ECOstyle, van nature bewust

De beplanting vormt een essentieel, zoniet het belangrijkste, onderdeel van de tuin. Zorgvuldig uitgekozen beplanting die met de grootste zorg is opgekweekt levert een ontzettend belangrijke bijdrage aan uw tuin. De diversiteit aan bladkleuringen, hoogte’s, kleuren en bloeiperioden prikkelen uw zintuigen en brengen sfeer.

Gras en Groen Hoveniers werkt met producten van ECOstyle voor het bemesten van bomen, borders en gazon. Hiervoor kiezen we om op een ecologisch verantwoorde wijze uw tuinplanten alle ruimte en mogelijkheden te geven om zich maximaal te ontwikkelen.

Duurzaam en behulpzaam

De keuze voor ECOstyle is een hele bewuste keuze. Bij Gras en Groen Hoveniers wilden wij al een aantal jaar af van het gebruik van minerale meststoffen. In ECOstyle vonden wij een partner met een zeer breed assortiment met 100% organische meststoffen en bodemverbeteraars. Hierdoor kunnen wij beter dan voorheen de tuin het hele jaar rond van meststoffen voorzien.

Daarnaast biedt ECOstyle ondersteuning aan ons hoveniersbedrijf. Bij lastige casussen ondersteunen zij onze hoveniers in het vinden van een passende oplossing en een behandelplan van een tuin.

Minerale en organische meststoffen

Hierboven werden de twee termen al even genoemd en wellicht behoeven deze enige toelichting. Wat zijn nou minerale en organische meststoffen? En waarom kiest Gras en Groen voor 100% organisch?

Minerale meststoffen

Minerale meststof is kunstmest. Het is een kunstmatig samengestelde meststof die specifiek afgestemd kan worden en ook zeer gelijkmatig van samenstelling is. Daarnaast werken minerale meststoffen zeer snel en is het effect bijvoorbeeld bij gras al na enkele dagen zichtbaar.

Nadelig zijn de effecten voor de langere termijn. Door de snelle groei is de celopbouw van planten minder sterk waardoor deze eerder vatbaar zijn voor ziekten en plagen. Minerale meststoffen zijn slechts voor een korte periode beschikbaar voor de beplanting. Door regenval of besproeiing spoelen minerale meststoffen uit en verontreinigen deze uiteindelijk het grondwater.

minerale meststoffen • Gras en Groen Hoveniers
organische meststoffen • Gras en Groen Hoveniers

100% organische meststoffen

100% organische meststoffen zijn samengesteld met uitsluitend natuurlijke producten. Deze organische stoffen verrijken de bodem en worden onderdeel van de natuurlijke kringloop in uw tuin. In tegenstelling tot minerale meststoffen kennen de meststoffen van ECOstyle een langzame, maar langdurige werking. Ze zorgen voor een goede conditie van de plant die daardoor resistent is en een zeer gezonde groei doormaakt.

Doordat de meststoffen organisch gebonden zijn blijven ze behouden voor de tuin totdat ze zijn omgezet en opgenomen. Dit is het beste te vergelijken met de kringloop in de natuur. Paddenstoelen en andere schimmels zetten ook daar bladafval en andere materialen om in opneembare voeding. 

Organische meststoffen bij aanleg

Voordat de tuin aangeplant kan worden verbeteren wij in de meeste gevallen de bodem. Het is een goed moment om het organisch stofgehalte te verbeteren door de aanvoer van compost. Maar we doen nog meer!

Terra-Fertiel

Voor het enten van dit bodemleven voegen wij Terra-Fertiel toe. Dit is een bodemverbeteraar die belangrijk is bij jonge aanplant.

  • Activeert het microbiële bodemleven
  • Geeft optimale groei, vitaliteit en weerstand
  • Verbetert de structuur en daarmee de lucht- en waterhuishouding
  • Voorkomt en heft bodemproblemen op
aanleg organische meststoffen • Gras en Groen Hoveniers
Myco-Siertuin en Gazon • Gras en Groen Hoveniers

Myco-Siertuin, Gazon en Haag

Het succesvol aanplanten van de tuin of het voorkomen van inboet is voor elk hoveniersbedrijf een belangrijk item. De klant is immers tevreden en onnodige kosten kunnen worden voorkomen. Om die reden voegen wij na het aanplanten van de tuin Myco-Siertuin toe aan de border en Myco Gazon toe aan het gazon. De plant zal zich daardoor zowel bovengronds als ondergrond sneller ontwikkelen.

  • Tot 9 keer meer wortelbereik
  • Verhoogde stresstolerantie en weerstand van de plant
  • Efficiëntere opname van voedingsstoffen en water
  • Zorgt voor een beter rendement na aanplant
  • Voorkomt inboet

Meststoffen verkrijgbaar bij Gras en Groen

Wilt u zelf aan de slag in de tuin met het aanplanten van de border of het uitvoeren van tuinonderhoud? Ook dan kunt u gebruik maken van de PlantProfessional meststoffen van Ecostyle. Kom daarvoor langs bij Gras en Groen en wij wegen de meststoffen af op de door u gewenste hoeveelheid.

Jaar bemestingsprogramma

Siertuin Gazon Hagen Bomen
Myco-Siertuin
Per 100 m²
Myco-Gazon
Per 100 m²
Myco-Haag
Per 5 m1
Myco-Siertuin
Per boom
1e bemesting: Mrt - april      
10 kg/ 100 m2 10 kg/ 100 m2 250 gram 250 gram
2e bemesting: Mei - juni      
5 kg/ 100 m2 5 kg/ 100 m2 125 gram 125 gram
3e bemesting: Aug - sept      
5 kg/ 100 m2 5 kg/ 100 m2 125 gram 125 gram