Schutting: privacy en geborgenheid

De schutting is de populairste vorm van een tuinafscheiding, zeker binnen de bebouwde kom. Een houten schutting zorgt direct voor privacy en zorgt voor een goed af te sluiten tuin. Dat geeft een gevoel van geborgenheid en privacy, want daar zijn wij toch enorm op gesteld.

Schuttingen zijn onbehandeld bovendien zeer neutraal. Het hout zal op een natuurlijke wijze vergrijzen waardoor deze wegvalt in de omgeving. Maar ook de schutting is aan mode en trends onderhevig. Steeds vaker wordt er gekozen voor een meer opvallende uitvoering zoals zwart gebeitse schermen of horizontaal bevestigde latjes. Voor deze laatste optie zijn hardhouten latten enorm populair, maar ook het Deense rabat is een verrassend fraaie variant!

Levensduur van een houten schutting

Een houten schutting, indien goed geplaatst, blijft gemiddeld 20 jaar lang in goede conditie. Er zijn echter verschillende oorzaken waardoor uw houten schutting een kortere levensduur heeft. Voorbeeld hiervan zijn tuinschermen die niet vrijhangen en last krijgen van houtrot of schroeven die gaan roesten.

Het gebruik van hardhouten tuinschermen zorgt voor een langere levensduur. Gemiddeld gaan deze schermen 5 jaar langer mee als een tuinscherm van naaldhout zoals grenen of douglas.

Een andere optie om de levensduur te verlengen is de keuze voor een hout beton schutting. Hierbij worden de delen die in contact staan met de bodem extra ontzien.

Hout-beton schutting

Een relatief nieuw product in de markt van tuinafscheidingen zijn hout-beton schuttingen. Het is eigenlijk gekomen als alternatief voor relatief dure constructies, waarbij muurtjes en pilaren werden gemetseld om schuttingpanelen tussen te plaatsen. Een hout-beton schutting is een zeer degelijke en sterke constructie. De houten palen van een volledig houten schutting zijn vervangen door beton, dat extra stevigheid geeft en de levensduur van de schutting verlengt.

Assortiment hout-beton schuttingen

De betonnen constructie kan in twee kleuren worden uitgevoerd, namelijk grijs en antraciet. Bij een hout-beton schutting bestaan de palen en de onderplaat uit beton. Binnen dit frame kunnen diverse soorten houten tuinschermen bevestigd worden. 

soorten schutting • Gras en Groen Hoveniers
voordelen schuttingen • Gras en Groen Hoveniers

Voordelen van hout-beton schuttingen

  • Hout-beton schuttingen gaan langer mee dan houten schuttingen
  • Betonnen staanders zijn extreem sterk
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Hout-beton schutting met rotsmotief

De onderplaat van een hout-beton schutting kan ook worden uitgevoerd met een motief. Het beton is tijdens de productie dan in een mal gegoten die ervoor zorgt dat de onderplaat een rots-, lei- of houtmotief krijgt. Deze zijn bovendien stapelbaar in de sleufpalen waardoor een hoogte van 76 cm kan worden bereikt. Boven de motiefplaten wordt vervolgens een houten scherm gemonteerd.

Houten schutting

De houten schutting blijft, ondanks dat de hout-beton schutting in opkomst is, onverminderd populair als tuinafscheiding. De natuurlijke uitstraling en wat gunstigere prijs doen nog steeds veel tuinbezitters kiezen voor een houten schutting.

Gras en Groen Hoveniers plaatst verschillende soorten houten schuttingen. Alle schuttingen die wij verkopen zijn voorzien van duurzaamheidskeurmerken. Wij dragen daardoor niet bij aan de ontbossing in Azië of het Amazonegebied. U kunt bij ons dus uitsluitend terecht voor schuttingen die gemaakt zijn met hout afkomstig uit bossen die opnieuw worden aangeplant!

houten schutting • Gras en Groen Hoveniers
exclusieve schutting • Gras en Groen Hoveniers

Exclusieve houten schuttingen

Veel schuttingen zijn gestandaardiseerd. Maar ook hier leveren wij graag maatwerk in de vorm van exclusieve schuttingen. U kunt daarbij uw eigen wensen doorgeven of afbeeldingen van bijvoorbeeld Pinterest laten zien.

Uit recent aangelegde tuinen hebben wij ook enkele voorbeelden van meer exclusieve materialen en dus unieke tuinafscheidingen. 

  • Horizontale zwart gebeitse rabat schutingen
  • Deens rabat van douglas hout
  • Horizontaal bevestigde hardhouten regels

Welke schutting wilt u laten plaatsen?

Bent u op zoek naar inspiratie voor de schutting die bij u in de tuin geplaatst gaat worden? Bekijk dan eens de afgeronde projecten of zoek binnen Google of Pinterest eens naar schutting. De mooiste ideeën kunt u op dit laatste platform verzamelen en een schitterend moodboard maken voor uw droomtuin.

Uiteraard kunt u voor inspiratie ook weer terecht in onze showtuin. Daar zijn diverse schuttingen en ook andere vormen van tuinafscheiding te zien in fraai aangelegde en ingerichte tuinen.

Waar vindt u onze showtuin?

Gras en Groen Hoveniers
Hedikhuizerweg 21
5222 BC 's-hertogenbosch 

Openingstijden showtuin Gras en Groen      
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 13:00