Cortenstaal in de tuin

Al jarenlang gebruikt Gras en Groen Hoveniers het zeer regelmatig tegen in de tuin: Cortenstaal. Het metaal dat door roestvorming de kenmerkende kleur krijgt, is geliefd bij tuinbezitters, maar zeker ook bij onze eigen tuinontwerper. Doordat het materiaal als blikvanger fungeert in de tuin maakt dit metaal het mogelijk elementen uit te lichten. Verhoogde borderbakken, waterornamenten of buitenhaarden worden dankzij de roestvorming een zeer bijzonder object!

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een metaallegering. Dit betekend dat het staal uit meerdere metalen bestaat. Tijdens het productieproces worden aan ijzer verschillende metalen toegevoegd waardoor het de specifieke kenmerken krijgt. Aan cortenstaal zijn de volgende metalen toegevoegd:

Cortenstaal, dat ook bekend staat onder de merknaam COR-TEN-staal, heeft een oxidehuid. Dit is de roestvormige laag die het staal beschermt tegen corrosie. In tegenstelling tot andere metaalsoorten heeft het roesten dus een positief effect op de levensduur van het staal. De oxidehuid schermt de onderliggende laag af van zuurstof wat corrosie vertraagt.


cortenstaal tuin
cortenstaal tuin
cortenstaal tuin
cortenstaal tuin
cortenstaal bloembak border

Hoe is cortenstaal toe te passen in de tuin?

Cortenstaal is op vele manieren toe te passen. In de openbare ruimte komt u het veelvuldig tegen. In Den Bosch zijn hier enkele mooie voorbeelden van te vinden:

Een aantal jaar geleden leek het cortenstaal een kortstondige trend te zijn voor toepassing in de tuin. De vraag naar het roestkleurige staal blijft echter maar aanhouden. Het lijkt dan ook een tijdloos materiaal te zijn dat nog jarenlang gebruikt zal worden. En dat is logisch! Het staal is even mooi als veelzijdig toe te passen. Tijdens de aanleg van de tuin kunnen ondermeer de volgende elementen met cortenstaal worden gevormd:

Wat kan Gras en Groen voor u betekenen?

Wilt u de tuin of een deel ervan laten aanleggen of renoveren? Dan kan Gras en Groen Hoveniers dit natuurlijk voor u verzorgen. Daarbij kunt u aangegeven dat u één of meerdere elementen met cortenstaal in de tuin verwerkt wilt hebben. Hier kan onze tuinontwerper creatief mee aan de slag of wellicht heeft u al voor ogen wat dit moet zijn. Wat dat betreft is Gras en Groen enorm flexibel en zijn wij ook in staat om maatwerk te leveren.

Gras en Groen Hoveniers heeft een werkplaats waar een zeer ervaren lasser alle werkvoorbereidingen treft. Hierdoor is het mogelijk alle elementen voor in uw tuin op maat te leveren. Heeft u op internet een mooie buitenhaard gezien? Dan kunt u deze natuurlijk bestellen en zullen onze hoveniers de plaatsing ervan meenemen tijdens de werkzaamheden in uw tuin.Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Vught

Marlies Voets - van der Graaff


5

"Uitstekende service, snel werkende vriendelijke mannen en een prima resultaat"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Afgerond project met elementen van cortenstaal

In het voorjaar van 2017 heeft Gras en Groen Hoveniers een tuin aangelegd in Vught waarin vele elementen van cortenstaal zijn verwerkt. Dat project kunt u via onderstaande link bekijken. In deze tuin zijn verhoogde borderranden, bloembakken en kantopsluiting van cortenstaal gemaakt.


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!