Volop inspiratie in de showtuin

Heeft u plannen om zaken in uw tuin aan te passen of bent u van plan uw tuin volledig (op)nieuw aan te leggen? U kunt dan natuurlijk al direct de hulp van een tuinarchitect inroepen, maar misschien vindt u het ook leuk om hier zelf over na te denken. U kunt op verschillende manieren ideeën opdoen voor uw tuin. Vakbladen, inspirerende websites en natuurlijk pinterest zijn uitstekende mediums om inspiratie op te doen voor uw tuin.

Begin 2018 heeft Gras en Groen speciaal hiervoor de showtuin opnieuw aangelegd. Waar in het verleden de nadruk lag op producten die wij verkopen is dit nu compleet anders. In vijf verschillende modeltuinen laat Gras en Groen u mogelijkheden zien voor uw tuin.

Showtuinen in verschillende tuinstijlen

Rondom het bedrijfspand heeft Gras en Groen ruim 1000 vierkante meter buitenruimte. Deze ruimte wordt optimaal benut om u te inspireren voor de aanleg van uw tuin. Van verschillende soorten beplanting in de borders tot legverbanden en zelfs geheel afwijkende tuinstijlen zijn er te bezichtigen. De volgende tuinen zijn te bekijken in de showtuin:

Adresgegevens showtuin Gras en Groen

Hedikhuizerweg 21

5222 BC 's-Hertogenbosch

Openingstijden showtuin Gras en Groen      
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Op afspraak    

Maak hier uw afspraak: Contact Gras en Groen.

Wilt u een afspraak in de showtuin?
Maak voor de maandag, dinsdag of woensdag een afspraak.
Maak een afspraak

Bekijk de producten die uw tuin aankleden

De verschillende tuinen zijn geheel in een eigen stijl aangelegd. Dit kan door de juiste materialen en producten te selecteren. Wij nemen u graag mee in deze mogelijkheden, want die zijn tegenwoordig vrijwel eindeloos. 

Na een wandeling door de modeltuinen komt u op de plek waar het assortiment van ondermeer sierbestrating, tuinafscheidingen en kunstgras is uitgestald. Met een enig inbeeldingsvermogen kunt u al combinerend uw nieuwe tuin samenstellen!

Voor de inrichting van uw tuin met hoogwaardige producten kunt u ook kijken bij: Tuininrichting.

Tuininrichting2 • Gras en Groen Hoveniers
Swanenberg1 • Gras en Groen Hoveniers

Ruime keuze aan sierbestrating

Sierbestrating is altijd een belangrijk onderdeel van de tuinaanleg. Het zorgt voor de harde lijnen in de tuin en geeft mogelijkheden om een fraai terras te vormen. Hoewel het niet de overhand moet krijgen, zowel qua oppervlak als nadruk, ligt het voor de hand om te beginnen met het uitzoeken van het gewenste steentje of tegeltje.

Naast de toepassing in de verschillende tuinen staan er ook rekken waarop de diverse bestratingsmaterialen te vergelijken zijn. Het leuke is dat u in de tuinen direct de legwijze en legverbanden ziet. Zo kunt u zich alvast een goede voorstelling maken bij de situatie in uw toekomstige tuin.

Eigentijdse overkappingen

Het tuinseizoen in Nederland is relatief kort en dan bent u ook nog eens afhankelijk van het weer. Met een houten overkapping heeft u de mogelijkheid het seizoen te verlengen. Een beschutte plek, een afdak en de mogelijkheid om de ruimte te verwarmen met een terrasverwarmer zorgen ervoor dat u zelfs bijna het hele jaar buiten kunt zitten!

Het plaatsen van houten overkappingen kan een onderdeel zijn van de complete tuinaanleg. Sinds enkele jaren bieden wij dit echter ook aan als een los onderdeel. Hiervoor is een speciale website gemaakt en om deze reden hebben we ook verschillende houten overkappingen in de showtuin geplaatst.

Terrasoverkapping3 • Gras en Groen Hoveniers
Kunstgrasshowtuindenbosch1 • Gras en Groen Hoveniers

Kunstgras, natuurlijk ogend en onderhoudarm

Gras en Groen Kunstgras richt zich op het aanleggen van kunstgras. Bij het maken van een keuze voor een type kunstgras is het wel zo prettig om de soorten in de buitenlucht te kunnen bekijken. Dit kan in het achterste gedeelte van de showtuin. Daar liggen alle 9 soorten vlak langs elkaar. Een betere plek om kunstgras te vergelijken is er niet!

Bij een bezoek aan de showtuin kunt u uiteraard ook geadviseerd worden door één van onze medewerkers. Zij denken met u mee en kunnen u zo helpen om de juiste soort voor uw tuin te selecteren!

Hagen en schuttingen als tuinafscheiding

Wilt u privacy creëren en er tevens voor zorgen dat uw tuin omheind is? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Wilt u een tuin die omgeven is door groen? Dan is een haag de meest voor de hand liggende optie. Op dit gebied zijn tal van mogelijkheden. in de showtuin treft u diverse opties waaronder ook de kant-en-klaar hagen.

Ook natuurlijk ogend, dankzij de neutrale kleur van tuinhout, is de schutting. Ook daarvan hebben wij diverse opstellingen in de showtuin. Overigens hoeft een houten schutting niet altijd neutaal te zijn. Zwarte tuinschermen zijn helemaal van deze tijd!

Kantenklaarhaag1 • Gras en Groen Hoveniers
Showtuindenbosch1 • Gras en Groen Hoveniers

Bijzondere elementen

Naast alle veelvoorkomende producten en werkzaamheden hebben we ook enkele bijzondere elementen of blikvangers toegepast. Dit spreekt tot de verbeelding en geeft uw tuin wellicht net dat beetje extra!