Tuinberegening

Gras en Groen Hoveniers is gespecialiseerd in het leveren en installeren van beregeningssystemen. Er zijn vele toepassingen mogelijk, waardoor we zowel in stadstuinen als in grote landelijke tuinen een tuinberegeningssysteem op maat kunnen verzorgen. Wij verzorgen tevens een bronboring voor u. Het is echter ook mogelijk om de tuinberegening op het leidingwater in uw tuin aan te sluiten.

Iedere tuin is geschikt voor tuinberegening

Of de tuin nu groot is of klein: in alle gevallen is zowel een automatisch als een handbediend beregeningssysteem mogelijk. Villatuinen of landelijke tuinen maken vaak gebruik van grondwater of een eigen waterbron. Voor een kleinere stadstuin is beregening met leidingwater het meest interessant. Op basis van een tuinontwerp of een schets op schaal kunnen wij u een sproeisysteem op maat aanbieden.

Het ontwerp voor tuinberegening

De beregeningsinstallatie wordt al tijdens het tuinontwerp ingetekend. Dit om te bepalen waar en hoeveel water er nodig is in uw tuin. Voor mooi groenblijvende graszoden en bloeiende borders met tuinplanten is de juiste hoeveelheid water op het juiste moment van groot belang. Steeds vaker kent ons klimaat lange droge of extreem warme perioden. Met een beregeningsinstallatie bent u hier op voorbereid.


Tuin beregening
Tuin beregening
Tuin beregening
Tuin beregening
Tuin beregening

De aanleg van uw tuinberegening

Ontwerptekening

In het ontwerp staat de exacte plaats van de diverse sproeipunten aangegeven. De plaats en het type sproeier is afhankelijk van de hoogteverschillen in de tuin of border, maar ook de overige invullingen van de tuin, zoals de bestrating, het gazon en de tuinplanten.

Watercapaciteit en watervoorziening

Om uit te rekenen in hoeveel zones we de tuin moeten verdelen, om een systeem met genoeg druk te hebben, gaan we de watercapaciteit uitrekenen. Indien leidingwater te weinig druk geeft, kunnen we besluiten om een waterbron te boren. Nadelen van leidingwater is dat het geen voedingsstoffen voor de tuin bevat en dat het relatief duur is.Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Den Bosch

Edith Gruben


5

"Kernwoorden: goede communicatie/terugkoppeling, enthousiasme, aanpakken en uitstekende service/nazorg."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Oppervlaktewater en grondwater

Sloten, rivieren en meren vallen onder de term oppervlaktewater. Het is een waterbron die eenvoudig en gratis te gebruiken is om een tuin te beregenen. Een waterbron met grondwater zorgt voor meer capaciteit en een hogere waterdruk. De waterdoorlatende laag in de grond wordt opgezocht en daarin wordt een pomp geplaatst die het grondwater oppompt.

Leidingen

Het materiaal dat we gebruiken voor de leidingen is tyleen. Tyleenslang is een flexibel product dat veelal bij buitenwerk gebruikt wordt. Een tyleenleiding is bestand tegen vorst, bestaat uit één geheel en kan eenvoudig in bochten worden gelegd.

Sproeikoppen

Gras en Groen Hoveniers gebruikt, afhankelijk van de situatie, de volgende sproeiers.

Het aansluiten van de beregening Zodra het beregeningssysteem op elkaar is aangesloten, kunnen de sleuven worden dichtgegooid. Vervolgens kan de tuin worden voorzien van tuinplanten en/of graszoden. Pas als heel de tuin is aangelegd stellen wij de sproeiers voor u in. U kunt voortaan genieten van uw nieuwe tuin met beregening.

De voordelen van een tuinberegeningsinstallatie


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!