vlonder tuin
vlonder tuin
vlonder tuin
vlonder tuin

Geschikte materialen voor een vlonder

Net als bij zoveel tuin timmerwerken is de keuze uit geschikte houtsoorten enorm. Doordat de vlonder erg populair is, komen er steeds meer producten op de markt die geschikt zijn voor gebruik. Zo heeft composiet jaren geleden al de intrede gedaan en zien we nu steeds vaker vlonder gemaakt van zogenaamd buitenparket.

Onbehandelde houtsoorten

De levensduur van verschillende houtsoorten worden kenbaar gemaakt met duurzaamheidsklassen. Daarbij is 1 het hoogste en garandeert deze dus een zeer lange levensduur. Hieronder enkele geschikte houtsoorten en hun duurzaamheidsklasse

Houtsoort Duurzaamheidsklasse
Bankirai 1
Keruing 3
Douglas/ lariks 3

Hoogwaardig buitenparket

Het buitenparket is een relatief jong product dat enorm in opkomst is. In feite is het een verbeterde uitvoering van de vlonder zoals wij hem voorheen kenden. Deze 2.0 versie komt voort uit zeer hoogwaardige houtsoorten en de thermische behandeling van hout.

Houtsoort Duurzaamheidsklasse
Ipé 1
Alungu 1
Thermo essen 1
Thermo grenen 2

Composiet vlonder

De composiet vlonder heeft veelvuldig met kinderziekten te maken gehad. Gras en Groen Hoveniers durft echter wel de garantie te geven leveranciers te hebben van stabiele composietsoorten. Het krimpen, kromtrekken en poreus worden, hebben veelal verband met de kwaliteit van de producent.

Composietsoort Levensduur
Bamboe Minimaal 15 jaar
Kokos Minimaal 15 jaar
Fiberon Minimaal 15 jaar


Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Oss

Familie van den Boomen


5

"Geleverd wat ze beloofd hebben!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Het leveren en leggen van een vlonder

Meer aandacht voor duurzaamheid en het milieu heeft ook nieuwe producten opgeleverd. Composiet en thermisch behandeld hout zijn hier voorbeelden van. Innovaties zijn ook gemaakt op het gebied van montage. Vrijwel elke leverancier van vlonderplanken heeft zijn eigen montagesysteem met clips.

Wat wel overeenkomt is de onderbouw die nodig is voor de vlonder. De planken worden bevestigd op dwarsliggers welke waterpas worden gesteld. Deze ondergrond die waterpas moet liggen, kan op een tegelvloer komen maar ook op een houter steigerachtige constructie. Gras en Groen Hoveniers past de onderbouw aan op de situatie voor een duurzame maar kostentechnisch voordelige plaatsing.

Laat u bij Gras en Groen verrassen door de mogelijkheden!

Om de verschillende mogelijkheden op het gebied van vlonders zichtbaar te maken, heeft Gras en Groen een showtuin aangelegd. Hierin zijn vlonders verwerkt zodat de esthetische waarde ervan duidelijk naar voren komen. Daarnaast is er een sample wand met de diverse mogelijkheden. U kunt in de showtuin dan ook een zeer goed vergelijking maken tussen de verschillende soorten!


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!