Voortuin

Slechts weinig mensen slagen erin om in hun voortuin een dusdanig eigen karakter op te roepen, waardoor men van een ‘visitekaartje’ zou kunnen spreken. Voortuinen met een gazon zijn vaak of te klein of krijgen te weinig zonlicht. Het gras kwijnt hierdoor weg en verliest haar waarde. Borders die te smal zijn om de tuinplanten ten volle tot hun recht te laten komen, zijn een gemiste kans om de sfeer van de woning te versterken.

De voortuin is het visitekaartje van uw woning

Toch bestaan er ook voor een voortuin wel degelijk andere mogelijkheden. Wij van Gras en Groen Hoveniers zijn van mening dat uw voortuin minstens zo belangrijk is als uw achtertuin, ook al maakt het meestal maar een bescheiden deel uit van uw totale grondbezit. De achtertuin heeft over het algemeen een recreatieve functie, de voortuin heeft veel meer een representatief karakter. Voor onze tuinarchitect is de voortuin een belangrijke bufferzone tussen enerzijds uw huiskamer en het trottoir met voorbijgangers en het verkeer anderzijds.


Voortuin
Voortuin
Voortuin
Voortuin
Voortuin

De oprit

Een oprit is vaak noodzakelijk en kan daardoor een ongezellig deel van de voortuin zijn. Een oprit kan op vele manieren gemaakt worden, naargelang de eisen die u aan uw voortuin stelt. Bij de aanleg dient er rekening gehouden te worden met het gewicht van de auto. De ondergrond dient dusdanig te zijn dat de auto niet voor verzakkingen zorgt. Vaak moeten ook nog fietsen de auto kunnen passeren. Gras en Groen Hoveniers zorgt ervoor dat de oprit breed genoeg is.

Beplanting

Houdt u van planten, dan moet de voortuin er natuurlijk goed uitzien en moet het oppervlak van de verharding zo klein mogelijk blijven. Door leibomen te plaatsen kan de grootte van de voortuin zo maximaal mogelijk worden benut. U krijgt in de woning dan toch het gevoel dat u rondom in het groen zit. In de voortuin worden veelal bodembedekkers gebruikt, wat voorkomt dat u vaak onkruid aan het plukken bent om alles netjes te doen ogen.

Haag als afscheiding van uw voortuin

Vrijwel elke voortuin heeft een haag. Het ziet er niet alleen fraai uit, maar het geeft ook direct aan waar de erfgrens loopt. Een laatste voordeel van een haag is dat het veel blad- en zwerfafval buiten de tuin houdt. Geschikte haagplanten voor de voortuin zijn:Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Engelen

Sjack van Zandvoort


5

"Zeer prettig bedrijf met echte vakmensen, doen wat ze beloven en leveren echt kwaliteit! "

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Gras en Groen Hoveniers komt vrijblijvend bij u langs!

Is het de hoogste tijd dat ook uw voortuin onder handen wordt genomen? Als u via de website een afspraak maakt, komt Gras en Groen Hoveniers vrijblijvend bij u langs om een schets te maken van de situatie. De offerte die wij uitbrengen op basis van uw wensen en de opgenomen situatie is eveneens geheel vrijblijvend. Zet nu de eerste stap om van uw voortuin weer echt een visitekaartje te maken van uw woning!


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!