Tuinberegening

Warmte records, neerslag tekorten en hittegolven. Steeds vaker worden we er mee geconfronteerd en ook in de tuin zijn de gevolgen aan het einde van de zomer duidelijk zichtbaar. Het geven van water is noodzakelijk geworden om uw fraai aangelegde tuin op de juiste wijze te onderhouden. 

Gelukkig kan dit met één druk op de knop of zelfs volledig zonder uw tussenkomst. Tuinberegening biedt uitkomst om al uw tuinplanten in hun waterbehoefte te voorzien. En het leuke is dat dit waterbesparend is doordat het in diverse zones kan worden ingericht en met een bodemsensor wordt er alleen water gegeven wanneer dit echt noodzakelijk is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij leggen ze graag aan u uit!

Iedere tuin is geschikt voor tuinberegening

Of de tuin nu groot is of klein: voor elke tuin is er een beregeningssysteem op maat te maken. Dit kan groots worden opgezet, maar ook een eenvoudige druppelslang bij de haag of een pop-up sproeier in uw gazon kan u al enorm helpen om droge periodes zonder uitval door te komen.

Beregeningsplan

Gras en Groen Hoveniers kan in het ontwerp het beregeningsplan voor u meenemen. Er is namelijk geen geschikter moment om dit in te passen als tijdens de aanleg of renovatie van uw tuin. Afgestemd op uw tuin en de behoefte van uw planten wordt er een systeem op maat ingetekend.

Voordelen van tuinberegening

Investeren in een beregeningssyteem voor de tuin is meer dan de moeite waard. Het komt ten goede aan de beplanting, maar denkt u ook eens aan alle tijd die u kwijt bent met het verzetten van sproeiers of het opruimen daarvan.

  • Uitval van tuinplanten kan worden voorkomen
  • Gericht water geven werkt kostenbesparend
  • Uw tuinplanten zijn altijd in topconditie
  • U kunt zorgeloos op vakantie
  • Tijdwinst en een opgeruimde tuin
Voordelen van tuinberegening • Gras en Groen Hoveniers
wateraansluiting • Gras en Groen Hoveniers

Aansluiting op elke waterbron

Veel mensen denken bij het woord tuinberegening direct aan het boren van een grondwaterbron, maar dat is echt niet altijd noodzakelijk. Oppervlaktewater leent zich natuurlijk ook uitstekend. Met een dompelpomp kan het water uit een aangrenzende sloot of plas vrijwel kostenloos worden gebruikt.

Voor tuinen met een oppervlak dat kleiner is dan zo'n 300 vierkante meter is leidingwater nog steeds de beste optie. De kosten van een bronboring en pomp zijn immers niet zomaar terug verdiend.

Het gebruik van grondwater is natuurlijk wel een stuk duurzamer en zeker als u een behoorlijk perceel hebt. Met ervaren bedrijven gaan wij dan voor u op zoek naar de juiste diepte. Op basis van ervaring hopen wij de juiste laag te vinden zodat roestaanslag voorkomen kan worden. 

Kies voor een geautomatiseerd beregeningssysteem

Beregeningssystemen zijn volledig te automatiseren. Daarbij kan ervoor worden gekozen om de tuin te sproeien via een vaststaand schema. Nadeel van dit systeem is dat het voorkomt dat er onnodig veel water wordt gegeven of in extreme perioden nog steeds onvoldoende water beschikbaar komt.

Helemaal geweldig zijn regen- of bodemsensoren. Deze meten de neerslag of vochtigheid van de bodem en laten uw tuinberening alleen sproeien als dit noodzakelijk is!

Laat de tuinberegening inpassen in uw nieuwe tuin en maak deze klimaatbestendig. Daar plukt u, wellicht zelfs letterlijk, nog jarenlang de vruchten van!

geautomatiseerd beregeningssysteem • Gras en Groen Hoveniers
Tuinberegening laten aanleggen tijdens de aanleg van uw tuin?
Maak het bespreekbaar en vraag ernaar tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Maak een afspraak