Een gazon hoort thuis in elke tuin

Een fraai aangelegd gazon, glooiend of zo strak als een biljartlaken, heeft een enorme sierwaarde in de tuin. De aanblik van een perfect groene grasmat spreekt al decennia tot de verbeelding getuige ook het spreekwoord dat in meerdere talen terug te vinden is.

Maar wat maakt een gazon nou zo aantrekkelijk? Allereerst de mogelijkheid om een open en toch groene ruimte te creeëren is voor de ontwerpen natuurijk fantastisch en dus wenselijk vanuit estetisch oogpunt. Borders, blikvangers en andere elementen worden niet aan het oog onttrokken, maar krijgen juist een prettigere aanblik.

Een gazon is ook ontzettend praktisch. Het zorgt voor een multifunctionele ruimte. Een gazon biedt ruimte om te sporten en te spelen, maar is ook de plek voor een tuinfeest of het aanbidden van de zon. Zoals gezegd; een gazon hoort thuis in elke tuin.

Graszoden of kunstgras

Hoewel er natuurlijk niets boven echt gras gaat, de geur en de sport om het perfect te krijgen, is het houden van een fraai gazon niet in elke tuin of situatie mogelijk. Voor de echte gazonliefhebber is het vloeken in de kerk, maar kunstgras kan in vele opzichten een uitkomst zijn.

De ruimte is in Nederland niet onbeperkt en dit zien we terug in het formaat van onze tuin. In menig gezinstuin is de ruimte even schaars als de tijd voor het onderhoud en tel daar de schaduw en belasting bij op. Een fraai gazon met echt gras is niet overal mogelijk. Op die plekken kan kunstgras toch wel echt een enorme uitkomst zijn. En dankzij de laatste technieken zachter en natuurlijker ogend dan ooit.

Voor de tuinbezitter waarvan het hart wel sneller gaat kloppen bij de gedachte aan een schitterend grasveld bieden we u uitkomst. Met graszoden leggen wij binnen één dag uw gazon aan. En dit is met de juiste inspanning zelfs al na 10 tot 14 dagen te betreden. Dus wat gaat het worden?

Fraai en natuurlijk kunstgras

Gras en Groen heeft los van het hoveniersbedrijf ook een bedrijfstak die volledig is gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras. Daardoor kunnen wij u de keuze bieden uit een zeer ruim assortiment met zeer natuurlijk ogende soorten. Want hoewel het kunstgras is wilt u toch ongetwijfeld dat het niet of nauwelijks van echt gras is te onderscheiden. Zowel qua kleur, uitstraling als zachtheid.

Een ander voordeel van deze dienstverlening is dat onze vakkundige medewerkers elke dag kunstgras gazons aanleggen in Nederland en België. Voor hen is dit geen bijzaak, maar dagelijkse kost. Dit ziet u terug in de kwaliteit van leggen. Gras en Groen legt uw kunstgras perfect aan waardoor u nog jaren plezier heeft van deze investering.

Wilt u meer lezen over kunstgras? Bekijk dan hier alle soorten en uitgebreide informatie over kunstgras.

 

natuurlijk kunstgras • Gras en Groen Hoveniers
showtuin • Gras en Groen Hoveniers

Kom ons kunstgras bekijken in de showtuin

Om het kunstgras zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen hebben wij schitterende foto's laten maken zodat u die ook thuis kunt bekijken. Toch valt dat nog niet mee. De onderlinge verschillen qua kleur en lengte zijn lastig in beeld te brengen en bij de zachtheid is dit zelfs onmogelijk.

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin? Kom dan eens langs in de showtuin. Daar kunt u alle verschillende soorten komen bekijken in de buitenlucht. En het leuke is dat u ook direct inspiratie kunt opdoen voor de rest van uw tuin. In verschillende modeltuinen laten wij mogelijkheden qua indeling en het gebruik van materialen aan u zien. Laat u dus inspireren in onze showtuin.

Kijk hier voor de actuele openingstijden.

Premium graszoden van Champions League kwaliteit

De naam Gras en Groen verraadt het wellicht nog een beetje, maar in de begin jaren waren we naast hoveniersbedrijf ook enorm gefocust op het leggen van graszoden. Marktleider in Nederland en België zelfs. Op het hoogtepunt legden wij circa 200.000 graszoden in een jaar wat neerkomt op een oppervlak zo groot als 30 voetbalvelden.

Inmiddels is de focus verlegd en richten we ons met de bedrijftak graszoden op de aanleg van grote gazons. De graszoden daarvoor halen wij uit Limburg bij Hendriks Graszoden. Deze graszodenkweker levert ook de stadionvelden aan de Nederlandse topclubs, maar ook clubs als Tottenham, Borrusia Dortmund en Real Madrid prijken in dit rijtje. Om die reden durven wij wel te zeggen: Onze graszoden zijn van Champions League kwaliteit!

Wilt u meer lezen over de graszoden en de manier waarop deze gelegd worden? Lees dan hier meer over graszoden.

premium graszoden • Gras en Groen Hoveniers

De aanleg en het onderhoud van uw gazon

Net als bij de aanleg van kunstgras gebruiken wij ook voor de aanleg van de gazons onze gespecialiseerde teams. Dankzij een vaste werkwijze weten zij uw gazon binnen één dag te leggen, ongeacht de grootte. Dat uw gazon perfect geegaliseerd wordt is vanzelfspekend net als een goede voorbereiding van de bodem.

Nadat uw gazon is aangelegd begint al direct het onderhoud. Met een duidelijke brochure nemen wij u mee in alle ins en outs. Heeft u daarna op regelmatige basis ondersteuning nodig voor het grote onderhoud van uw gazon? Ook dan zijn wij u graag van dienst. U kunt hiernaast bekijken op welke wijze dit wordt uitgevoerd.

Uw gazon aan laten leggen door Gras en Groen?
Maak een vrijblijvende afspraak, zodat we samen uw wensen door kunnen nemen!
Maak een afspraak