Bomen rooien

Bomen kunnen erg mooi zijn en erg veel sfeer geven aan de tuin. Het kan echter ook zijn dat bomen dermate hoog en breed uitgroeien, dat ze niet meer passen in de tuin. De bomen gaan dan ook voor het nodige ongemak zorgen. Er wordt veel licht weggenomen, de wortels onttrekken enorm veel vocht uit de grond en drukken bestrating omhoog.

Wanneer de bomen niet meer in proportie zijn terug te snoeien, de wortels voor problemen zorgen, of afsterven dan is bomen rooien de enige oplossing. Gras en Groen Hoveniers kan bomen rooien bij u in de tuin. Op professionele wijze worden de bomen inclusief de stronk verwijderd en afgevoerd.

Wat kan Gras en Groen voor u betekenen?

Voor het rooien van één of meerdere bomen kunt u contact opnemen met Gras en Groen. Wij kunnen voor u de bomen rooien, stronken verwijderen en alles voor u afvoeren. Hierbij kunnen wij gebruikmaken van de volgende hulpmiddelen:

  • Kettingzaag
  • Hoogwerker
  • Hijskraan
  • Minikraan
  • Stobbenfrees

Bomen rooien in kleine ruimte

Bomen rooien in een relatief kleine achtertuin of dicht tegen de woning aan zorgen vaak voor een uitdaging. De boom omzagen en laten vallen in de tuin behoort dan vaak niet tot de mogelijkheden. In dat geval komen er klim- en afvangtechnieken bij kijken. Dit is voor Gras en Groen Hoveniers geen enkel probleem. Wouter Brands, één van onze werknemers, heeft ruime ervaring op dit gebied en beschikt bovendien over de juiste papieren. Bomen worden op een veilige en verantwoorde manier voor u gekapt

bomen rooien • Gras en Groen Hoveniers
afvalhout verwerken • Gras en Groen Hoveniers

Het afvalhout verwerken of afvoeren

De boom die door ons is gerooid, zorgt voor het nodige afval. Dit kan echter zo verwerkt worden dat het grotendeels weer bruikbaar is voor u. U heeft verschillende opties met wat er met het hout gedaan kan worden:

  • Takken kunnen versnipperd worden (wel eerst het blad van de boom)
  • Stam en dikke zijtakken zijn bruikbaar als haardhout
  • Al het afval kan door Gras en Groen worden afgevoerd.

U kunt zelf bepalen wat er met het hout gedaan moet worden. Door het af te laten voeren bent u direct overal van af. Onze medewerker kan het ook kleiner maken, zodat u het verder kunt verwerken tot haardhout.

Boom rooien inclusief boomstronk

Naast het rooien van de boom kan ook de boomstronk direct verwijderd worden. Met een minikraan of bij grote stronken met een stobbenfrees wordt de boomstronk volledig verwijderd uit uw tuin. De vrijgekomen plaats in uw tuin is in dat geval ook direct vrij om opnieuw aan te planten. U kunt de stronk natuurlijk ook in de grond laten zitten als deze geen kostbare ruimte in beslag neemt. Na verloop van tijd rot deze op natuurlijke wijze weg. 

Bomen rooien - mag dit zonder vergunning?

Nee, in principe mag een boom niet zonder vergunning worden gekapt. Leidend hierin is de plaatselijke verordening van de gemeente. U kunt hiervoor navraag doen bij het gemeenteloket of kijken op omgevingsloket.nl. Mocht de boom zijn afgestorven, dan mag u dit wel zonder vergunning doen.

Maak een afspraak voor het rooien van bomen

U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken, zodat wij een offerte uit kunnen brengen. Dit kunt u doen middels het achterlaten van uw gegevens op het formulier op de website. Samen met u bespreken we dan alle opties. Wilt u de tuin direct opnieuw laten aanplanten? In dit gesprek heeft u de mogelijkheid uw wensen aan te geven. Dit kan dan in de offerte worden meegenomen

rooien werkzaamheden • Gras en Groen Hoveniers