Terrasoverkapping

De terras overkapping of veranda is een zeer geliefd onderdeel van de tuin. Zorgeloos buiten zitten en genieten van het buitenleven liggen hieraan ten grondslag. Weet u al wat voor terrasoverkapping bij u in de tuin wilt realiseren? Want wat is heerlijker dan in februari of maart al heerlijk buiten onder de overkapping in de voorjaarszon te zitten?

Meerwaarde van een houten overkapping

 • Een tuinfeest of BBQ laat zich gemakkelijker regisseren
 • Met een terrasheater is het buiten lang aangenaam
 • Schaduwrijke plek op een zomerse dag
 • Tuinmeubilair staat droog en beschermd
 • Droogplaats voor haardhout in de winter

Een overkapping in de tuin

Een veranda plaatst men altijd direct aan de woning; voor alle andere varianten van een overkapping ligt de locatie minder voor de hand. Uitgangpunt is het antwoord op de vraag: "Wat is de ideale plaats voor een overkapping?" Dat is sterk afhankelijk van een aantal factoren.

Zon en wind spelen hierin een belangrijke rol. Een gunstige ligging van de tuin is dus van groot belang. Gelukkig kan een overkapping prima een opzichzelfstaand element zijn in de tuin.

Om fijn buiten te zitten, is een aangename temperatuur van groot belang. Met een terrasheater kunt u deze ook buiten de zomer om bereiken. Alleen mag de wind dan geen vrij spel hebben. Door twee of meer zijden dicht te timmeren kan warmte eenvoudig vast worden gehouden wat het buiten zitten vele malen aangenamer maakt!

Op maat ontworpen en door ons geplaatst

Gras en Groen Hoveniers kan vijf verschillende typen overkappingen aan u leveren en plaatsen. Alle vijf hebben zo hun eigen uiterlijke kenmerken waarmee ze zich onderscheiden.

 • Overkapping met plat dak
 • Overkapping met puntdak
 • Kapschuur
 • Prieel
 • Veranda
typen overkappingen • Gras en Groen Hoveniers
plat dak overkapping • Gras en Groen Hoveniers

Overkapping met plat dak

Net als een tuinhuis met een plat dak is ook een overkapping met een plat dak de goedkoopste uitvoering. Dat het een budgetkeuze kan zijn, zegt helemaal niets over het uiterlijk van dit type overkapping. De douglas overkapping met een plat dak is momenteel de favoriet van Gras en Groen!

Overkapping met puntdak

Wilt u een luxe overkapping? Kies dan voor de variant met een puntdak. Dankzij de vorm van het dak krijgt de overkapping een zeer fraaie afwerking. U kunt kiezen voor een uitvoering met een zadeldak of een piramidedak.

Kapschuur

Wilt u een overkapping met een zeer landelijke uitstraling? Dan valt de keuze al snel op de kapschuur. Deze trendy overkapping zorgt dankzij de hoge nok voor een zeer ruimtelijk gevoel. Door het douglashout krijgt de overkapping bovendien een zeer warme uitstraling.

Prieel

Een houten prieel is anders dan de meeste overkappingen. Allereerst kenmerkt het prieel zich door het hebben van open zijkanten. Daarnaast heeft het prieel een herkenbaar piramidedak. Het prieel heeft een romantische uitstraling en is een mooie blikvanger in de tuin.

Veranda

Als laatste de veranda: wie kent deze overkapping variant niet? Direct aan de achtergevel van de woning een overdekte plek om te zitten. Ontzettend praktisch en relatief eenvoudig te creëren. Let wel op dat de veranda niet teveel licht blokkeert dat normaal bij de woning naar binnen schijnt.

Het voorkomen van lichtverlies in de woning kan prima ondervangen worden door het inpassen van een lichtstraat. Dit kan hoogwaardig met een glazenplaat en afwerking met lood, maar er zijn ook prefab oplossingen. Beide zorgen gegarandeerd dat het niet onnodig donker wordt in de woning.

Deze lichtstraat is overigens ook mogelijk in elke overkapping die een platdak heeft. Bespreek uw wensen en wij zorgen ervoor dat deze worden verwezenlijkt!

Overkapping laten plaatsen

Gras en Groen Hoveniers heeft alle kwaliteiten in huis om uw tuinoverkapping op perfecte wijze te plaatsen. Dat begint vooraf met een passend advies en het calculeren van de benodigde materialen. Later houden wij tijdens het plaatsen rekening met het volgende:

 • Staanders komen waterpas te staan
 • Staanders worden op poeren gezet
 • De overkapping wordt zoveel mogelijk blind geschroefd
 • Dakbedekking zorgt voor een waterdichte constructie
 • Het gebruikte hout hangt vrij van de grond om houtrot te voorkomen
overkapping plaatsen • Gras en Groen Hoveniers

Kom vrijblijvend met ons in contact

Wilt u uitsluitend een overkapping laten plaatsen of de complete tuin laten aanleggen? Bij Gras en Groen is uw tuin in goede handen!

Via het contactforumulier komen wij graag met u in contact. U kunt ook op een zeer vrijblijvende manier kennis maken met Gras en Groen door een bezoek te brengen aan de showtuin. In modeltuinen zijn diverse opstellingen gemaakt met overkappingen. U kunt daar een zeer goed beeld krijgen bij de mogelijkheden die wij u te bieden hebben.

U vindt de showtuin op het volgende adres:

Hedikhuizerweg 21
5222 BC 's-Hertogenbosch

Openingstijden showtuin

Openingstijden showtuin Gras en Groen      
Maandag t/m woensdag Op afspraak    
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 13:00