Tuinonderhoud

De schoonheid van een goed ontworpen tuin komt pas tot uitdrukking als daarin voldoende tuinonderhoud plaatsvindt. Zichtlijnen, blokvormen en op kleur ontworpen borders dienen behouden te blijven in de tuin. Dat kan alleen als de tuinplanten tijdig gesnoeid worden en het onkruid weggehouden wordt uit de borders.

De tuin dient hiervoor regelmatig aandacht te krijgen om in een goede conditie te blijven. Gebeurt dit niet, dan klopt het tuinontwerp niet meer en ontstaat er onrust. Een goed onderhouden tuin geeft de bezoeker juist de kans om zich te ontspannen, zonder dat het gevoel ontstaat dat er nog van alles gedaan moet worden.

tuinonderhoud hagen • Gras en Groen Hoveniers

Laat uw tuin vakkundig onderhoud

Gras en Groen Hoveniers heeft de beschikking over een groot aantal allround hoveniers. Zij kunnen als geen ander ervoor zorgen dat uw tuin op de juiste wijze wordt onderhouden. 

Denk daarbij aan het in vorm snoeien van uw hagen en bomen, het bemesten van uw tuin en het verwijderen van onkruid.

Bij voorkeur komen wij periodiek uw tuin onderhouden. Wij zorgen op vaste momenten in het jaar ervoor dat uw tuin en prachtig bij ligt. Gegarandeerd dat u er op die manier veel meer plezier aan beleeft!

Tuinonderhoud dat wij uitvoeren

  • Snoeien van uw tuinplanten en afvoeren snoeiafval
  • Onkruid verwijderen uit border en sierbestrating
  • Toepassen van bemestingen en verhelpen van tekorten
  • Boomverzorging
  • Tuinonderhoud specifiek voor het aankomende seizoen, bijv. winterklaar maken
  • Vervangen van tuinplanten
  • Gazonrenovatie
  • Zakelijk tuinonderhoud
gras en groen hoveniers • Gras en Groen Hoveniers

Gras en Groen Hoveniers bespaart u veel tijd

Na een drukke werkdag of volle werkweek hebt u mogelijk weinig energie of interesse om ook nog hard aan het werk te gaan in de tuin. Toch is dit noodzakelijk om ontspannen in de tuin te kunnen zitten. Eventjes wat kleine takjes wegsnoeien of onkruid plukken is misschien nog niet zo’n probleem. De beuken-, taxus- of buxushaag is al een ander verhaal.

Gras en Groen Hoveniers kan dit tuinonderhoud voor u uitvoeren. Rekening houden met het tuinontwerp zorgen onze ervaren hoveniers ervoor dat uw tuin er weer pico bello bijstaat. Dat hoeft niet te betekenen dat wij al het tuinonderhoud uitvoeren, maar net de meest tijdrovende zaken kunnen het weekend voor u net iets fijner maken.

Tuinonderhoud op maat voor uw tuin

Naast het onderhouden van een tuin moet de tuin zich kunnen ontwikkelen. Bomen en struiken worden elk jaar groter en hebben begeleiding nodig om uit te groeien tot volwassen exemplaren. Een strak geschoren haag als achtergrond van de nieuwe border zorgt voor een mooi effect.

Alle onderhoudshandelingen hebben direct invloed op het beeld van uw tuin. Hierin zult u zelf een keuze moeten maken: een heel nette tuin met strakke kantjes of juist een tuin met een natuurlijke uitstraling. De keuze is aan u.

tuinonderhoud op maat • Gras en Groen Hoveniers
werkzaamheden gras en groen • Gras en Groen Hoveniers

Hoe gaat Gras en Groen te werk?

Veel werkzaamheden zijn ontzettend vanzelfsprekend. Wanneer onze hoveniers uw tuin bezoeken, zien zij direct welke werkzaamheden in uw tuin uitgevoerd moeten worden. In dat geval volstaat een simpel telefoontje of een e-mail om een afspraak te maken. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u het tuinonderhoud vooraf even wilt doorspreken.

Zijn er nog planten die u verzet wilt hebben of zijn er plantvakken die zich slecht ontwikkelen? In dat geval komen wij vooraf langs of zorgen we dat we wat extra tijd reserveren om voorafgaand aan het werk deze zaken te bespreken.

Uw tuin laten onderhouden door Gras en Groen?
Maak een vrijblijvende afspraak, zodat we samen uw wensen door kunnen nemen!
Maak een afspraak